Ekran Kartı Az Watt Çekiyor Yardımcı Olur Musunuz?

DarkStar

80+
Reaksiyon skoru
21
Merhabalar,
Yeni bir sistem topladım fakat Ekran kartı Forza Horizon 6 ve Portal With RTX oyunlarında maximum 110w civarlarını gördü. İnternet üzerinden cznull volumeshader açınca ise rahatça 230 watt'a kadar çıktığını gözlemledim. Isı değerleri normal. İşlemci ve GPU'da olması gereken çekirdek hızlarına ulaşmakta. GPU'da voltaj limitini vurduğunuda doğruladım 1.060 voltajda kendini limitliyor. Fakat güç oyunlarda asla 110watt'ın üstüne çıkmamakta.
Sistem Detayları:
Intel Core Ultra 5 250KF Plus
2x16 6400MT/s CL38 Crucial Pro
Z890S WIFI6E MSI Anakart
INNO3D RTX5070 TWIN X2 OC
1TB Kioxia Exercia Pro SSD
Bitfenix DH50 850w 80plus bronz Kasa

Merhabalar,
Yeni bir sistem topladım fakat Ekran kartı Forza Horizon 6 ve Portal With RTX oyunlarında maximum 110w civarlarını gördü. İnternet üzerinden cznull volumeshader açınca ise rahatça 230 watt'a kadar çıktığını gözlemledim. Isı değerleri normal. İşlemci ve GPU'da olması gereken çekirdek hızlarına ulaşmakta. GPU'da voltaj limitini vurduğunuda doğruladım 1.060 voltajda kendini limitliyor. Fakat güç oyunlarda asla 110watt'ın üstüne çıkmamakta.
Sistem Detayları:
Intel Core Ultra 5 250KF Plus
2x16 6400MT/s CL38 Crucial Pro
Z890S WIFI6E MSI Anakart
INNO3D RTX5070 TWIN X2 OC
1TB Kioxia Exercia Pro SSD
Bitfenix DH50 850w 80plus bronz Kasa
Videolardaki fps ile aynı ise sorun yok

Videolardaki fps ile aynı ise sorun yok
50-60FPS alıyorum Forza Horizon 6'da normalde 130-140'a çıktığını gördüm benzer sistemlerde. Ayrıca PC System Latency Nvidia graph altına 100ms gösteriyor

50-60FPS alıyorum Forza Horizon 6'da normalde 130-140'a çıktığını gördüm benzer sistemlerde. Ayrıca PC System Latency Nvidia graph altına 100ms gösteriyor
Fan ayarlarında olabilir fazla ısınmamak için kendinç sınırlıyor

Her şey güncel mi?Windows,ekran kartı driver,bios vs

Her şey güncel mi?Windows,ekran kartı driver,bios vs
her şey güncel sürümünde ddu ile ekran kartı sürücülerini silip tekrardan yükledim. Kablolamayı kontrol ettim GPU kablosunu ekran kartı kutusundan çıkan kablo ile değiştirdim fakat aynı sorunu yaşamaktayım. GPU %100 kullanılıyor windowsta oyun içinde %78 gözüküyor 85-90W çekiyor 48-49 Derecelerde. İşlemci %60 civarında sıcaklığı ise 55 derecelerde. HWinfo üzerinde gpu max power limit olarak 250w belirli.

her şey güncel sürümünde ddu ile ekran kartı sürücülerini silip tekrardan yükledim. Kablolamayı kontrol ettim GPU kablosunu ekran kartı kutusundan çıkan kablo ile değiştirdim fakat aynı sorunu yaşamaktayım. GPU %100 kullanılıyor windowsta oyun içinde %78 gözüküyor 85-90W çekiyor 48-49 Derecelerde. İşlemci %60 civarında sıcaklığı ise 55 derecelerde. HWinfo üzerinde gpu max power limit olarak 250w belirli.
furmark 2 testi yapar mısınız oyunlarda stutter yiyormusunuz, fps sınırlaması falan mı var acaba vsync ya da hznizi kontrol ettiniz mi

furmark 2 testi yapar mısınız oyunlarda stutter yiyormusunuz, fps sınırlaması falan mı var acaba vsync ya da hznizi kontrol ettiniz mi
FPS sınırlaması veya vsync yok. Stutter yiyor zaten pc latency 100ms civarlarında geziniyor. Furmark 2 testi gerçekleştirip tekrardan geri dönüş sağlıyacağım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Furmarkta gpu tam gucunu cekmekte. bir sorun gormedim.

Ekler

• 36067.webp
    36067.webp
    815.6 KB · Hit: 22
FPS sınırlaması veya vsync yok. Stutter yiyor zaten pc latency 100ms civarlarında geziniyor. Furmark 2 testi gerçekleştirip tekrardan geri dönüş sağlıyacağım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Furmarkta gpu tam gucunu cekmekte. bir sorun gormedim.
çözünürlükten olabilirmi 2k bi ekrandan deneme şansınız varmı acaba

çözünürlükten olabilirmi 2k bi ekrandan deneme şansınız varmı acaba
Malesef 2k monitöre sahip değilim ama 1080p'dede sorun yaratıcağını düşünmüyordum işlemcinin. Darboğaz gibi bir sorun olmasın diye zaten işlemciyi güçlü bir şey aldım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,260
Üyeler
201,155
Son üye
xmemo31x

Geri