🟢 İslam Düşmanı Çelişkisi

Sa,

Merak ediyorum da bir insan nasıl hem Türk hem de İslam düşmanı olabilir? ❓

Bakın, bir insan İslam'a inanmayabilir, ateist olabilir; bu onun seçimi. Ama Türk olup İslam'a ve değerlerine, Allah'a, peygamberlere, Kur'an-ı Kerim'e nasıl hakaret edebilir, uygunsuz tabirler kullanabilir?

Yani daha açık ifade etmek gerekirse, sosyal medyada veya oyunlarda bu tarz tiplere özellikle son zamanlarda çok rastlıyoruz ve bu insanlar kendilerini vatanını, milletini seven (ve entelektüel, modern, zeki) insanlar olarak görüyorlar. Ama asıl olay şu: Bu söylediklerini Osmanlı döneminde, Selçuklu döneminde söylese, mesela “Atam” dediği Fatih Sultan Mehmed'in önünde söylese, o kellesi gövdesinden ayrılmış olurdu.

Yani siz ne düşünüyorsunuz? Bunun mantıklı bir açıklaması var mı, merak ediyorum. 🤔
din düşmanı olmak düpedüz aptallıktır isteyen inanmayabilir ama düşman olmak manasız

Buda ilkiyle aynı şekilde eğer bu topraklarda yaşıyorsak rahatsız olsak bile müsamaha göstermek zorunda olduğumuz bir şeydir

Günümüzdeki en büyük sorunlardan biride bu işte herkes kibirli yani herkes dünya sanki kendi etrafında dönüyormuş ve dünya da ondan başka bri insan yokmuş gibi kendi doğru ve yanlışlarına ve taleplerine göre dünyanın şekillenmesini istiyor Ama dünyada milyarlarca insan var ve herkesin iyi geçine bilmesi için insanların bir birinin değerlerine doğrularına ve yanlışlarına saygı göstermesi ve hoş görülü olması laızm
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sevmemeleri o dine hakaret edebileceği anlamına gelmez mesela atalarımızı seviyor ve saygı duyuyorsun değil mi ?
Şimdi az düşün eğer o zamanda olsaydın ve “padişahım ben ramazan davulu sesinden ve kurbanda etraftaki dışkı kokusundan ve hayvanları kesmenizdende rahatsız oluyorum bu yüzden islamdan nedret esiyorum istediğim gibi hakaret ederim” dersen ne olur du sence ?

Bence yobazlaşmanın “temel” sebebini hepimiz çok iyi biliyoruz ve farkındayız

Ama işte kim işine ne gelirse ona göre göre yorumluyor yobazlaşmamızın sebebini
"Günümüzdeki en büyük sorunlardan biride bu işte herkes kibirli yani herkes dünya sanki kendi etrafında dönüyormuş ve dünya da ondan başka bri insan yokmuş gibi kendi doğru ve yanlışlarına ve taleplerine göre dünyanın şekillenmesini istiyor"

bunu diyip müsamha göstermek zorundasın, rahatsız olsan bile demek çok ironik, neyse allah yakın zamanda şifa versin ne diyeyim

din düşmanı olmak düpedüz aptallıktır isteyen inanmayabilir ama düşman olmak manasız
Evet bencede.Dünyadaki tüm dinlere bakıyorum hiçbirine düşman olmak için sebep bulamadım

Kanka peygamberlik rolepaly mi yapıyorsun ya adama bak. 2026 yılında namaz saatini takip edemiyorsan zaten sana namaz farz olmuyor. Neden 180 desibele katlanmak zorundayım günde 5 kez, sabah 6 da?
Herkes güzelce konuşmuş tartışmış barış içinde yaşamak varken, dinlere düşman olmanın ne kadar saçma ve mantıksız olduğunu.Bizler neden Pkk ya düşmanız,çünkü pkk da bize düşman.Peki şimdi bu önermeyi birde şurdan ele alalım.Biz islama düşman değilizde,peki islam farklı görüşlere düşman mı ?

