🟢 İslam Düşmanı Çelişkisi

KaptanMC

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,053
Sa,

Merak ediyorum da bir insan nasıl hem Türk hem de İslam düşmanı olabilir? ❓

Bakın, bir insan İslam'a inanmayabilir, ateist olabilir; bu onun seçimi. Ama Türk olup İslam'a ve değerlerine, Allah'a, peygamberlere, Kur'an-ı Kerim'e nasıl hakaret edebilir, uygunsuz tabirler kullanabilir?

Yani daha açık ifade etmek gerekirse, sosyal medyada veya oyunlarda bu tarz tiplere özellikle son zamanlarda çok rastlıyoruz ve bu insanlar kendilerini vatanını, milletini seven (ve entelektüel, modern, zeki) insanlar olarak görüyorlar. Ama asıl olay şu: Bu söylediklerini Osmanlı döneminde, Selçuklu döneminde söylese, mesela “Atam” dediği Fatih Sultan Mehmed'in önünde söylese, o kellesi gövdesinden ayrılmış olurdu.

Yani siz ne düşünüyorsunuz? Bunun mantıklı bir açıklaması var mı, merak ediyorum. 🤔

Sa,

Bakın, bir insan İslam'a inanmayabilir, ateist olabilir; bu onun seçimi. Ama Türk olup İslam'a ve değerlerine, Allah'a, peygamberlere, Kur'an-ı Kerim'e nasıl hakaret edebilir, uygunsuz tabirler kullanabilir?

Yani daha açık ifade etmek gerekirse, sosyal medyada veya oyunlarda bu tarz tiplere özellikle son zamanlarda çok rastlıyoruz ve bu insanlar kendilerini vatanını, milletini seven (ve entelektüel, modern, zeki) insanlar olarak görüyorlar. Ama asıl olay şu: Bu söylediklerini Osmanlı döneminde, Selçuklu döneminde söylese, mesela “Atam” dediği Fatih Sultan Mehmed'in önünde söylese, o kellesi gövdesinden ayrılmış olurdu.

Yani siz ne düşünüyorsunuz? Bunun mantıklı bir açıklaması var mı, merak ediyorum. 🤔
Valoda lolde oyun oynamaktan beyni erimiş hiç bir kutsalı olmayan şımarık ergenlerde mantık arama. Ha bu kitle dışında orta yaş insanlar niye söver. Şimdi ben kendimden örnek vereyim. Muhafazakar bi ailede ve çevrede büyüdüm. Küçüklüğümden beri epey dini eğitim aldım ailem bu konularda tutucudur din bizde her şeyden önde gelir ama böyle bi çevrede büyüyüpte bi yaştan sonra kendi içsel aydınlanmanı yaşadığında eski çevrenide cahil görebiliyosun. İnsanın kendi zihninde devrim yapması geçmişini ve o yaşına kadar süregelen öğrenimlerini bi kenara atması çok zordur. Hristiyan birinin müslüman olmasıda böyle bi şeydir. Ha bu sefer insan geçmişinde velilerinin tercihlerinden dolayı ailesine kızıyor. Ailesinin bu yanlış kararlarınıda dine bağlıyor. Dini nefret genelde burdan çıkıyor. Toplumda da baskı görüyo tabi. Ben genede saygı duyan taraftayım en çok ta bu dine kutsala söven ergenlerden müzdaribim. Oyunlarda dine söven olursa o veledin içinden geçerim. Her kitle de çürük elma var. Herkes kendi sepetindeki çürükleri ayıklasa dünya da sorun morun kalmaz

Moda gibi birsey oldu bunların ortamında selamünaleyküm dedin mi sana çomarmışsın gibi bakıyor anasına sövsem öyle bakmaz adım gibi eminim. Tamam bende dört dörtlük Müslüman değilim cuma yok namaz yok arada bir oruç varda Allahın selamı yani neyinden tiksiniyon.
Hayır komik olanda kendilerini demokratik,entektüel ve zeki bizi ise kandırılan cahil aptallar sanıyorlar bu insanın asıl sinirini bozuyor

Ve saçma olanda üsttede dediğim gibi adam ben türküm diyor atalamızın editini görünce atam diyor ama Atalarımızdan birinin karşısında bize dediklerinin 1’ni dese kafası gövdesinden ayırı paşalarımız/Sultanlarımız ama elamanın aklı buna yetmiyor ve ona göre o zeki biz aptalız

Müslüman kisvesi altında rejim karşıtlığı yapıp dini dayatmaları meşru gören meczupları referans aldığı için İslam düşmanı olabilir.

