Yardım Ekran Kartı İçin Yardım

Swolziy

80+
Reaksiyon skoru
1
Ben yaklaşık bi 1 hafta önce bi 2. El Gigabyte Windforce RTX 3060 Ti aldım. Benim sistemimde en ufak ekran kart gerektiren işlemde sistem donuyor kitleniyor kalıyor, gittim adamın bilgisayarına taktım hiçbir sıkıntı olmadan çalıştı ne furmarkta nede herhangi bir oyunda ( adamın sistem ddr5 benimki ddr4 ) kartı adama geri iade ettim anlayışlı biri olduğu için. Şimdi ben başka bir 3060 ti veya RTX gurubu bir kart alsam aynı şeymi olucak, bunun sorunu nedir? Daha önce Rx6700xt taktım bi sıkıntı çıkmadı yaklaşık 3 - 3.5 senedir de GTX 1660 ti ile kullanıyorum. Bana yardımcı olabilirmisiniz?

Sürücü çakışması olabilir.
DDU ile eski ekran kartı driverları kaldırıp yeniden kurman lazımdı.

Yeni bir ekran kartı alırken yapacağın en mantıklı şey
DDU ile ekran kartı driverlarını kaldırıp baştan sıfırdan kurmak.

PSU eskiyse anlık sıçramaları kaldırmamış olabilir.
BİOS sürümü çok eskiyse sıkıntı çıkartabilir güncellemekte fayda var
PCle hızını ayarlamak işe yarayabilirdi

Ben yaklaşık bi 1 hafta önce bi 2. El Gigabyte Windforce RTX 3060 Ti aldım. Benim sistemimde en ufak ekran kart gerektiren işlemde sistem donuyor kitleniyor kalıyor, gittim adamın bilgisayarına taktım hiçbir sıkıntı olmadan çalıştı ne furmarkta nede herhangi bir oyunda ( adamın sistem ddr5 benimki ddr4 ) kartı adama geri iade ettim anlayışlı biri olduğu için. Şimdi ben başka bir 3060 ti veya RTX gurubu bir kart alsam aynı şeymi olucak, bunun sorunu nedir? Daha önce Rx6700xt taktım bi sıkıntı çıkmadı yaklaşık 3 - 3.5 senedir de GTX 1660 ti ile kullanıyorum. Bana yardımcı olabilirmisiniz?
Hocam ufak ekran kartı işler gerektiren şeyler derken

Git intel arc b580 al keyfine bak

Sistem özelliklerini eksiksiz yaz bakalım.

Sürücü çakışması olabilir.
DDU ile eski ekran kartı driverları kaldırıp yeniden kurman lazımdı.

Yeni bir ekran kartı alırken yapacağın en mantıklı şey
DDU ile ekran kartı driverlarını kaldırıp baştan sıfırdan kurmak.

PSU eskiyse anlık sıçramaları kaldırmamış olabilir.
BİOS sürümü çok eskiyse sıkıntı çıkartabilir güncellemekte fayda var
PCle hızını ayarlamak işe yarayabilirdi
Psu Gigabyte Gp-p650g pg5 650w biosu nisanda güncelledim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sistem özelliklerini eksiksiz yaz bakalım.
Ryzen 5 5500
GTX 1660 ti 6GB (şuan takılı olan kart)
Gigabyte A520M K-V2
Crucial P3 500gb
XPG Gammix D30 8x2 16GB
Gigabyte Gp-p650g pg5 650w

Psu Gigabyte Gp-p650g pg5 650w biosu nisanda güncelledim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ryzen 5 5500
GTX 1660 ti 6GB (şuan takılı olan kart)
Gigabyte A520M K-V2
Crucial P3 500gb
XPG Gammix D30 8x2 16GB
Gigabyte Gp-p650g pg5 650w
Bence tüm bütçeyi ekran kartına basmayıp önce işlemciyi r5 5600 yapabilirsin. Kendi işlemcini satıp geri kalan parayı ekleyip o bütçe ile bir ekran kartı alabilirsin. 5500 güzel bir işlemci değil.

Ne biliyim Chrome da video oynatırken oyuna girerken biraz daha ağır işlem furmark açarken bazen de masaüstünde takılıyor hiçbirşey açmadan
Adamin sattığı 3060 adamda çalıştıda söyle birkaç saat denemediysen ondada sorun çıkartmadığını bilemezsin. Bozuk mali satmaya çalışmışda olabilir. Bu yüzden kendini masrafa sokma. Baska birinden 2. El bakmaya devam et bütçen yoksa.

Geri