Ey iman edenler! Müşrikler bir pisliktirler. (Tevbe 28)

Ey iman edenler! Eğer babalarınız ve kardeşleriniz imana karşılık kafirlikten hoşlanıyorlarsa onları bile dost edinmeyin.Kim onları dost edinirse onlar zalimlerin ta kendileridir.(Tevbe 23 )

Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere boynu bükük halde kendi elleriyle size cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın.(tevbe 29 )

Ey inananlar! Üstün durumda olsanız dahi gevşeyip barışa çağırmayın. Allah sizinle beraberdir.(Tevbe 35 )

Nihâyet İbrâhîm belki kendisine başvururlar diye en büyükleri hariç olmak üzere, onların bütün putlarını balta ile paramparça etti (enbiya 58 )

Biz basit bi dini sordu sorduğumuzda dahi bu kişi islama saldırıyor diye söylenenler,,bu ayetleri görünce neden sus pus kalıyor ? Bugün birisi kendi inancını kanıtlamak için eline balta alıp camilere kiliselere saldırsa ülke ayağa kalkar.Veya bu ayetlerden herhangi birini müslümanlar için söylese onu cezalandırırlar.Anneyi babayı bile inanmıyorsa dost edinmeyin diyen bir kitabın benim gözümde hiç bir kutsaliyeti yoktur hocam.Yani biz dine düşman değiliz ama, malesef ki din bizlere düşman...

Kral ne demişsin sen de pek bağlayamamışsın konu ama şunu söyleyeyim ben ata ayrımı yapmam. Benim için kurtuluş savaşı döneminde ya Atatürkçüşün ya da Şeyh saitçisin yani ya kurtaralım ya da vatana ihanet edelim mantığı. Eeee şimdi Atatürkü sevmiyorum ne demek kral? Net cevabı var yani. Aklı olan Atatürkü ve döneminde temsil ettiği vatanın kurtuluşunu sever sevmemek çok saçma bilader çünkü Atatürk bir sembol Türk halkının direnişin sembolü bu vatanda yaşıyorsan seveceksin. Her atanı da seveceksin seni yerine koysak 1 değil 100 toprak kaybedeceksen susacaksın.

Peki ya bu milleti yok edemeyeceklerini; ne kadar şiddet, zulüm, sömürge ve soykırım uygulasalar da dize getiremeyeceklerini, diğer hiçbir millete benzemediğimizi, bir şekilde tekrar ayağa kalkacağımızı ve şiddet kullanarak yönetmek isteseler yönetemeyeceklerini, boyun eğmeyeceğimizi, onlar için sadece zaman, efor ve kaynak israfı olacağımızı; yani zamanla bir şekilde tekrar ayaklanacağımızı, karşı duracağımızı, ayağa kalkacağımızı ve tekrar, gerekirse, küllerimizden doğacağımızı, tekrar zafer kazanacağımızı ve intikamla dolmuş, daha öfkeli bir irade ile dolu olma riskimizin olduğunu biliyor ve farkında oldukları için en iyi yöntem olan bağımsız, özgür ve zaferi kazanmış olarak gösterip içten yönetme ve kontrol etmek çok daha kolay ve sorunsuz olduğu için ve istediklerini daha rahatça kabul ettirip yasallaştırabilecekleri için ve zihniyetimizi de zamanla istedikleri gibi değiştirebilecekleri, atalarımızın zihniyetinden, iradesinden ve kültürlerimizden bizi kolayca uzaklaştırabilecekleri ve bu yöntem daha uzun süreli kontrol ve hâkimiyet sunduğu için savaşarak bizi ele geçirmek yerine bu yöntemi tercih etmiş olamazlar mı ?

Aklı olan Atatürkü ve döneminde temsil ettiği vatanın kurtuluşunu sever sevmemek çok saçma bilader çünkü Atatürk bir sembol Türk halkının direnişin sembolü bu vatanda yaşıyorsan seveceksin. Her atanı da seveceksin seni yerine koysak 1 değil 100 toprak kaybedeceksen susacaksın.

Git o savaşa bu millet dışında istediğin herhangi bir milleti koy, bak ne diyorum bizim milletimiz halkımız dışında istediğin herhangi o zamanki bir milleti al oraya koy ve başınada 10 tane atatürk koy bakalım savaşı kazanıyor muyuz yoksa kayıp mı ediyoruz

Bu millet olmasa irademiz,dinimiz (ki müslüman olmayan biri bile azıcık aklı varsa türk milletinde “şehitlik” kavramının iradeyi ne kadar güçlendirdiğini ve savaşları kazanmamızda etkisi olduğunu kabul eder Git “Azaplar” ve “Serdengeçtiler”’i araştır bi neymiş) savaşçı ruhumuz vs. O savaşlar kazanılmazdı yani atatürkü kazanmamızda bir payı varsa %10’u geçmez ama nedense toplumumuz sanki askerler ve halkımız sayesinde değilde atatürk sayesinde savaşı kazanmışız sanki kazanmamızdaki payı %99 muş gibi bir tavır sergiliyor

