🔴Ek Tercihle Yerleşme Olasılığı Kaç ?

tüm sene hiç mi kitap açmadın? 1.3m ne, derslerde uyuyarak bir test kitabı açmayarak 12de 300k yapmıştım

hocam olb okb öok nedir bilmediğimden soruyorum
OKB (obsesif kompulsif bozukluk), kişinin istemeden aklına gelen düşünceler ve bunların oluşturduğu kaygıyı azaltmak için yaptığı tekrarlayıcı davranışlarla kendini gösteren bir durum. Sürekli kontrol etme, temizleme, sayma, simetri takıntısı, emin olmak için tekrar tekrar düşünme gibi daha saymadığım bir çok şeye sebep olabilir.

Kısaca bir çok farklı psikiyatrik sorunun birleşimi gibi bir şey

OKB (obsesif kompulsif bozukluk), kişinin istemeden aklına gelen düşünceler ve bunların oluşturduğu kaygıyı azaltmak için yaptığı tekrarlayıcı davranışlarla kendini gösteren bir durum. Sürekli kontrol etme, temizleme, sayma, simetri takıntısı, emin olmak için tekrar tekrar düşünme gibi daha saymadığım bir çok şeye sebep olabilir.

Kısaca bir çok farklı psikiyatrik sorunun birleşimi gibi bir şey
kusura bakmayın hocam bilmiyordum

tüm sene hiç mi kitap açmadın? 1.3m ne, derslerde uyuyarak bir test kitabı açmayarak 12de 300k yapmıştım
Bir önceki sayfada falcon 9 diye birine verdiğm son cevaba bakarsanız görürüsünüz nedenini (he orada yazmadığım bazı ailevi ve maddi,manevi bazı sorunlar yaşadığım için o sıralar bu aene çalışamadım son bir kaç ayda artık hevesim kalmamıştı zaten bu sene yoksa 2 ay çalışsam ve okb olmasa derece bile yaparım o konusa şüphem yok ama işte demek ki nasip değilmiş diyorum hocam )

Bir önceki sayfada falcon 9 diye birine verdiğm son cevaba bakarsanız görürüsünüz nedenini (he orada yazmadığım bazı ailevi ve maddi,manevi bazı sorunlar yaşadığım için o sıralar bu aene çalışamadım son bir kaç ayda artık hevesim kalmamıştı zaten bu sene yoksa 2 ay çalışsam ve okb olmasa derece bile yaparım o konusa şüphem yok ama işte demek ki nasip değilmiş diyorum hocam )
1.3 milyonu kimse açıklayamaz kanka ya bana

Benim hayatım boyunca 5 sınıftan beri hep yıl sonu ortalamam 60-68 arası zaten liseye özel değil

Ama ben hayatım boyunca kitap ağzını zorla hoca açtırmadığı sürece açmadım sınavlara ya hep sınavdan önceki son ders çalıştım yada hiç çalışmadım (yks’de bile sadece sabah erken kalkıp 2-3 saat çalıştım o kadar) derslerdede %90-95 yattım ve buna rağmen ortlamam 60 ve okb olmasa 300+ puan alacağımada eminim

Peki sen ne becerdinde bu kadar zoruna gitmiş
/Rahatsız olmuş gibi cevap verdin ?
Dostum gene sen bilirsin ama bu saydıkların mazeret değil. Benim arkadaşım sınava 4 ay kala depremde annesiyle kardeşini kaybetti hani gene de ağzından başıma bunlar gelmese derece yapardım gibi bi şey duymadım. Herkesin durumu farklıdır tabi. İnan milletin başına neler neler geliyor gene de benim bahanem var demiyor. Ayrıca derslerde yattım bi kere hocayı dinlemedim gibi şeyleri marifetmiş gibi anlatma. Annenin babanın verdiği emeğe saygısızlık bu. Ayrıyeten sen hayatta ortaya bi şey koymazsan tüm ömrün ben istesem yapardım demekle geçer, insanlar yüzüne yansıtmasa da arkandan kıs kıs güler

2 dir mezuna kaldım mecbur gitmem gerek bir üniversiteye yoksa bizimkiler bende kafa bırakmaz hocam

