Bozuk Ekran Kartım Var Yardim Eder Misiniz

PRESTlGE

80+
Reaksiyon skoru
2
Elimde bozuk bir ekran kartı var ne yapacağımı bilmiyorum, fanlar dönüyor fakat ekran kartı görüntü vermiyor MSI RX 580 Armor Modeli

Teknik servis dışında biri yardım edemez ona da para verdiğine değmez.

Ufak bir ihtimalle, ped ve macun değişimi sonrasında saç kurutma makinesiyle biraz chipi ısıtıp görüntü alabilirsin ama ped değişimi yapmaya değecek bir kart değil

Teknik servis dışında biri yardım edemez ona da para verdiğine değmez.

Ufak bir ihtimalle, ped ve macun değişimi sonrasında saç kurutma makinesiyle biraz chipi ısıtıp görüntü alabilirsin ama ped değişimi yapmaya değecek bir kart değil
ne yapmamı önerirsin

hocam o kartlarda genel sorun gibi bir şey eskiden fırınlama işlemi yaparak kurtarırlardı, 2-3 tane tamir yapabilecek yer çıkar ama verdiğin paraya değmez bütçen varsa yeni ekran kartı almanı öneririm 2. elde 1070 tarzı bir şey baksan kurtarır seni

o nasil oluyor hocam yapalim kaybedicek bir sey yok
İlk olarak kartı tamamiyle parçalayın üstünde plastik aksam kalmasın fanları bloğu herşeyi çıkartın bu hale gelmesi lazım
1786521789372.webp

Ardından bu adamın yaptığı gibi bir tepside hareket etmeyecek şekilde koyun fırını 150-200 derece de açın 5-10 dk kartı bekletin sonra çıkartın çıkartırken sallamamaya dikkat edin lehimler erimiş halde olabilir birbirlerine yapışırlar
ardından soğuyana dek bekleyin ve kartı tekrar toplayın

o nasil oluyor hocam yapalim kaybedicek bir sey yok
Hocam ekran kartında hiçbir plastik aksam olmayacak fırını 200 ereceye ayarla 10 dk bekle ekran kartını hava dursurmak için alimunyum folya alıp 4 tanee küçük top yap ekran ksrtının etrafına koy havada kalması için 10 dakika dolduğu zaman fırını kapat ama ekran kartınıbçıkartma bir 30-40 dakika fırının içinde kendikendide soğusun ( ama GPU ve çöplerin yukarayı ya bakması lazım)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ekran kartında hiçbir plastik aksam olmayacak fırını 200 ereceye ayarla 10 dk bekle ekran kartını hava dursurmak için alimunyum folya alıp 4 tanee küçük top yap ekran ksrtının etrafına koy havada kalması için 10 dakika dolduğu zaman fırını kapat ama ekran kartınıbçıkartma bir 30-40 dakika fırının içinde kendikendide soğusun ( ama GPU ve çöplerin yukarayı ya bakması lazım)
Ekran kartının termal macununu ve pedlerini de sökmeyi umutma

hocam çok teşekkür ederim şuan başka bir sorun ile karşı karşıyayım bilgisayar acilmiyor start tuşuna basiyorum acilmiyor ekran kartini isitmadan once sistemi acicaktim sorun cikti onunla ugrasiyorum şuan

hocam çok teşekkür ederim şuan başka bir sorun ile karşı karşıyayım bilgisayar acilmiyor start tuşuna basiyorum acilmiyor ekran kartini isitmadan once sistemi acicaktim sorun cikti onunla ugrasiyorum şuan
Ramlerine bak belki ram oksitlenmiş olabilir veya ram slotlarında toz olabilir ram oksitlienirse bir silgi al yavaşca çok baskı yapmadan ramın pinlerini sil

Ramlerine bak belki ram oksitlenmiş olabilir veya ram slotlarında toz olabilir ram oksitlienirse bir silgi al yavaşca çok baskı yapmadan ramın pinlerini sil
Baskı yaparsan ramlerine zarar verebilirsin

hocam çok teşekkür ederim şuan başka bir sorun ile karşı karşıyayım bilgisayar acilmiyor start tuşuna basiyorum acilmiyor ekran kartini isitmadan once sistemi acicaktim sorun cikti onunla ugrasiyorum

Baskı yaparsan ramlerine zarar verebilirsin
yapıcam şuan ramlardan kaynaklı olduğunu sanmıyorum geri dönüş yapicam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,436
Üyeler
201,204
Son üye
indecator