Müslüman kisvesi altında rejim karşıtlığı yapıp dini dayatmaları meşru gören meczupları referans aldığı için İslam düşmanı olabilir.
Bence yine çelişiyor çünkü eğer dediğin gibi bir dini kitabına göre değilde insanına göre yargılıyorsa biri o kişi İQ’suz ve cahil biridir eee o zaman bunu kasti olarak yapan kişide ap’tal olduğu için bunu yapıyorsa günün sonunda yine aptalsa o zaman diğerlerinden ne farkı kalıyor ?

Ayrıca öyle olsa bile bu yine bir dine ve değerlerine hakaret etmeyi doğru kılmaz yani günün sonunda sonuç aynı bence saçma bir savunma olmuş
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca Bir kişi rejimin değişmesini istemesi meczupluk olarak adlandırmak ne kadar doğru ?

Yani sende kendinle çelişmiyormusun kendi rejimini isteğini dayatıyor ve kabul etmiyeni meczup olarak adlandırıyorsun ?
Bu durumda senin ne farkın kaldı konunun başında bahsettiğim zihniyetten yine kendi ile çelişen bir düşünceye sahipsin yani en azından yazından o anlaşılıyor

Bence yine çelişiyor çünkü eğer dediğin gibi bir dini kitabına göre değilde insanına göre yargılıyorsa biri o kişi İQ’suz ve cahil biridir eee o zaman bunu kasti olarak yapan kişide ap’tal olduğu için bunu yapıyorsa günün sonunda yine aptalsa o zaman diğerlerinden ne farkı kalıyor ?

Ayrıca öyle olsa bile bu yine bir dine ve değerlerine hakaret etmeyi doğru kılmaz yani günün sonunda sonuç aynı bence saçma bir savunma olmuş

Referans alındığını söylediğim kitle günün sonunda iktidarı belirleyecek çoğunlukta ve istisna eşiğini geçmişse herkes peygamber sabrı göstermez. Ne ilginçtir ki aynı kitle herkesten fazla Türk olduğunu iddia ediyor. Arap kültürüyle yozlaşmış, ülkenin kurucusuna ve en büyük Türk milliyetçisine düşman ama Türk. Günümüz iç ve dış politik skandallara vermedikleri tepkiyi saymıyorum bile.

Ayrıca Bir kişi rejimin değişmesini istemesi meczupluk olarak adlandırmak ne kadar doğru ?

Yani sende kendinle çelişmiyormusun kendi rejimini isteğini dayatıyor ve kabul etmiyeni meczup olarak adlandırıyorsun ?
Bu durumda senin ne farkın kaldı konunun başında bahsettiğim zihniyetten yine kendi ile çelişen bir düşünceye sahipsin yani en azından yazından o anlaşılıyor

Güzel. 21. YY'da kabile yasalarını uygularız. Ekonomideki Nas'la bunu kısmen yaptık zaten. Devamında nelerin çökeceğini hep beraber görürüz.

Günde 5 kere o hafif bozuk hoparlörun cigligiyla 5 dakika suren ezan (persembe cuma ve 15 temmuzda 6 kere) olmadan uyuyamam.

Kurbanda sokak aralarinda, kirli ve olsada bitsin mantigiyla kesilen hayvanların kanıyla yıkanan topraklar daha bir bereketli olur.

Ramazan'da kadim geleneğimiz davul sesi bizi gece 3 de geçmişe götürür.

Oruç trafiğinde insanlar daha bir hoşgörülü olur, birbirine yol verir.

