Vatanpc En Ucuz Asrock Challenger Rx9070xt 36.319tl

Öncelikle kart ölçülerine bakarak kabaca karşılaştırmanızı yapabilirsiniz bunun yanında ayrıntı isterseniz soğutucu ızgara katmanlarını inceleyebilirsiniz. Yazılım tarafında gerektiği kadar sıcak çalışmasına müsaade ediyor böylece en sessiz çalışan 9070xt lerden biri haline geliyor. Detaylı inceleme Nebi Akgün ün kanalında mevcut bakabilirsiniz.
Anlıyorum plastik kaplamadan ölçüme ihtiyaç duymuyorum açıkçası 9070 xt de kullanmıyorum dediğim gibi kıyaslamalar adil olsaydı adil derdim örneğin nitro+ 3080 mhz 351w da 1381 rpm ben bunu tebrik edebilirim ama 314w 2910mhz de 1301 görünce yani eh derim benzer düzeyde getirip deneyin derdim ama zaten gelemez öyle bir power limiti yok pulsenin, bir kart çok sessiz diye övecek olsam taichi olurdu 325w da 932 rpm ama fiyat farkı çok büyük maalesef. Herhangi bir modelde ısı fan eğrisini ayarlayarak benzer değerleri alırsınız istisnai modeller hariç

Anlıyorum plastik kaplamadan ölçüme ihtiyaç duymuyorum açıkçası 9070 xt de kullanmıyorum dediğim gibi kıyaslamalar adil olsaydı adil derdim örneğin nitro+ 3080 mhz 351w da 1381 rpm ben bunu tebrik edebilirim ama 314w 2910mhz de 1301 görünce yani eh derim benzer düzeyde getirip deneyin derdim ama zaten gelemez öyle bir power limiti yok pulsenin, bir kart çok sessiz diye övecek olsam taichi olurdu 325w da 932 rpm ama fiyat farkı çok büyük maalesef.
Bir yanlış daha.. çok güç çekip yüksek frekansta çalışması onun daha fazla performans vereceği anlamına gelmez ki 9070xt lerde tüm kartlar arasında çok küçük performans farklılıkları mevcut. Undervolt yaparak daha az güç ile daha fazla performans alabilirsiniz. Bazı kartlar tasarım açısından çok gösterişlidir nitro plus ya da taichi gibi zaten bunların silikon kalitesi de iyi olunca zirve performansları undervolt ile elde edebiliyorsunuz. Üreticiler de buna göre kart fiyatlarını oluşturuyorlar. Tabi silikon kalitesi de tamamen şans işi.

Bir yanlış daha.. çok güç çekip yüksek frekansta çalışması onun daha fazla performans vereceği anlamına gelmez ki 9070xt lerde tüm kartlar arasında çok küçük performans farklılıkları mevcut. Undervolt yaparak daha az güç ile daha fazla performans alabilirsiniz. Bazı kartlar tasarım açısından çok gösterişlidir nitro plus ya da taichi gibi zaten bunların silikon kalitesi de iyi olunca zirve performansları undervolt ile elde edebiliyorsunuz. Üreticiler de buna göre kart fiyatlarını oluşturuyorlar. Tabi silikon kalitesi de tamamen şans işi.
Daha performanslı olacağı yönünde söylemim nerede hocam? Aynı mhzye çek kartları :D bakalım hangisi soğuk dedim, yoksa undervolt silikon lottery olduğu gibi çoğu zaman ki 9070 xt gibi kartlarda ne kadar dikkat ederler emin değilim çoğu zaman top tier modellere gidiyor öyle fabrikadan çıksın şansa denk gelsin çok nadir bir durum sizin bakış açınıza göre sapphire en giriş modeli kartı olan pulseyi nitro+ dan daha iyi yapmış olması gerekir mümkün mü? Değil.

Daha performanslı olacağı yönünde söylemim nerede hocam? Aynı mhzye çek kartları :D bakalım hangisi soğuk dedim, yoksa undervolt silikon lottery olduğu gibi çoğu zaman ki 9070 xt gibi kartlarda ne kadar dikkat ederler emin değilim çoğu zaman top tier modellere gidiyor öyle fabrikadan çıksın şansa denk gelsin çok nadir bir durum sizin bakış açınıza göre sapphire en giriş modeli kartı olan pulseyi nitro+ dan daha iyi yapmış olması gerekir mümkün mü? Değil.
Onu diyorum ya hocam aynı performansı veriyor neden aynı mhz ve güç tüketimine çekelim? O performansı verirken sessiz mi evet sıcaklık normal düzeylerde mi evet hatta undervolt ile daha serin ve performanslı mı bu da evet sizi üç evet ile uğurlayalım ☺️

Bu arada tasarım olayı bambaşka bir konu yazdım ama anlaşılmadı sanırım nitro plus kartın gösterişi ile pulse nin gösterişi aynı mı? Bu tasarım ve emeğin bir karşılığı var. Ayrıca silikon olayı tamamen şans işi pulse de iyi nitro plus da kötü çıkabilir bu da sadece undervolt olayını etkiler sana fabrika ayarlı gelen performansını asla etkilemez.

Geri