4k OLED Monitör Arıyorum.

Siyahlardavs nasıl? Önceden ucdmg kullandım çok memnundum, şimdi aralarında 8k varken değerlendirelim diyorum
İkinci kez yazıyorum. PG27UCDM ve XG27UCDMG aynı monitörler. Pg nin farkı örümcek ayakları stand farklı yani. Dp 1.4 yerine dp 2.1 kullanıyor. Bir de dolby vision destekliyor. Bunun dışında aynılar. Fabrikadan çıkan şansa bağlı farklar illaki olur ancak aşırı benzer gözükmelidir. Bu üç özelliği çıkart XG27UCDMG oluyor monitör. Mantıken siyah derinliği, renk, metin netliği, kaplama, panel vs fark olur mu? Olmaz.

İkinci kez yazıyorum. PG27UCDM ve XG27UCDMG aynı monitörler. Pg nin farkı örümcek ayakları stand farklı yani. Dp 1.4 yerine dp 2.1 kullanıyor. Bir de dolby vision destekliyor. Bunun dışında aynılar. Fabrikadan çıkan şansa bağlı farklar illaki olur ancak aşırı benzer gözükmelidir. Bu üç özelliği çıkart XG27UCDMG oluyor monitör. Mantıken siyah derinliği, renk, metin netliği, kaplama, panel vs fark olur mu? Olmaz.
Peki Asus tercih edecek olsanı 60k ya kadar ne tercih ederdin hocam?

Peki Asus tercih edecek olsanı 60k ya kadar ne tercih ederdin hocam?
Yeni modelleri beklerdim. Şu an piyasada olanlar eski modeller. 1 tane yeni var o da 70 bin tl ye PG32UCDM3. MSI ve giga versiyonu 50 bin tl. Eski versiyonlara para harcamak parayı çöp etmekten farksız. PG32UCDN tercihim olur. 5.nesil qd oled panel ile gelecek. Artırılmış hdr parlaklaklıgı peak1500nit, trueblack600, dikey rgb şerit düzeni, triple mod, blackshield kaplama vs

Yeni modelleri beklerdim. Şu an piyasada olanlar eski modeller. 1 tane yeni var o da 70 bin tl ye PG32UCDM3. MSI ve giga versiyonu 50 bin tl. Eski versiyonlara para harcamak parayı çöp etmekten farksız. PG32UCDN tercihim olur. 5.nesil qd oled panel ile gelecek. Artırılmış hdr parlaklaklıgı peak1500nit, trueblack600, dikey rgb şerit düzeni, triple mod, blackshield kaplama vs
Ne zamana kadar gelir ki acaba

Hdr'dan nefret ediyorum.
Bf1 ilk açılışta mecburi açmadığı sürece hdr açmam.
Hayatım boyunca hdr deneyimim maks 1 dakika falandır.
Parlaklık olarak yüzde 30'u geçmedim hiçbir monitörde.
150nit bile bana parlak geliyor.
Çok parlak ekrana bakınca gözlerim yanmaya başlıyor ve acı çekiyorum.
Monitörden fiziki damage yiyen ilk insanım.
2k çözünürlükte ne önerirsiniz hocam 4k MSI MPG 322UR güzel 2k merak ediyorum şu an

2k çözünürlükte ne önerirsiniz hocam 4k MSI MPG 322UR güzel 2k merak ediyorum şu an
2k'da şuan en yeni ne İnan bilmiyorum.
Her ay bir model çıkıyor.
Ben xg27aqdmg kullandım çok güzeldi.
Ama eskidi artık.

Ne zamana kadar gelir ki acaba
PG32UCDN 2027 ilk çeyrekte gelir muhtemelen ama çok iyi bir monitör PG32UCDM3 ün daha ucuz dp 2.1 olmayan versiyonu çıkarsa o da alınabilir. Pg32ucdm3 pahalı su an.

PG32UCDM3
PG32UCDN
XG (dp 1.4 tanıtılmadı ileride çıkar diye tahmin ediyorum)

Asusu beklemek istemiyorsan MSI veya Gigabyte al pisman olmazsın

2k'da şuan en yeni ne İnan bilmiyorum.
Her ay bir model çıkıyor.
Ben xg27aqdmg kullandım çok güzeldi.
Ama eskidi artık.
4k oled e 45k vermek ne kadar mantıklı bilemiyorum ya tecrübelerin nasıl bu konuda

4k oled e 45k vermek ne kadar mantıklı bilemiyorum ya tecrübelerin nasıl bu konuda
41400 c5 almıştım buna değdi. 48'' oled TV olmasına rağmen 2k 26.5'' oled monitörden daha net, keskin. Ayrıca HDR performansı olarak daha iyi, işletim sistemi, 4 tane Hdmı 2.1 portu, wifi vs özellik olarak dolu büyük ekran. Dolby vision da var her ne kadar oyunlarda bir işe yaramasada ekran büyük olduğu için film izlerken kullanıyorum iyi oluyor. Küçük ekrandan film sarmıyor.

ucdm geldi, çok etkilenmedim neden böyle oldu moraller bozuldu valla. @Tayfunns @Loky

Geri