Ryzen 7 9800x3d - RTX 5080 Sisteme Güç Kaynağı Önerisi

Fiyat performansa saygım var hocam eyvallah zaten bir şey demiyorum da demek istediğim almışken sağlam ürün olsun bilinmedik marka almayım diyorum yani. Asus, MSI bilindik markalar. 10 sene de garantisi var Asus’un yani o beni cezbetti. O yüzden ona sıcak bakıyorum ama ses yapma durumu da varmış böyle bir şey varsa da uzak dururum yani ses yapıyorsa.
Asus Msi Bilindik Önerdiklerimiz De bilindik Ve Asus Msi dan vesaire daha sağlam psu altyapıları var İşleri direk bu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam her seri atladığında yüksek W isteyecek diye değiştirmiyorum siz şunu anlamadınız, Enermax Revolution III 850W 80+ Gold aldım sesinden rahatsız oldum o yüzden değiştiriyorum. Değiştirmişken de yarın öbür gün upgrade yaparsam bu 6080 olur, 6080 Super olur rahatça kaldırsın yani bir daha PSU değiştirmekle uğraşmayım diye o yüzden değiştiriyorum.
E Yine Aynı Mantık 6080 6080 super geçersen Oynayacak max 50 watt var diyoruz Kaldırsın diyorsun
Sonra her seri atladığında yüksek w diyon Filan

Kendinle çeliştin şuan

psu dan fan sesi duymadım hocam ortalama rpmlerde çalışıyor psu yana dönük kasa arkasında iyi hava alıyor yani alta doğru bakmıyor bunuda belirteyim
Bende alt seri aura 1200w var. Sistemim düşük güç çektiği için yüksek yükte durumu ne olur bilmiyordum. İlk defa düzgün güç kaynağı kullanıyorum.

Hocam benim ekran kartım eski 2060 7500f kombosu 250w ı zor çektiği için 0 desibel açık kullanıyorum. Hiç fan çevirmiyor. Bobin sesini duymanız için pazar sabahı saat 7 de kalkıp kasanın dibine gitmeniz lazım. Gerçekten 0 desibel diyebilirim. 600 700 w çeken sistemde de fan çevireceği için bobin sesi duyulmaz.
Demek istediğim ses yapmasın hocam benim Enermax’ı o yüzden sattım ben. Almışken de dediğim gibi sağlam ürün olsun, Hepsiburada’dan alacağım peşin fiyatına taksit sebebiyle. Yani sağlam derken ses de yapmasın malzemesi kaliteli olsun vs. istedim.

Bende alt seri aura 1200w var. Sistemim düşük güç çektiği için yüksek yükte durumu ne olur bilmiyordum. İlk defa düzgün güç kaynağı kullanıyorum.
senin sistemde psu nun ses yapma olasılığı yok hocam geliyorsa coil whine yapıyordur belki vızıltı şeklinde bende bir tuş var 0 rpm özelliği basarsam komple fanı durduruyor zaten yüke sokmak da imkansız gibi bişey psu yu

Asus Msi Bilindik Önerdiklerimiz De bilindik Ve Asus Msi dan vesaire daha sağlam psu altyapıları var İşleri direk bu

E Yine Aynı Mantık 6080 6080 super geçersen Oynayacak max 50 watt var diyoruz Kaldırsın diyorsun
Sonra her seri atladığında yüksek w diyon Filan

Kendinle çeliştin şuan
Yahu hocam ben her seri atladığında yüksek watt isteyecek demedim ki onu siz dediniz arkadaş öyle sanıyor dediniz. Benim Enermax’ı satma sebebim ses yapması dediğim gibi ama sistemi güncellersem oldu ki 5080’den 6080,6080 super,6090’a geçtim bir daha PSU almak istemiyorum daha da açık söyleyim yani.

Yahu hocam ben her seri atladığında yüksek watt isteyecek demedim ki onu siz dediniz arkadaş öyle sanıyor dediniz. Benim Enermax’ı satma sebebim ses yapması dediğim gibi ama sistemi güncellersem oldu ki 5080’den 6080,6080 super,6090’a geçtim bir daha PSU almak istemiyorum daha da açık söyleyim yani.
Tamam Daha fazla dil dökmeyecem

3-4 Forumda anlattık Farklı forumdada sordun aynılarını

Hocam her seri atladığında yüksek W isteyecek diye değiştirmiyorum siz şunu anlamadınız, Enermax Revolution III 850W 80+ Gold aldım sesinden rahatsız oldum o yüzden değiştiriyorum. Değiştirmişken de yarın öbür gün upgrade yaparsam bu 6080 olur, 6080 Super olur rahatça kaldırsın yani bir daha PSU değiştirmekle uğraşmayım diye o yüzden değiştiriyorum.
Hocam şöyle düşün
Kendi güç kaynağını üreten markaların ürünleri daha uygun fiyatlı oluyor. Mesela high power ın 5000 tl ye sunduğu özelliği msi veya asusta almak isterseniz 8000 tl ye çıkmanız lazım.
Asus msi gibi markaların pahalı olma sebebi ürünü güç kaynağı üreticilerine ürettirip marka basmaları. Yani kısacası araya aracı firmalar girdiği için bu kadar pahalılar.

Sen niye asus aldın diyecek olursan, aslında asla almam diyordum. Almak istediğim güç kaynakları 8 9k dan 13 14k lara çıkmıştı, asus da 13 14k dan 10a düşmüştü alıverdim.

