hekimoğlu adayı
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,058
obp kaçBu sene 86k yaptım netlerim 80tyt 50ayt idi. Hayalim hep Cerrahpaşa Tıp fakültesinde okumaktı ama çevremin sürekli yapamazsın söylemleriyle(bir öğretmenim annem tıp istediğimi söyleyince o mu? O biraz zor yapar demis, fizikci bana mezunsuz senden tip olmaz, rehberlik öğretmenim de zeynep sen tıp yapamazsin unut onu matematik öğretmeni ol demisti, eylul aylariydi 70 tyt yapiyordum o zamanlar) hedefimi 20klik tıplara cektim ve oralarda okumanın hayali nasıl diyeyim beni tatmin etmedi, çalışmam için yeterli teşviği sağlamadı. Kendimi oyle görmek istemedigimi dusundum ve cerrahpasa olmayacaksa ne okuduğumun ne anlamı var ki dedim ve iki buçuk ay yattım (Aralık Ocak Şubat) Şubat ayinda msünun yaklasmasiyla beraber aklim basima geldi ancak arada 2,5 aylik bir kayıp olduğu için tabi ki istediğim ölçüde ilerlemem mumkun olmadi. Sinava da mezunum kafasıyla girdim ve ortalama netlerimin biraz altı netleri yaparak bu sıralamayı yaptım. Simdi de ailem bana güvenmiyor. Büyük kardeşim (benden küçük ama en küçükten büyük)zaten sürekli Cerrahpaşa mı adiyamanı kazanirsan dua etmek lazım diyip duruyor. Kardesim bana bugun "Annem ve baban kazanacağını düşünmüyor 80kdan en kotu tipa bile cekemez diyorlar" dedi. Ailemin ve çevremin beni neden bu denli aşağı gördüğünü anlamıyorum. İstediğim zaman(mesela bu son iki hafta) aşırı disiplinize olabilirim. 10 sınıfta kendi aramızda yıllık yaptırdık, sınıf arkadaşlarımın 10da 9u yıllığıma çok hırslı biri diye yazmıştı. Telefon bağımlısı hiç olamadım sosyal medya bana hiç zevk vermedi. ortalama ekran sürem 2 saat falan. Muzik, kitap ve dergilere çok bağımlıyım ama onu da istesem bırakabilirim o kadar sıkıntı değil. Cerrahpaşayı çok istiyorum bu sene annem ve babam dahil herkese kulaklarımı tıktım bir kere kendime şans verip yapıp yapamayacağımı görmek istiyorum olmazsa canım sağolsun derdim normalde ama beni asağılayan herkesi göt etmek de istemiyor değilim mesela her molamda o bahsettiğim tıp zor diyen öğretmenle karsilasip ona Cerrahpaşada okuyorum dediğim ve onun cerrahpasa hemşirelik nasıl sorusuna ne bileyim ben hemşirelikte değilim ki tıp okuyorum diyip agzini açık biraktigim hayali aklimda dönüyor. böyle bir başarı sizce mümkün mü. (Dershaneye gitmeyeceğim ailem desteğini cekti kaynaklarim evde yeteri kadar var olmazsa da kalemli tabletim var pdfle calisabilirim param kocluga yetiyor almayi düşünüyorum)