Atanı sevmememin nedeni din değil o kurtuluş savaşında (ve kafkas gibi diğer savaşlarda genel olarak ) şehit olan askerlerimizin ve milletimizin dini ve kültürel değerlerini hiçe sayması ve en önemlisi şehitlerimizin geride bıraktığı ailelerine gazilerimize ve onların ailelerine bu vatam için evlatlarını cepheye yollayan büyüklerimize ve bu millete katkısı olanlara yaptığı zulümdür benim onu sevmememin sebebi yani yine vatan ve milletim için sevmiyorum ben ve sen ise onu tamamen melek gibi bir kurtarıcı olduğunu düşündüğün için seviyorsun bunu anlıyorum ama bana ve benim gibilere hain diyemezsin çünkü bizde vatan sevgimizden sevmiyoruz onu , demeye çalışıyorum
Atatürk açıka bir Diktatördür ki bunu kabul etmeyen biri ile zaten tartışmaya dahi girmeyi istemem çünkü atatürkü seven ileri gelen tarihçilerin çoğu bile kabul eder ama “Hızlı bir gelişim İçin yapılması şart’tı develtler bazen böyle ağır politikalar,yöntemler izleyebilir” diye bahaneler uydurup yaptıklarını haklı çıkarmaya çalışıyorlar yada bazılarıda daha yumuşatım diktatör yerine “Otoriter idi” diyor vs. böyle savunuyorlar yani açıkça halka yaptıklarını çok iyi biliyoruz ülkede yahudilere özgürlük verirken ve onları korurken veya aynı şekilde ülkeye 100.000 kadar olduğu söyelenen rum’u getirirken/çağırırken ve özgür rahat bir yaşam sunarken kendi halkına yaptıkları affedilemez vs…
(Bana inanmassın diye bunuda bırakayım)
IMG_3374.webp IMG_3376.webp

Ekler

• IMG_3376.webp
    IMG_3376.webp
    127.4 KB · Hit: 6
Son düzenleme:
Hocam sayısal 18K ya girmişsiniz işte gidip okusaydınız ya niye boşuna EA geçiyorsunuz boşuna mezuna kalıyorsunuz bakın ilerde pişman olabilirsiniz

Ayrıca nicki önerisi olarak “kim Jong-un’nun Saçı” veya “Kim Jong-un’nun avuç içi” (bomba butonuna bastığı için avuç içi dedim) olabilir bence 😅
hocam akrabalarımda aynı şeyi söylüyor herkes tıp okumamı söylüyor ki basit düşününce bence de baya haklılar muazzam bir iş garantisi ve nispeten çok iyi-iyi bir maaş sunuyor fakat hedeflerim daha büyük çocukluğumdan beri toplumun çoğunluğuna kıyasla hep farklı olmaya çalışmıştım sanırım buda onlardan birisi saçma ama mutluyum eskidende hep ticaret yapmayı istemiştim lisenin başlarında falan babasının yanında çalışan arkadaşlara çok özeniyordum (ki birçoğu sadece st atmaya, laf olsun diye gidip babasının parasını yiyordu) sonra birkaç kere babama söyledim kendi işimizi yapalım falan diye hep az önce dediğim gibi maksat işimizin başındayız imajı çizmek için işe giden patron çocuklarını örnek gösterdi bi türlü onlardan farklı olacağıma ikna edemedim (ki işini kurabilecek networke ve sermayeye sahipti) yaklaşık 30 yıldır aynı yerde çalışıyor (demir çelik sektöründe ticaret yapiyor) bulunduğu şirkette biraz garip bir tabir olacak ama patrondan daha kıdemli bile diyebilirim şirketi komple o yönetiyor patrona, patronun oğluna ve diğer çalışanlara maaşı falan da o veriyor allah var patronuda çok iyi bir adam biz ev araba arsa falan alırken her seferinde yardımcı oldu birkaç kere habersiz yaptık onlardanda haberi olmuş onlara da yardım etti allah razı olsun ama işte bilemiyorum kendi işimiz olsa daha iyi olurdu sanki bu şekilde ben o dükkana gittiğimde kendimi kötü hissediyorum kaç yaşına geldik hala cebimize harçlık falan sıkıştırıyorlar desem e geliyim bende calışıyım bu sefer pekde hakkımızla kazanmayız oda gerek babama gerek bana biraz ters her neyse nick önerisi için de teşekkür ederim :peepokalp: :peepokalp:

Herkes güzelce konuşmuş tartışmış barış içinde yaşamak varken, dinlere düşman olmanın ne kadar saçma ve mantıksız olduğunu.Bizler neden Pkk ya düşmanız,çünkü pkk da bize düşman.Peki şimdi bu önermeyi birde şurdan ele alalım.Biz islama düşman değilizde,peki islam farklı görüşlere düşman mı ?

Ey iman edenler! Müşrikler bir pisliktirler. (Tevbe 28)

Ey iman edenler! Eğer babalarınız ve kardeşleriniz imana karşılık kafirlikten hoşlanıyorlarsa onları bile dost edinmeyin.Kim onları dost edinirse onlar zalimlerin ta kendileridir.(Tevbe 23 )

Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere boynu bükük halde kendi elleriyle size cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın.(tevbe 29 )

Ey inananlar! Üstün durumda olsanız dahi gevşeyip barışa çağırmayın. Allah sizinle beraberdir.(Tevbe 35 )

Nihâyet İbrâhîm belki kendisine başvururlar diye en büyükleri hariç olmak üzere, onların bütün putlarını balta ile paramparça etti (enbiya 58 )

Biz basit bi dini sordu sorduğumuzda dahi bu kişi islama saldırıyor diye söylenenler,,bu ayetleri görünce neden sus pus kalıyor ? Bugün birisi kendi inancını kanıtlamak için eline balta alıp camilere kiliselere saldırsa ülke ayağa kalkar.Veya bu ayetlerden herhangi birini müslümanlar için söylese onu cezalandırırlar.Anneyi babayı bile inanmıyorsa dost edinmeyin diyen bir kitabın benim gözümde hiç bir kutsaliyeti yoktur hocam.Yani biz dine düşman değiliz ama, malesef ki din bizlere düşman...
(Çok fazla yazım hatası vardı o yüzden Aİ’ya h bir şeyi değiştirmeden yazım hatalarını düzelt dedim eğer beni. Tek tek yazdığıma inanmıyorsanda üstte geri alma butonu var ona basınca benim kendi yazdığım haline dönüyor onuda atabilirim)

Hocam mesela “İnsanlar soru sorduğumda beni dine saldırmakla suçluyorlar” diyorsun ama sence insanlar biraz da olsa haklı değil mi ?

Mesela burda bir kaç örnek vermişsin iyi çok güzel boş konuşmak yerine söylemlerinin arkadını doldurarak argümanlar ve deliller ile konuluyorsun ama sorun ne biliyor musun ?

Ayetleri ayıklayıp sunuyorsun, neden ? Yani bir ayeti tek başına ele almak çoğu zaman yanlış sonuç verir en azından o sayfanın tamamını okumak gerek yoksa burdaki gibi cımbızlayıp eksik argümanlar sunar ve insanların kafasını karıştırırsın bu yüzden bilenlerde farkında olanlarda sana niyetin kötü der haklı olarak

Mesela ;

-Öncelikle Tevbe 28 örneğinden başlayalım.
Gidip biraz araştırırsan Peygamber efendimizin zamanında Arap bölgesinde ve toplumunda edebiyatın en önemli olduğu ve en zirve olduğu zamandı (hatta kafirler bu yüzden okuma yazma bilmeyen birinin nasıl böyle bir şey okuduğunu anlamamışlardı ve zaten günümüzde dahi müslüman olmayan edebiyatçılar ve dil bilimciler tarafından bile eşsiz bir başyapıt olarak kabul ediliyor.“Araştırabilirsiniz”) öyle bir dönemde zaten pisliğin bildiğimiz hakaret anlamında kullanıldığını düşünmek şahsen zaten ahmaklık olur. Ayrıca pislik sadece kirli,dışkı gibi anlamlara gelmez ki zaten türkçede bile bir çok anlamı var günlük kullanımda ve ag ı şekilde arapçadada oradaki pislik “inançsal,manevi” yani şirk koşma ve ahlaki olarka manevi bir kirlilik olarak kabul edilir yani Müslüman olmayanlara hakaret olarak değil