Markaya bakmayın
Japon kapasitör
Modülerlik
Gerekli korumalara bakın( gerilim akım vs)
zaten güç kaynağında bunlar varsa verimliliği de en az gold olur.

senin sistemde psu nun ses yapma olasılığı yok hocam geliyorsa coil whine yapıyordur belki vızıltı şeklinde bende bir tuş var 0 rpm özelliği basarsam komple fanı durduruyor zaten yüke sokmak da imkansız gibi bişey psu yu
Aynı tuş alt seride de var. Gerçekten hiç fan açmıyor on numara.

Tamam Daha fazla dil dökmeyecem

3-4 Forumda anlattık Farklı forumdada sordun aynılarını
Kalp kırdıysam kusura bakmayın hocam. Bu önerdiklerinizden mi bakayım? Asus Rog serisi yerine onu mu diyorsunuz sözün özü?

Kalp kırdıysam kusura bakmayın hocam. Bu önerdiklerinizden mi bakayım? Asus Rog serisi yerine onu mu diyorsunuz sözün özü?
Adam diyor ki sana önerdiğimiz güç kaynakları zaten yeterli olacak, illa asus msi arama diyor. Ki asus ve msi ın güç kaynakları sizin baktığınız bütçedekilerden çok farklı değil. Arkadaşın rog thor güç kaynağı gibi 20k olan bir model almadığın sürece o hissetmek istediğin ultra süper kalite farkını göremezsin.

Merhabalar. Aşağıdaki sistemi güç kaynağı bakıyorum da. Bana Hepsiburada üzerinden güç kaynağı tavsiye etme şansınız var mıdır? Hepsiburada üzerinden peşin fiyatına 7-9 taksitle alacağım. 6000 serisine yani 6080 yada 6080 Super'e de upgrade etme durumum var o yüzden bir kere alayım kafam rahat olsun diye 1200W bir PSU almayı düşünüyorum.

Hepsiburada Güç Kaynakları

Bu şekilde filtrelediğimde dikkatimi çeken Asus TUF GAMING-1200G 80+ GOLD 1200W MODÜLER ATX 3.1 UYUMLU 10 YIL GARANTİ ürünü ve MSI MAG A1250GL PCIE5 1250W 80+ Gold PCIe5.0 Tam Modüler Güç Kaynağı ürünleri oldu. Enermax Revolution III 850W 80+ Gold almıştım da biraz fazla sesli olduğu şikayetleri çok fazla var o yüzden değiştirmeye ve almışken de 6000 serisine upgrade etme durumum olduğu için 1200W bir güç kaynağı almaya karar verdim. Bütçe olarak da 10-12 bin TL diyebilirim. Şimdiden teşekkür ederim.

ALDIKLARIM:
9800X3D
MSI MAG X870E TOMAHAWK WIFI 8400MHz (OC) M.2 AM5 ATX Anakart
Phantom Spirit İşlemci Soğutucu
Aerocool D502A ARGB Fanlı ATX Oyuncu Kasası
WD Black SN8100 1 Tb Nvme Gen5 M.2 SSD 14900MB Okuma / 11000MB Yazma
KIOXIA PCIe M2 2TB Exceria Pro G2 NVMe GEN5 14900/13400 MB/sn SSD (LVE10Z2T04G8)
MSI 31.5 MAG 321UP QD-OLED X24 3840 x 2160 (UHD) 16:9 FLAT QD-OLED 240HZ 0.03MS FREESYNC PREMIUM PRO PIVOT GAMING MONITOR
Thermalright TL-C12B-S V3 Argb 120MM Siyah Kasa Fanı X5
Thermalright TL-C12RB-S V2 Argb 120MM Siyah Kasa Fanı X4
Thermalright Fan-And Argb Hub X8 4 Pinli Rgb Fan Çoklayıcı

ALACAKLARIM:
Kingston KF560C30BBEAK2-64TR Beast Rgb 64GB (2X32GB) Ddr5 6000MHZ CL30 Siyah RAM-KF560C30BBEAK2-64TR
Asus TUF-RTX5080-O16G-GAMING-NVIDIA-GEFORCE-RTX 5080-16GB GDDR7-256bit--OC-2xHDMI-3xDP-RGB-DLSS4 EKRAN KARTI
Lian Li 8.8" Universal Ekran Siyah
Cw istemiyorsan;

850w olanını kullanıyorum.

Güç kaynağı denince FSP’yi tek geçerim. Araştırabilirsin. Asus, Msi falan marka tanınırlığı sebebiyle ön planda gibi gözükse de işin yön vereni (ne demekse) FSP’dir.

Hem Hepsiburada satıcılı.
Fsp Hydro G Pro 1200W 80+Gold Gen5.1 Atx 3.1 Psu
Şimdiden hayrlı olsun!

Adam diyor ki sana önerdiğimiz güç kaynakları zaten yeterli olacak, illa asus msi arama diyor. Ki asus ve msi ın güç kaynakları sizin baktığınız bütçedekilerden çok farklı değil. Arkadaşın rog thor güç kaynağı gibi 20k olan bir model almadığın sürece o hissetmek istediğin ultra süper kalite farkını göremezsin.
Anladım hocam. Sadece hepsiburada’dan olunca seçenekler de kısıtlı oluyor malum o sebeple biraz Asus üzerine yoğunlaşmıştım ben ve yalan yok 10 sene garantisi de beni cezbetti o yüzden Asus almaya daha yakındım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,234,386
Üyeler
201,480
Son üye
gay pasif
Geri