Komşudan Kendi Evime Kablo ile İnternet Çekmek. Ürünleri Bulamıyorum

DESMOND

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
350
Dostlar komşu ile görüşüyorum her ihtimali düşünüyorum. Dışarıdan kablo götürücem 100m alıcam direk muhtemelen ölçemediğim için ama alacağım ürünleri bulamıyorum. Komşu muhtemelen pencere kenarının delinmesine izin vermez verse tek ihtiyacım 100m cat6 full bakır rj45 uçlu kablo ama bunuda bulamıyorum. Alternatif olarak bu kablonun yassı olanları varmış direk pencereden geçirebiliceğimiz pencere kapalıyken de problem olmayan bunu da bulamadım. Diğer alternatif pencerenin olduğu kısma yine yassı bir apart var uçları rj45 bunun da yüksek hızlısını bulamadım 10mbps olanı var sadece. Bu elektrik işlerinden anlayan birisi bana yardımcı olabilir mi? Evime internet bağlatamıyorum bina da boş port olmadığı için günlerdir buna kafa yoruyorum nasıl çözücem diye.

Dostum öncelikle bütün pencere çıkışlarında bir delik var mı iyice kontrol etmen lazım. Belki bir yerlerdem bir çıkış vardır. Eğer yok ise mecbur delmen gerekebilir. Çünkü yassı dediğin kablo bile pencere kenarlarıdan sıkışarak geçtiği için zamanla zarar görecektir. Komşuna sor küçük bir deliğe izin veriyor mu diye.

Dostum öncelikle bütün pencere çıkışlarında bir delik var mı iyice kontrol etmen lazım. Belki bir yerlerdem bir çıkış vardır. Eğer yok ise mecbur delmen gerekebilir. Çünkü yassı dediğin kablo bile pencere kenarlarıdan sıkışarak geçtiği için zamanla zarar görecektir. Komşuna sor küçük bir deliğe izin veriyor mu diye.
Bizim pencere kenarlarında bir boşluk yok onunda muhtemelen yoktur ama ben her ihtimali düşünüyorum şuanlık. Kağıt inceliğinde rj45 uçları birleştiren apart var buldum ama 10mbps destekliyor oda benim işime gelmiyor.

Bir elektirikçiye mi danışsan acaba. Hatta bi kaç elektirikçiye danış. Sonuç olarak herkesin ustalığı premium değil.

Bir elektirikçiye mi danışsan acaba. Hatta bi kaç elektirikçiye danış. Sonuç olarak herkesin ustalığı premium değil.
Tabi öyle de ben görüyorum insanlar sadece para almak için işin kolayını anlatıp geçiyorlar. Şimdi adama rj45 uçlu 1000mbps yassı pencerede takılmıycak cinsten kablo desem yok abi öyle bir ürün bunu al vs dicek. Zor bir işlem değil sadece ürünleri bulamıyorum. Modemden pencereye bir kablo oraya apart pencere dışından cat6 kablo diğer pencerede de aynı işlem bitti elektrik işinden anlamasam da kabloları da birleştiremiycek değiliz ama problem bu ürünleri bulamıyorum. Çok anlamadığım için de giderim adam der bu cat6 full bakır kestiririm alırım full bakır çıkmaz internet düzgün aktarılmaz parama uğraşıma yazık olur.

• Üzgün
Reaksiyonlar: Era.
Pencere pvc ise köşesinden delin kabloyu geçirin beyaz silikonu basın hicbirsey olmaz

Pencere pvc ise köşesinden delin kabloyu geçirin beyaz silikonu basın hicbirsey olmaz
Komşuyla görüştüm kabul etti direk yerden duvar dibinden deleriz sıkıntı yok bizim için dedi. Tek ihtiyacımız rj45 uçlu korumalı bir kablo sanırsam

kabloya bence para verme , ya radyolink yap yada çift core lu fiberoptik kablo çek uçlarını sonlandırıp media converter ile ethernete çevir hepsi aynı şey

kabloya bence para verme , ya radyolink yap yada çift core lu fiberoptik kablo çek uçlarını sonlandırıp media converter ile ethernete çevir hepsi aynı şey
Bayadır girmiyorum foruma ama dediğimi yaptım. Şöyle bir sıkıntı var geçen bizim eve internet kurmaya geldiler sözde boş yer yoktu sonra var dediler ama bozuk dediler sonra yine arayıp iç tesisat bozuk dediler. Gittiler ama interneti çektiğim komşunun interneti kesilmiş niye hala bilmiyoruz. Modemime bağlı siyah kabloyu görüp anlayıp onumu kestiler bilmiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,595
Üyeler
204,760
Son üye
Archidonz1rves
Geri