Bu kadar huzur veren bir dinden insanlar neden nefret ediyor bilmiyorum

Toplumda bundna kaynakli yobazlasmayi ve 25 yillik amerika projesindrn bahsetmiyorum bilr

Sa,

yahudi propagandalarının bir tanesi daha işte daha ne diyelim . bu milleti sadece islamdan uzaklaştırırlarsa bölebileceklerini biliyorlar bunun için herşeyi yapıyorlar

Referans alındığını söylediğim kitle günün sonunda iktidarı belirleyecek çoğunlukta ve istisna eşiğini geçmişse herkes peygamber sabrı göstermez.
Hâlâ anlamıyorsunuz burada zaten sabır gösterilecek bir şey yok ki adamın kendi düşüncesi senin isteğin ve fikirlerin olduğu gibi onunda isteği ve fikirleri olabilir işte böyle düşünüyor ama sonra herkes özgür olamlı diyorsunuz bu yüzden kendinle çeliyorsun diyorum

Ne ilginçtir ki aynı kitle herkesten fazla Türk olduğunu iddia ediyor. Arap kültürüyle yozlaşmış.
Öncelikle ülkenin en büyük sorunlarından biri bu anlamadan kendinize göre yorumluyorsunuz

Türk olduğunu söyleyen senin kast ettiğin kesim “ben müslümanım osmanlı ve öncesi benim atam ben atalarım ile aynı dini ve davayı paylaşıyorum” diyor ve genelde bunu atarürkü ana atası olarka kabule denlere diyor ve sende bunu “onlar kendimi daha türk olarak görüyor” diye yorumluyorsun

Ama kendi safındakilerin sorununa değinmiyorsun asık en büyük sorun türk toplumu tarih boyunca göç eden ve özelliklede islamiyete geçtikten sonra bir çok ırk ile iç içe geçen bir toplum yani bugün ben türküm diiyo arap düşmanı veya diğer milletlere düşman olanların atlarında yani genetiğinde arap/bizans/yunan/ermeni vs. Kanı,genetiği vs. Olma olasılığı gayet yüksek ama siz genelde kendinizi gök türklere hatt daha öncesine kadar saf türk kanı olarak görüyorsunuz

Ayrıca İslamı “Arap” kuralları,düşüncesi olarak veya direk Arap’lık olarak görüyorsun ki bu asıl yozlaşmanın nirivanalarından biri ama bunu kabul etmiyorsunuz

ülkenin kurucusuna ve en büyük Türk milliyetçisine düşman ama Türk.

Bu zaten direk Ülkenin em büyük sorunu aslında 2 tarafta aynı niyette ama birbirine düşman ama özelliklede Atatürkü seven kitle sevmiyeni aşşağılıyor cahil,yobaz olarak görüyor (ve kendini zeki olarak görüyor) ve vatan haini ilan ediyor işte bizi böyle bölüyorlar

Şimdi 2 dk düşün atatürkü seven neden seviyor sevmeyen neden sevmiyor ?

Aslında 2 tarafta ülkesini vatanını sevdiği için seviyor veya sevmiyor yani sevenler kurtarıcı olduğunu düşünüyor ve sevmeyenlerde hain olduğunu düşünüyor yani aslında her iki tarafta vatanını ve milletini sevdiği için farklı görüşte ama niyet aynı

Ama sorun işte 2 tarafta bunun farkına varmasın diye bazı kişiler tarafından uyutuluyor,manipüle ediliyor

Günümüz iç ve dış politik skandallara vermedikleri tepkiyi saymıyorum bile.
Bu konuda sana Hak veriyorum

Güzel. 21. YY'da kabile yasalarını uygularız. Ekonomideki Nas'la bunu kısmen yaptık zaten. Devamında nelerin çökeceğini hep beraber görürüz.
İşte sen kabile yasaları olarak görerek aslında en büyük cahilliği yapıyorsun (yanlış anlama hakaret olarak söylemiyorum düşünce yapısı olarak söylüyorum) ama kendini ise buna rağmen zeki ve eşit demokratik entektüel akıllı aydın kesimden olarak görüyorsun ve buda işte beyni’nin yıkanmış olduğunu gösterir gerçekten zeki düzgün biri daha çok “saygı duyarım ama bence bu yasalar günümüze uygun değil” derdi ama “kabile yasası” ise günümüzde popüler kültür ile yaygınlaşmış cahilce bir terim

Vs….