Zaten öyle olsa islam düz pislik anlamında görseydi eğer müslüman olmayanları o zaman Müslüman erkeklerin hristiyan veya yahudi bir kadınla evlenmesini yaskalardı ama tam tersine helal kılmış ve aynı şekilde Onların mallarınıda pis sayar ve onlar ile ticaretide yasaklardı ama hayır peygamber zamnında dahi Müslüman olmayanlar ile ticaret yapılmıştır yasak değildir

-Tevbe 23’e gelince yanlışım yoksa savaş zamanı mesineye hicretten sonra mı ne iniyordu bu ayet diye hatırlıyorum (yanlışım olabilir) bu ayet aslında savaş zamanı sırların sızmaması baskı altında olmamanız ve düşmanın sizi aileniz ile tehdit ederek sizden bilgi almaması için savaş zamanında uzak durulması içininmişti demek istediği “inancınızı ve islam topluluğunun güvenliğini ailenizden önde tutun” (he bide birazda bakındım yanlışım olmasın diye ve dostluk kısmı aslında “veli” kelimesiymiş ve o’da kısaca savaşta saf değiştirmek yani hainlik yapmak anlamınada geliyormuş)

Ayrıca sen kuranı baştan sona okumamış mıydın? Lokman 15’i niye atladın hocam ona da bir baksaydın (orada müslüman olmasalarda sizi dinden çıkmaya zorlamaları dışında dünyada onlarla iyi geçinin diyor)

-Tevbe 29’a gelirsek bunu uzun uzun açıklayıp örnek verebilirim ama zaten baya uzun yazdım siz araştırın bunu en iyisi ve araştırmaya “İslamın savaş şartları, islam kimlerle ve hanhş koşullrda savaşmaya izin verir” ve “savaş döneminde mi indi ve kimlere karşı indi ?” diye araştırın zor bir şey değil
Ey inananlar! Üstün durumda olsanız dahi gevşeyip barışa çağırmayın. Allah sizinle beraberdir.(Tevbe 35)

-Tevbe 35 değil Muhammed 35 o ayet hocam

Burda “üstün durumda oksanız dahi” kısmına dikkat etmek gerek hocam burada barışa çağırmayın emri “zayıflık göstermemek” içindir bakın o günlerde hatta günümüzde bile evet halk barış istiyor olsada devletler barış istemez devletler kazanıp daha fazla güç elde etmek isterler “veya devletin başındakiler” ve şuan günümzüdekiler seçimle seçilmesine rağmen yani ülkenin sahibi değil yönetici görevini bir süreliğine üstlenenler dahi savaş ile daha fazla kayanak ele geçirip dahda güçlenmek ve zenginleşmek isterken birde o zamanlarda dünyanın krallıklar/İmparatorluklar ile yönetildiğini hatırlayarak bu u düşünün yani her zafer hakkınıza değil direk size daha fazla zenginlik daha fazla ihtişam daha fazla güç ve tarihte konuşulmanızı sağlıyor ve çocukalrınıza kalıyor o develt vs. Bu durumda kimse kaybetmeyeceği bir savaş için barış istemezdi genel olarka bu yüzden biri barıl istiyorsa doğal olarak insanlar “demek ki korkuyorlar yada tükendiler kısaca sonuç olarak kaybetmek üzereler” diye düşünür ve pisikolojik üstünlük sağlar onlara bunu fırsat bilip dahada kudretli saldırarak daha hızlı ele geçirmek ister çünkü bir savaşta barış istiyoruz demenin anlamı “Tamam artık biz istemiyoruz (yorulduk,tükendik veya kaznamayacğımızın farkına vardık vs…) bu yüzden gelin ve şartlarınızı söyleyin” diye boyun eğemek gibi bir anlama geliyor

İslamda diyor ki Çok güçlü bile olsanız yinede gevşeyip rahatlayıp barış teklif etmeyin ve onlara psikolojik üstünlük sağlamayın (eğer kazanma ihtimali olduğunu düşünürse karşı taraf pes edeceği varsada etmez ve saldırmaya veya dayanmaya devam eder) yani sandığının tam aksine bu daha fazla uzayıp daha fazla insanın ölmemesi için bu konuda uyarmış bizi Allah (c.c.)
Ayrıca adil,ve insancıl bir düzen olmadıkça yenileceğinizi bilsek bile Pe sediğ barış istemememizi islamın zulme karşı boyun eğmemesini adil bir barış olmadığı sürece sonuna kadar savaşmamız gerektiğinide bildiriyor (ki bu geçmişteki hatta islamiyet öncesi türk devletleri tarihindeki savaş anlayışı ile bile doğru orantılı )
Yani Kur'an'ın "Barışa çağırmayın" emri, genel bir barış karşıtlığı değildir. Sıcak savaş anında, haklı ve üstün durumdayken zaafiyet gösterip onursuz bir teslimiyete razı olmamayı emreden askeri bir strateji kuralıdır

