Çözüldü✓ Fan Rgb'leri Nasıl Yazılımla Kontrol Edilebilir?

cansux

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
413
Selam, MSI MAG A13 360mm sıvı soğutmaya kasa olarak da Cooler Master td 500 V2 kasaya sahibim. Anakartım da ASUS TUF gaming b-650-E Wi-Fi modeli. Sıvı soğutma ve kasa fanları senkronize bir şekilde kasanın LED düğmesinden kontrol ediliyor fakat istediğim renkleri yakamıyorum turuncu sarı vb gibi sadece birkaç renk ve efekt var. Bu ikisini istediğim efektle ve renkle open RGB üzerinden kontrol etmek istiyorum fakat teknik bilgim ve bağlantı tecrübem bulunmuyor bunu nasıl yapabilirim? Muhtemelen kasamın kontrolcüsüne bağlı ikisi de anakarta değil. Ekran kartımın rgblerini direkt open RGB üzerinden kontrol edebiliyorum mesela sanırım anakarta bağlı olduğu için.

Selam, MSI MAG A13 360mm sıvı soğutmaya kasa olarak da Cooler Master td 500 V2 kasaya sahibim. Anakartım da ASUS TUF gaming b-650-E Wi-Fi modeli. Sıvı soğutma ve kasa fanları senkronize bir şekilde kasanın LED düğmesinden kontrol ediliyor fakat istediğim renkleri yakamıyorum turuncu sarı vb gibi sadece birkaç renk ve efekt var. Bu ikisini istediğim efektle ve renkle open RGB üzerinden kontrol etmek istiyorum fakat teknik bilgim ve bağlantı tecrübem bulunmuyor bunu nasıl yapabilirim? Muhtemelen kasamın kontrolcüsüne bağlı ikisi de anakarta değil. Ekran kartımın rgblerini direkt open RGB üzerinden kontrol edebiliyorum mesela sanırım anakarta bağlı olduğu için.
Program sıvı soğutma ile kasa rgblerini görmüyor sadece ekran kartını görüyor.

Kontrolcü aynı zamanda anakarta bağlı olabilir.Kontrolcüye sata girişi harici başka bir kablo var mı?

İmzandaki sistem ise ve hazır olarak aldıysan enayi değil ise montajı yapan kişi anakartına bağlamıştır rgb kontrolcüyü. Eğer bağladı ise kasa üzerindeki rgb tuşuna 5-10 saniye basılı tut anakart moduna geçecektir rgb ışıkların. TD500 V2'nin kontrolcüsü anakarta bağlanabiliyor diye hatırlıyorum bağlantısı mevcuttur galiba.

1786713869046.webp
Doğru hatırlıyorum kontrolcünün anakart bağlantı girişi mevcut burda kablo oluyor anakarta bağlamak için boş gösterdiklerine bakmayın.

Kontrolcü aynı zamanda anakarta bağlı olabilir.Kontrolcüye sata girişi harici başka bir kablo var mı?
İmzandaki sistem ise ve hazır olarak aldıysan enayi değil ise montajı yapan kişi anakartına bağlamıştır rgb kontrolcüyü. Eğer bağladı ise kasa üzerindeki rgb tuşuna 5-10 saniye basılı tut anakart moduna geçecektir rgb ışıkların. TD500 V2'nin kontrolcüsü anakarta bağlanabiliyor diye hatırlıyorum bağlantısı mevcuttur galiba.

Alıntıyı görüntüleDoğru hatırlıyorum kontrolcünün anakart bağlantı girişi mevcut burda kablo oluyor anakarta bağlamak için boş gösterdiklerine bakmayın.
Bakıyorum hemen

Alıntıyı görüntüleDoğru hatırlıyorum kontrolcünün anakart bağlantı girişi mevcut burda kablo oluyor anakarta bağlamak için boş gösterdiklerine bakmayın.
Çok anlamam ama
3 x Adreslenebilir Gen 2 RGB Başlık
1 x RGB şerit başlığı

Şu soketler boşta duruyor herhangi bir şey bağlı değil anakartta

Kasanın arkasını çekip atsana bir bakalım

Ekler

• IMG_20260814_164049.webp
    IMG_20260814_164049.webp
    394.3 KB · Hit: 22
Sol ve sağdaki kablolar kasa fanları olması lazım zaten kasada 4 fan var 4 fanda bağlı sağlı sollu olarak şu aşağıda reset switch yanındaki kablo boşta olması lazım onu anakarta takman lazım yada takılımı bir kontrol et.

1786714781759.webp

bu işaretlediğim yerlere fanların rgb kontrol kablosunu baglarsan yazılım uzerınden kontrol edersın. 4 taneden fazla fanın oldugu ıcın sana bir tane hub lazım.
1786714882507.webp

kasanda böyle bir hub var ama bu da hem güç girşi var hem rgb ıcın kontrol soketi var. Sadece kasa fanları ıcın bu yeter zaten.

Mesela böyle ayrı bir hub alıp https://www.n11.com/urun/argb-rgb-l...8_1drl9spo_1z6774wp&adj_campaign=Akakce_Genel

fanlarından çıkan rgb kabloları buna baglarsın anakartında işaretlediğim girişlerin birine de 3 pin kabloyla bu hub baglanır ve tum fanların rgbsını kontrol edersin.

Hub almasına gerek olmaması lazım en kötü TD500'ün fanları daisy chain destekliyor diye hatırlıyorum daisy chain yapıp fanları en son anakarta takabilir. Birde reset sw'in yanındaki ARGB kablo girişi kontrolcüyü anakarta bağlamak için olan kablo fakat tahminimce o kabloya sıvı soğutmayı bağlayıp tüm kontrolü kontrolcüye verdiler ama bunada gerek yok anakart üzerinde zaten 3 tane ARGB girişi mevcut.

@cansux kasanın tüm arka tarafı genel gözükecek şekilde net bir foto atarmısın neyi neye bağlamışlar görmek istiyorum :D

Hub almasına gerek olmaması lazım en kötü TD500'ün fanları daisy chain destekliyor diye hatırlıyorum daisy chain yapıp fanları en son anakarta takabilir. Birde reset sw'in yanındaki ARGB kablo girişi kontrolcüyü anakarta bağlamak için olan kablo fakat tahminimce o kabloya sıvı soğutmayı bağlayıp tüm kontrolü kontrolcüye verdiler ama bunada gerek yok anakart üzerinde zaten 3 tane ARGB girişi mevcut.

@cansux kasanın tüm arka tarafı genel gözükecek şekilde net bir foto atarmısın neyi neye bağlamışlar görmek istiyorum :D
Kasa biraz ters yerde düzgün çekemiyorum ama atayım boşta bir kablo buldum onuda çarpı ile işaretledim yerini
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kasa biraz ters yerde düzgün çekemiyorum ama atayım boşta bir kablo buldum onuda çarpı ile işaretledim yerini
Bu nedir ya kendimi bomba imha uzmanı gibi hissediyorum

Ekler

• IMG_20260814_165450.webp
    IMG_20260814_165450.webp
    409.5 KB · Hit: 18
  • IMG_20260814_165328.webp
    IMG_20260814_165328.webp
    300.9 KB · Hit: 19
  • IMG_20260814_165059.webp
    IMG_20260814_165059.webp
    275.9 KB · Hit: 18
O siyah kablo nerden geliyor ? Reset SW yanındaki kablo beyaz ARGB kablosu nerden geliyor takip edebilir misin ? Sıvı soğutucunun fanlarının kablosumu yoksa kontrolcünün anakart bağlantısı için olan kablomu ?

Geri