Günde 5 kere o hafif bozuk hoparlörun cigligiyla 5 dakika suren ezan (persembe cuma ve 15 temmuzda 6 kere) olmadan uyuyamam.
Hocam bak bu düşünce yapısı yanlış işte bak ben tarafsız ve objektif olarak düşünüyorum sizde öyle düşünün lütfen çünkü günümüzde her iki tarafta kendine göre düşünüyor buda çıkamaza sokuyor insanları

Bakın mesela ezan sesine laf etme ilte duymak istememe yani ezanın kesilmesini isteme gibi bir hakkınız kesinlikle yok ve olamazda bu ezan bu topraklarda okumaya devam edecek ve ben müslüman olmasaydım bile buna engel olma hakkım olmazdı çünkü bakın beni onu bunu herkesi boş verin sırf atalarımız için onlara saygı ve hürmet için bu topraklarda yaşayan kismenin ezana dil uzatma gibi bir hakkı olanaz saygı göstermeli

Kurbanda sokak aralarinda, kirli ve olsada bitsin mantigiyla kesilen hayvanların kanıyla yıkanan topraklar daha bir bereketli olur.
Oruç trafiğinde insanlar daha bir hoşgörülü olur, birbirine yol verir.
İşte burada da üsteki arkadaşa dediğim gibi bir dini insanlarına göre değil kutsal kitap’ı gibi o dine uyan herkesin şüphesiz kabul ettiği dayanağa göre yargılamayız

Dediğiniz gibi mesela adam heybetli bir kurban alıyor işte bilmem kaç tane alıyor ama hevessizce olsunda bitsin mantığıyla kesiyor veya zekat zamanı geldiğinde sıkıla sıkıla sanki camını veriryormuş gibi parayı veriyor

peki asıl soru şu bunlar islamın mı suçu yoksa insanlarınkendi nefsinin mi ???
(Yani dini bir şey olmasada yine aynı hoşumuza gitmeyen şeyler sadece farklı tarzda olcaktı yani olayın dinle alakası yok)

Aynı şekilde ramazanda açlıktan ve aceleden dolayı çıkan tartışmalar vs. Gibi şeylerde islam’a hiç uygun şeyler değil insanların nefsi ve kibri yüzünden yaşanan şeyler oysaki islam hoş görüyü emreder

Yani dini kitap’ına göre yargılayın insanlara göre değil

Son düzenleme:
Ramazan'da kadim geleneğimiz davul sesi bizi gece 3 de geçmişe götürür.
Buda ilkiyle aynı şekilde eğer bu topraklarda yaşıyorsak rahatsız olsak bile müsamaha göstermek zorunda olduğumuz bir şeydir

Günümüzdeki en büyük sorunlardan biride bu işte herkes kibirli yani herkes dünya sanki kendi etrafında dönüyormuş ve dünya da ondan başka bri insan yokmuş gibi kendi doğru ve yanlışlarına ve taleplerine göre dünyanın şekillenmesini istiyor Ama dünyada milyarlarca insan var ve herkesin iyi geçine bilmesi için insanların bir birinin değerlerine doğrularına ve yanlışlarına saygı göstermesi ve hoş görülü olması laızm

Bu kadar huzur veren bir dinden insanlar neden nefret ediyor bilmiyorum
Sevmemeleri o dine hakaret edebileceği anlamına gelmez mesela atalarımızı seviyor ve saygı duyuyorsun değil mi ?
Şimdi az düşün eğer o zamanda olsaydın ve “padişahım ben ramazan davulu sesinden ve kurbanda etraftaki dışkı kokusundan ve hayvanları kesmenizdende rahatsız oluyorum bu yüzden islamdan nedret esiyorum istediğim gibi hakaret ederim” dersen ne olur du sence ?
Toplumda bundna kaynakli yobazlasmayi ve 25 yillik amerika projesindrn bahsetmiyorum bilr
Bence yobazlaşmanın “temel” sebebini hepimiz çok iyi biliyoruz ve farkındayız

Ama işte kim işine ne gelirse ona göre göre yorumluyor yobazlaşmamızın sebebini

Son düzenleme:
Dostum türkler önceden müslüman değildi ama o zamanın müslümanlarını görüp etkilendi kalben müslüman oldular
bu zamana kadar müslümanlar değişti artık üstteki müslümanlar yani ümmeti yönlendiren insanların hal ve hareketlerine bak hepsi dinden çıkmış
artık insanlar bunlardan dolayı dinden soğudu

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,233,086
Üyeler
201,122
Son üye
copur280

Geri