Araba İçin Alet Önerisi

Reaksiyon skoru
14
Arkadaşlar yakın zamanda araba aldım. Arabada alet edevat olarak ne bulunmalı? Ne almamı önerirsiniz küçük tamir işleri ve yolda kalma durumlarında kullanım için?

Bijon anahtari-Levye-Pense-Kriko-Tornavida bence bunlar olmazsa olmazlar araba için çok hayati.

Lastik kompresörü

Mutlaka yangın tüpü ve ilk yardımcı çantasını bulundur sana yaramazsa bile başkasına yarar.

Kılıf

Böyle bir kılıf aldım rahatça çıkartıp temizlemek için. Terletmiyor kullanışlı.

Aracın içine paspas olarak Sahler havuzlu paspas lardan alabilirsin temizlemesi kolay yağmurda falan binince su arabaya gitmiyor paspasta kalıyor.

Bunlar dışında zaten kullandıkça ihtiyaçlarını kendi söylüyor araba.

Hocam dayanıklı önerdiğiniz bir marka var mı ek olarak arabada en sık kullanılan anahtar numaraları neler?
Valla benim bildiğim izeltaş çok kaliteli. Ama araba için bu kadar pahalı ürünler almak gereksiz normal aletlerde işini görür. Bu aletlerin kaliteli olanları ticari iş yapanlara hitap ediyor. Numarali anahtarlara gerek yok. İlla olsun dersen bir küçük kurbagacik bir büyük kurbagacik al yeter Birde araba için yapacağın şeyler lastik değişmek akü sökmek takmak falan filan öyle basit işler. Ha aracım bozulur arıza yapar evimin önünde kendim tamir ederim dersen bu aletler zaten yetmez baya detaylı araştırarak malzeme toplaman gerekir.

Bijon anahtarı, kriko, yıldız düz tornavida, pense, elektrik bandı olsun başka birşeye gerek yok tamir bilgin yoksa.

Lastik kompresörü

Mutlaka yangın tüpü ve ilk yardımcı çantasını bulundur sana yaramazsa bile başkasına yarar.

Kılıf

Böyle bir kılıf aldım rahatça çıkartıp temizlemek için. Terletmiyor kullanışlı.

Aracın içine paspas olarak Sahler havuzlu paspas lardan alabilirsin temizlemesi kolay yağmurda falan binince su arabaya gitmiyor paspasta kalıyor.

Bunlar dışında zaten kullandıkça ihtiyaçlarını kendi söylüyor araba.
Yangın tüpü ve ilk yardım çantası olmayan araç zaten muayeneden geçmiyor hocam :D
Adam ayriyeten bulundurulması gereken şeyleri sormuş. Araca ne kılıf takılır diye sormamış.

Arkadaşlar güzel cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Küçük bir lokma seti alsam abartı mı olur? Tamir işlerinden çok anlamam.

Yangın tüpü ve ilk yardım çantası olmayan araç zaten muayeneden geçmiyor hocam :D
Adam ayriyeten bulundurulması gereken şeyleri sormuş. Araca ne kılıf takılır diye sormamış.
Muayene dediğin sadece 1 günlük iş geri kalan günlerde kimse sana sormuyor var mı yok mu diye. Ben çok bilirim emanet tüple muayeneden geçen araçları.
Diğer söylediğim şeyler kendimin zamanla tecrübe ederek kullandığım şeyler.
Aracın koltuğunu kendini bilmez biri yakınca aracı satarken 100 kere koltuk yanık deyip fiyat kırmaya uğraşıyorlar ve benimde gözüme hep kötü göründü. Bende aracımı yenileyince daha ilk gün o kılıfı aldım taktım.
Ayak altındaki paspas da eğer düzgün olmazsa aracın kendi döşemesini çürütüyor ve araç su alıyor oradan. Ayrıca aracın döşemesine inen suyun kokusu da çok kötü oluyor.
İlk önerdiğim lastik kompresörü de yolda lastiği patlarsa falan geçici olarak işini görür.

Zorunluluk değil elbette ama bu dediklerimi alırsa kafası rahat eder.

bijon anahtarı 4'lü olandan, kriko, çakmaklık girişli kompresör, akü takviye kablosu ya da jump starter mutlaka olması gerekenler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,432
Üyeler
201,202
Son üye
xlyra

Geri