Ayrıca Enfal 61’de baksaydın keşke eğer karşı taraf adil bir barış teklif ederse müslüman bunu kabul etmek zorundadır ve hudeybiye barış antlaşması gibi bir çok örnek var islam tarihinde buna
Enfal Suresi 61. Ayet: "Eğer onlar barışa yanaşırlarsa, sen de ona yanaş ve Allah’a tevekkül et."

-
gelelim son kısma enbiya 58 öncelikle burada başkalarının putlarına değil kendi ailesinin,akrabalarının ve kavmine ait olan alandaki putları kırıyor hatta babası yapıyordu galiba o alandaki putları öyle bir şey vardı ve bunu dine saldırmak değil, O zamanlarda put peresilik insanları köleleştiren ve sömüren ve kontrol altında tutan bir sistemdi ve Hz. İbrahim'in eylemi, kendini firavun gibi tanrı ilan eden diktatör Nemrut’un sistemine karşı toplumsal bir uyanış ve bu sömürüye karşı bir uyanış eylemi veya isyan, baş kaldırı idi

Ayrıca Nemrutun sistemine karşı olan öfkesini falan çıkarmadı putlardan yani ortada bir nefret veya öfke yoktu sadece insanları uyandırmak için yaptı ve devamını okuduysan en büyüğünü kırmadı, baltayı onun boynuna astı ve insanlar kim bunu yaptı diyince “O en büyüğü yaptı ona sorun” dedi ve insanlarda “ İbrahim biliyorsun Onlar konuşamaz” vs. Diyince hz. İbrahimde “o zaman kendini korumaktan bile aciz ve size faydası veya zararı olmayan bu cansız nesnelere neden tapıyorsunuz” vs. Gibi bir şey dedi

Yani Sonuç: Bu eylem, insanları körü körüne inandıkları dogmalar üzerine düşündürmek için tasarlanmış felsefi bir protestoydu.

Ayrıca En am 108 ayet’de açıkça başkalarının dinene ve değerlerime saldırmama ızı laf etmememizi belirtiyor ve yasaklıyor

Onların Allah’tan başka yalvardıklarına (putlarına, ilahlarına) küfretmeyin/sövmeyin; sonra onlar da bilmeyerek haddi aşıp Allah’a söverler.

Bunu yazmaya başlayınca şarjım 89’du şuan 34 kaç saat oldu bilmiyorum yanlışım olmasın diyede araştırıp kontrol edip yazdım o yüzden baştan sona eksiksiz okumadan cevap yazarsan veya tek tek cevap vermek yerine yine bir şeyler saçmalayıp konuyu uzatmaya çalışırsan vs. Cevap vermeyeceğim hocam

Ayrıca dünyadaki en pahalı ve geri alınamayan şeylerden biri olan zaman ilen ben bunu yazarak bilmem kaç saatimi sana harcadım eğer cevap vermesemde hadi niye cevap veremedin vs. diyecektin ve sanki müslümanların buna cevabı yokmuş sen haklısın gibi duracaktı bu yüzden cevap vermek zorundaydım bir nevi yani kısaca zamanımı yedin

O yüzden eğer Müslüman olmazsan ve benim bu zamanım boşa gitmiş olursa eğer o zaman ahirette sevaplarından biraz bana vermezsen hakkımda helal olmasın cayır cayır yan hocam :peeposad:
:kekw:

