Bilgisayar Toplamak İstiyorum Öneriniz Lazım /150 Bin TL Bütce/

noeul

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
150000
Merhabalar, yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Tüm her şey dahil kasa monitor vs. toplam bütçeyi 150.000 TL civarında tutmayı düşünüyorum.

Ekran kartı olarak 5070 ti ya da 5080 düşündüm, işlemci olarakta Ryzen X3D işlemcilerinden almayı düşünüyorum. Ram olarakta en az 32 GB olmalı.

Biraz kendim bakındım ama genel olarak toplamayı denediğimde baya uçuk miktarlar ortaya çıkıyor. Buradan bir kaç konuyu incelediğimde ise benzer ya da kafama yatabilir dediğim sistemlerin en azından sadece kasa olarak daha uyguna toplandığını gördüm. Ekstra olarak incehesaptan baktığımda kafa yatan bir sistemin (OEM) 127.000 TL olduğunu gördüm

işlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
SSD: 1TB MSI SPATIUM
Ekran kartı: Gainward 5070 TI
Ana kart: Asus PRİME B850M-K
RAM: 32 GB Patriot Viper (2x16)
Kasa: Bitfenix Sepii 850W PSU

Bu kasa mesela 127.000 TL eder mi? Eğer etmez diyorsanız buna yakın bir sistem için öneriler yapar mısınız? Siyah ve olabildiğince az RGB olan bir sistem öneriniz varsa onuda seve seve incelemek isterim.

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
Merhabalar, yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Tüm her şey dahil kasa monitor vs. toplam bütçeyi 150.000 TL civarında tutmayı düşünüyorum.

Ekran kartı olarak 5070 ti ya da 5080 düşündüm, işlemci olarakta Ryzen X3D işlemcilerinden almayı düşünüyorum. Ram olarakta en az 32 GB olmalı.

Biraz kendim bakındım ama genel olarak toplamayı denediğimde baya uçuk miktarlar ortaya çıkıyor. Buradan bir kaç konuyu incelediğimde ise benzer ya da kafama yatabilir dediğim sistemlerin en azından sadece kasa olarak daha uyguna toplandığını gördüm. Ekstra olarak incehesaptan baktığımda kafa yatan bir sistemin (OEM) 127.000 TL olduğunu gördüm

işlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
SSD: 1TB MSI SPATIUM
Ekran kartı: Gainward 5070 TI
Ana kart: Asus PRİME B850M-K
RAM: 32 GB Patriot Viper (2x16)
Kasa: Bitfenix Sepii 850W PSU

Bu kasa mesela 127.000 TL eder mi? Eğer etmez diyorsanız buna yakın bir sistem için öneriler yapar mısınız? Siyah ve olabildiğince az RGB olan bir sistem öneriniz varsa onuda seve seve incelemek isterim.
7800x3d 9070 xt dizip 321up x24 veya mo32u24 alırdım ben olsam

5070 ti saçma
Msı ın hangi ssd si ?
Bide bu segment pc kuruyorsun alacağın Psu bitfenix mi yani
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

5 Dakkamı almaz 10/10 luk sistemi dizmek

5070 ti saçma
Msı ın hangi ssd si ?
Bide bu segment pc kuruyorsun alacağın Psu bitfenix mi yani
Dediğim gibi çok anlayan birisi değilim parça parça toplamaktan. Özellikle markaların kalitesini vs pek bilmiyorum. Varsa tavsiyen seve seve bilen birisinin tavsiyesini dinlerim. SSD olarakta Spatium M470 Pro M2 olarak geçiyormuş.

Dediğim gibi çok anlayan birisi değilim parça parça toplamaktan. Özellikle markaların kalitesini vs pek bilmiyorum. Varsa tavsiyen seve seve bilen birisinin tavsiyesini dinlerim. SSD olarakta Spatium M470 Pro M2 olarak geçiyormuş.
Sadece kasa için düşündüğün para ?

Kasa için 100-130 Civarı düşünüyorum max. Tabii ben bilmeden topladığım için fiyatı bu kadar yüksek tuttum uygun fiyatlı daha performanslı bir şeyler öneririm diyorsan onlarıda düşünürüm

Kasa için 100-130 Civarı düşünüyorum max. Tabii ben bilmeden topladığım için fiyatı bu kadar yüksek tuttum uygun fiyatlı daha performanslı bir şeyler öneririm diyorsan onlarıda düşünürüm
Sen ne kadar Bütçe verirsen ona göre dizerim Dostum Max 100k Olur max 130k Olur
Max 80k olur

Max 130k dizicem şuanda ?

https://www.n11.com/urun/patriot-pv...8_1drl9spo_1z6774wp&adj_campaign=Akakce_Genel (2 tane)

Al sana 114.288 Tl ye oyun Canavarı

Birazdaha ödeyip 2tb ssd alabilirsin

O şekilde 120-121k tutar muhtemelen

https://www.n11.com/urun/patriot-pv...8_1drl9spo_1z6774wp&adj_campaign=Akakce_Genel (2 tane)

Al sana 114.288 Tl ye oyun Canavarı

Birazdaha ödeyip 2tb ssd alabilirsin

O şekilde 120-121k tutar muhtemelen
Zamanını ayırdığın için teşekkür ederim hepsine baktım ve cidden kafamda oturttugum sistemi baya uyguna toplamis olmuşsun. Sadece AMD Ekran Kartlarından biraz çekiniyordum baya eskiden RX 560 mı ne kullanıyordum o sıralar ekran kartı baya sıkıntılıydı görüntülerde gitmeler vs. oluyordu. Driver kaynaklı mı değil mi bilmiyordum. O yüzden AMD'den uzak durmaya çalışıyordum. Sadece ekran kartı konusunda bile çok fena fiyat farkı oluyormuş onu fark ettim.

Zamanını ayırdığın için teşekkür ederim hepsine baktım ve cidden kafamda oturttugum sistemi baya uyguna toplamis olmuşsun. Sadece AMD Ekran Kartlarından biraz çekiniyordum baya eskiden RX 560 mı ne kullanıyordum o sıralar ekran kartı baya sıkıntılıydı görüntülerde gitmeler vs. oluyordu. Driver kaynaklı mı değil mi bilmiyordum. O yüzden AMD'den uzak durmaya çalışıyordum. Sadece ekran kartı konusunda bile çok fena fiyat farkı oluyormuş onu fark ettim.
Amd Eski amd Deil kanka Doğru diyorsun Ama herkezin Aklında Eski amd var

5000 6000 serilerindede vardı Bende rx 570 Kullandım problemleri Vardı

Ama inan hepsi düzeldi Gönül Rahatlığıyla alabilirsin
Zaten rtx 5070 ti ile 9070 xt arasında performans farkı Yok 2 side eşit kartlar

Amd Eski amd Deil kanka Doğru diyorsun Ama herkezin Aklında Eski amd var

5000 6000 serilerindede vardı Bende rx 570 Kullandım problemleri Vardı

Ama inan hepsi düzeldi Gönül Rahatlığıyla alabilirsin
Zaten rtx 5070 ti ile 9070 xt arasında performans farkı Yok 2 side eşit kartlar
Anladım teşekkür ederim tekrardan

Geri