Çözüldü✓ 7800x3d Boşta 60+ Derece

Yaptım bunu sabit 50 boşta biosta
Benim de boşta 40-50 arası oynuyor zaten
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kral bende de 7500f var boşta 60 derecelerde oyunda 70-75 derece çalışıyor.Dün bilgisayarcıya gittim beraber komple söktük mx6 termal macun sürdük ve kaliteli sayılabilecek bi kule tipi soğutucumda var(Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2) fanların ayarını cartını curtunu yaptık derecede hiç bi değişiklik olmadı hala aynı derecelerde çalışıyor.XPG lander 500 kasam var adam bana kasan hava akışını iyi sağlayamıyor kasanı değiş dedi.Sorun ne kimse çözümünü bulamıyor artık saldım bozulursa bozulsun kafayı yiyeceğim yoksa 2 farklı yere götürdüm izlemediğim video kalmadı
Kasan aslında mesh hava çeker önden rahatça
Sende PBO ayarı yap hocam

Normal diyorsunuz yani bu derecelere çok uğraşmamak lazım.
Bu dediğim sekmeler açıkken anlık yükselmelerle 53e kadar çıkıp 49a kadar iniyor ama dediğiniz RPM bende neden düşük çözemedim nasıl arttırabilirim onu?

aynısını mı yapayım ? önden hava çekiyor sanırım elimi öne koyduğumda buz gibi serin hava geliyor

Normal diyorsunuz yani bu derecelere çok uğraşmamak lazım.
Bu dediğim sekmeler açıkken anlık yükselmelerle 53e kadar çıkıp 49a kadar iniyor ama dediğiniz RPM bende neden düşük çözemedim nasıl arttırabilirim onu?
Pompa devri 3000 in üstüne çıkmıyor mu sizde sıvı soğutmanız neydi marka model

Pompa devri 3000 in üstüne çıkmıyor mu sizde sıvı soğutmanız neydi marka model
Enermax Liqmaxflo 360 var. Herhangi bi ayara dokunmadım 2900-3000 arası oynuyor genelde. Smart fan modu kapalı gözüküyordu.

aynısını mı yapayım
Negative 25 yapabilirsin hocam güvenli değerdir çoğu işlemcide sorun çıkarmaz
İşlemcinin silikon kalitesi iyiyse 25 in üstüne de çıkabilirsin ama denemen lazım sorun çıkarıyor mu çıkarmıyor mu diye
Çünkü PBO ayarı voltaj düşürüp daha düşük voltajda aynı performansı verdirmeyi sağlayan bir sistem, düşürdükçe kararsızlıklar çıkarabiliyor işlemciden işlemciye

Dolayısıyla PBO açtığında voltaj düşüyor işlemci daha az voltajla aynı perforrmansı vermeye başladığı için daha serin çalışıyor performans değerleri daha stabil oluyor

Enermax Liqmaxflo 360 var. Herhangi bi ayara dokunmadım 2900-3000 arası oynuyor genelde. Smart fan modu kapalı gözüküyordu.
Pompanız 3000 rpm miş zaten hocam daha üste çıkmaz normal yani sizin o sıcaklıklarda dolaşmanız
Daha serin kullanmak istiyorsanız fan hızlarını yükseltmeniz lazım o da sizin kişisel tercihiniz boşta bile yüksek fan sesi duyarsınız kuru gürültü yapar ben şahsen tercih etmiyorum

Negative 25 yapabilirsin hocam güvenli değerdir çoğu işlemcide sorun çıkarmaz
İşlemcinin silikon kalitesi iyiyse 25 in üstüne de çıkabilirsin ama denemen lazım sorun çıkarıyor mu çıkarmıyor mu diye
Çünkü PBO ayarı voltaj düşürüp daha düşük voltajda aynı performansı verdirmeyi sağlayan bir sistem, düşürdükçe kararsızlıklar çıkarabiliyor işlemciden işlemciye

Pompanız 3000 rpm miş zaten hocam daha üste çıkmaz normal yani sizin o sıcaklıklarda dolaşmanız
Daha serin kullanmak istiyorsanız fan hızlarını yükseltmeniz lazım o da sizin kişisel tercihiniz boşta bile yüksek fan sesi duyarsınız kuru gürültü yapar ben şahsen tercih etmiyorum
Anladım o zaman sorun yok gibi şu an. Herhangi bir test yapsam yollasam size sıcaklıklarla ilgili yorum yapabilir misiniz acaba?

Anladım o zaman sorun yok gibi şu an. Herhangi bir test yapsam yollasam size sıcaklıklarla ilgili yorum yapabilir misiniz acaba?
Yaparım hocam oyunlarda falan test et işlemcin 70 75 dereceleri geçmiyorsa pek sorun yoktur zaten

Yaparım hocam oyunlarda falan test et işlemcin 70 75 dereceleri geçmiyorsa pek sorun yoktur zaten
Tamamdır hocam. Biraz oyun gireyim sonradan sizi etiketlerim müsaitseniz. Teşekkürler

Bende de aynı durum var Lian Li Hydro-Shift II LCD-C 360CL boşta 60-65 dereceleri görüyor %100 kullanımda 15/20 dakikada 73 ü geçmiyor bir sorun var mı sizce

Bende de aynı durum var Lian Li Hydro-Shift II LCD-C 360CL boşta 60-65 dereceleri görüyor %100 kullanımda 15/20 dakikada 73 ü geçmiyor bir sorun var mı sizce
Boşta yüksek değerler bence hocam ondan konu açtım ben de düşürdüm şimdi

6623.webp

Hocam yapay zeka burayı 65w çek işlemcin serin çalışır diyor ne yapayım güvenip bişey yapmadım 😀.O dediğiniz 25 yapacağım yeri bulamadım anakartımda

Geri