Son düzenleme:
"Günümüzdeki en büyük sorunlardan biride bu işte herkes kibirli yani herkes dünya sanki kendi etrafında dönüyormuş ve dünya da ondan başka bri insan yokmuş gibi kendi doğru ve yanlışlarına ve taleplerine göre dünyanın şekillenmesini istiyor"

bunu diyip müsamha göstermek zorundasın, rahatsız olsan bile demek çok ironik, neyse allah yakın zamanda şifa versin ne diyeyim
Yani venim anlattığım ile bağdaştırdığın şey bambaşka bir şey nasıl bağdaştırdınız bende onu anlamadım NANSKSKSKSK

neyse Allah sizede en yakın zamanda eğer yanlış yoldaysanız doğru yolu bulmanızı nasip etsin ne diyeyim

hocam akrabalarımda aynı şeyi söylüyor herkes tıp okumamı söylüyor ki basit düşününce bence de baya haklılar muazzam bir iş garantisi ve nispeten çok iyi-iyi bir maaş sunuyor fakat hedeflerim daha büyük çocukluğumdan beri toplumun çoğunluğuna kıyasla hep farklı olmaya çalışmıştım sanırım buda onlardan birisi saçma ama mutluyum eskidende hep ticaret yapmayı istemiştim lisenin başlarında falan babasının yanında çalışan arkadaşlara çok özeniyordum (ki birçoğu sadece st atmaya, laf olsun diye gidip babasının parasını yiyordu) sonra birkaç kere babama söyledim kendi işimizi yapalım falan diye hep az önce dediğim gibi maksat işimizin başındayız imajı çizmek için işe giden patron çocuklarını örnek gösterdi bi türlü onlardan farklı olacağıma ikna edemedim (ki işini kurabilecek networke ve sermayeye sahipti) yaklaşık 30 yıldır aynı yerde çalışıyor (demir çelik sektöründe ticaret yapiyor) bulunduğu şirkette biraz garip bir tabir olacak ama patrondan daha kıdemli bile diyebilirim şirketi komple o yönetiyor patrona, patronun oğluna ve diğer çalışanlara maaşı falan da o veriyor allah var patronuda çok iyi bir adam biz ev araba arsa falan alırken her seferinde yardımcı oldu birkaç kere habersiz yaptık onlardanda haberi olmuş onlara da yardım etti allah razı olsun ama işte bilemiyorum kendi işimiz olsa daha iyi olurdu sanki bu şekilde ben o dükkana gittiğimde kendimi kötü hissediyorum kaç yaşına geldik hala cebimize harçlık falan sıkıştırıyorlar desem e geliyim bende calışıyım bu sefer pekde hakkımızla kazanmayız oda gerek babama gerek bana biraz ters her neyse nick önerisi için de teşekkür ederim :peepokalp: :peepokalp:

Yani hocam ben zaten doktorluk okuyun demedim bencede insan sevmediği çok iyi iş imkanları veya maaşı olan bir iş yerine sevdiği bir işi yapmalı bencede (tabi en azından ihtiyaçlarını karşılamalı yani ressam , müzisyen olucam diyip ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacağı bir şeyide seçmesin)

Benim orada demek istediğim mezuna kalıp EA okuyup İşletme seçmek yerine neden sayısal’da ilgili bir bölüm seçmediniz ?

Yani 18K çok değerli hocam çöpe atılmamalı bence yani ya bir dahaki sınavda bir aksilik yüzünden kötü bir sıralama yaparsanız hatta sınava bile belki bir aksilik yüzünden giremezsiniz yani hiç riske atmamalısınız bence

Yani şahsen ben olsam o puanla çok iyi üniversitelerden birinde ya Endüstiri Mühendisliği (ki bu bölüm ticaretin tüm temellerini öğretiyor ve + faydaları var) yada İşletme Mühendisliği seçerdim yani niye gidip riske attıp düz işletme seçmek istiyorsunuz anlamdım dürüst olmak gerekirse bana enayilik gibi geliyor ama tabi sizin tercihiniz

Ayrıca sen şirket kurmak veya normal yönetmek mi istiyorsun yoksa girişimci olamak ticaret yapmak yani daha büyük şeylerimi hedefliyorsun

Hayır komik olanda kendilerini demokratik,entektüel ve zeki bizi ise kandırılan cahil aptallar sanıyorlar bu insanın asıl sinirini bozuyor

Ve saçma olanda üsttede dediğim gibi adam ben türküm diyor atalamızın editini görünce atam diyor ama Atalarımızdan birinin karşısında bize dediklerinin 1’ni dese kafası gövdesinden ayırı paşalarımız/Sultanlarımız ama elamanın aklı buna yetmiyor ve ona göre o zeki biz aptalız

Videodaki adamında Allaha hakaret ettiği klipleri var haberin olsun dostum.

Geri