OLED Monitör Seçmek Neden Bu Kadar Zor?

Reaksiyon skoru
25
Merhaba,
Monitör bakıyorum, en ucuz oledden yola çıktım ama kararsızım.

* Sanırım en ucuz 2k oled samsungun, bu paraya değer mi 17 bin. Ancak taksitle alacağımdan sanırım aşırı olmasa da üzerine çıkmam mümkün olabilir.

* hdr pek yok gibi ve parlaklık düşük sanırım bu bir problem mi sizce - HDR konusunda abartıyor muyum, max parlaklığı 1000 veya daha fazla olan monitörlerden iPhone'da hdr film izler gibi bir etki alır mıyım? Oyunlarda da o kadar fark ediyor mu? Bu özellik vazgeçilebilir bir şey mi bu ucuz oledi alırsam. Miniledli tlc var ama emin olamıyorum.

* oled'de yazılar net görülmüyor mu, webde metinler altyazılar falan sıkıntı mı, öyle şeyler duydumdu, ama webde çok takılıyorum sosyal medyaları falan da p'den takip ederim.

* normalde araç çubuğu sekmeler falan sabittir ama bunu ortaya koyup yanına ips monitörü yana koysam çift bir kullanımda risk azalır mı, bu abartılacak bir şey mi sürekli düken üstünde mi duracağım.

daha önce oled monitör hiç kullanmadım ve sanırım hiç bakmadım bile, 6 ay taksitle daha yönetilebilir bir ödeme ile sizce buna değer mi?

Alternatif ve aşırı pahalı olmadan daha iyisi var mı?

PC toplarken idare etsin iyi 21,5 inç 1080p bir monitör almıştım ucuzundan, geçen seneydi ve daha hiç değiştiremedim, webde düzgün görünüm ve genel renk doğruluğu önceliğim.

** Peki Miniledli tlc nasıl? çok fazla reklam kamyanyası yapıldı ama fiyatının yüksekliği de malum. Emin olamıyorum

Ancak miniledlerde de kronik bazı görüntü bozulmaları falan olabiliyormuş.

Teşekkürler

Son düzenleme:
* Sanırım en ucuz 2k oled, bu paraya değer mi 17 bin.
değmez
* hdr pek yok gibi ve parlaklık düşük sanırım bu bir problem mi sizce
evet ama mat kaplama olması daha da büyük problem
* oled'de yazılar net görülmüyor mu, webde metinler altyazılar falan sıkıntı mı
abartıldığı kadar metin okuma sorunu yok bence
* normalde araç çubuğu sekmeler falan sabittir ama bunu ortaya koyup yanına ips monitörü koysam çift bir kullanımda risk azalır mı
görev çubuğunu kapat sabit şeyleri kapat
Alternatif ve aşırı pahalı olmadan daha iyisi var mı?

Teşekkürler, bunları dikkate alacağım. eğer 2 monitörlü sistem kullanırsam veya kullanmasam da büyük ihtimal oledde görev çubuğu gizli olur ama sekmeler konusunda emin değilim, Chrome çok fazla açık kalıyor, çok fazla...

sanırım tayfun bu modelin prosunu öneriyor , onu bi sormak lazım
trueblack400 ve peak 1000 yokmuş

Proya bakınca aslında fiyat farkına değer gibi görünüyor ama emin değilim, sanırım ekran konusunda ek bir garantisi yok yanmalar falan...

Ucuz oled alacağına sağlam bir IPS al. Çok karanlık ortamda değilsen IPS rahatsız etmiyor. Tabii ki renk canlılığı bir oled değil ama bildiğin yol en iyi yoldur.

Mini-led olarak piyasada sağlıklı ve makul fiyatlı bir mini-led monitör göremedim. Ips tarafında beklentileriniz önemli yüksek tazeleme hızı mı parlaklık mı renk gamut kapsamı mı hdr performansı mı gibi gibi.
hepsi :)
Web ile uğraştığım için herkesin görmesi muhtemel ve daha doğru renkleri görmek istiyorum ama bu sanırım çok büyük bir problem değil.
yüksek parlaklık lazım mı emind eğilim normalde çok yüksek parlaklıkta kullanmıyorum ama hdr içeriklerde film ve dizilerde nasıl performans alacağımı merak ediyorum
tazeleme hızı ise, şuanki monitörüm 100hz ve aslında biraz göze batıyor, daha iyisini isterim tabii ama uçmaya da gerek yok sanırım.

bu nasıl sizce

Monitöre şu anda bakıyorum. Kıyas olması açısından güneş vurmayan yapay kaynaklar ile ışıklandırılan bir odada 450 nit göz tırmalayacak kadar parlak. 300 az gelmesin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sRGB, DCI-P3 ve Adobe RGB %100 kapsıyor bundan çok pahalı. Bunların hepsini bir arada kullanamassınız bence para israfı olur birini seçin.

Monitöre şu anda bakıyorum. Kıyas olması açısından güneş vurmayan yapay kaynaklar ile ışıklandırılan bir odada 450 nit göz tırmalayacak kadar parlak. 300 az gelmesin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sRGB, DCI-P3 ve Adobe RGB %100 kapsıyor bundan çok pahalı. Bunların hepsini bir arada kullanamassınız bence para israfı olur birini seçin.
büyük ihtimal parlaklığı %100'de kullanmam ama bundan emin değilim ya, o kadar da etmezmiş gibi geliyor.

:(

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,235,842
Üyeler
201,852
Son üye
cnaslan
Geri