Yani zaten sırf ailem başımı ağrıtmasın rahat edeyim diye istiyorum yoksa zaten ünifen öğrenecek bir şeyim yok en fazla bana katkısı Bilgisyar programcılığı vs. Diploması verirler o kadar yoksa zaten yıllardır yazılım vs. Biliyorum ama işte ailem illa üniversiteye git diyor mecbur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca benim tercih yaptığım bölüme vs. tercih yapıp gitmeyenlere hakkım helal etmiyorum

Yani gitmeyecekse boş bıraksın sonuçta 24 tercihi doldurmak zorunlu değilki gitmeyecekse niye yazıyorlar ki anlamıyorum
hocam nolur hakkınızı helal eder misiniz 1.2m yapıp bilgisayar programcılığı yazdım yerleştim de ama tıp istiyorum mezuna klaıcam bence 20k ya çekerim 1 senede siz 2 kere kalmışssınzı ne önermessiniz

hocam nolur hakkınızı helal eder misiniz 1.2m yapıp bilgisayar programcılığı yazdım yerleştim de ama tıp istiyorum mezuna klaıcam bence 20k ya çekerim 1 senede siz 2 kere kalmışssınzı ne önermessiniz
Kırık OBP ile 1.2M den 20K ya mı? Güzel hedef yani yaparsan haberlere falan çıkarsın herhalde 😀

Hocam uzun hikaye ama kısaca okb yüzünden öok takıldım sınavın 160 dakikası türkçe çözdüm (ki şöyle anlatayın en kısaca cevabı okur okumaz bukup sonra üzeirne 10dk daha düşünüp aynı cevabı işaretliyordum)
Olb yüzünden sürkeli türkçe sorulaırnda dolaylı olarak etkiler mi , işte kime göre neye göre vs. Diye saçma sapan sorular soruyordum kendime soruları okurken vs…

Mesela örnek verecek olursam bir felsefe sorusu varya
“Virajlı bir yolda ilerleyen erkek sürücüye, karşıdan gelen kadın sürücü camı açıp "Domuz!" diye bağırır. Erkek, hakarete uğradığını düşünerek öfkeyle kadına hakaret eder, hızlanır ve virajı döner dönmez yoldaki domuza çarpar.”
Bunun sebebi nedir ?

Mesela burada cevap “Adam önyargılı oldupu için” ama ben “eğer kadın iletişimi daha düzgğn kursaydı dşkkat et deseydi veya hiç konuşmasaydı adam yoluna odaklanarak dikkat ederek gidevek görecek ve duracaktı” diye düşünüp ikileme vs. Giriyorum hep anlayabildim mi

Yani bu yüzden süre yetmedi yoksa 300+ çok rahat yapardım bence
(Mesela geçen sene sosyalde 15/0 yapmıltım bu sene sadec son 3dk kalmıştı ona rağmen 8 soruda 5/3 yapmışım)
Alıntıyı görüntüle
Hocam bence böyle okb falan bahane etmeyin 165dklık sınavda 39 soru işaretlemissin hadi diyelim var öyle bişey neden türkçeden başladın sadece kabul et yapamadığını.Bu sıralamada bir bölümde sana hiçbir şey katacağını düşünmüyorum mezunmussun zaten birde. Tavsiyem işe girmen

Dostum gene sen bilirsin ama bu saydıkların mazeret değil. Benim arkadaşım sınava 4 ay kala depremde annesiyle kardeşini kaybetti hani gene de ağzından başıma bunlar gelmese derece yapardım gibi bi şey duymadım. Herkesin durumu farklıdır tabi. İnan milletin başına neler neler geliyor gene de benim bahanem var demiyor. Ayrıca derslerde yattım bi kere hocayı dinlemedim gibi şeyleri marifetmiş gibi anlatma. Annenin babanın verdiği emeğe saygısızlık bu. Ayrıyeten sen hayatta ortaya bi şey koymazsan tüm ömrün ben istesem yapardım demekle geçer, insanlar yüzüne yansıtmasa da arkandan kıs kıs güler
Hocam ülekede 87M insan var verilere göre’de %97’si okuma yazma biliyor , üniversite mezunuda milyonlarca insan var ama en büyük sorun ney biliyor musun ?

Okuduğunu anlayan insan sayısı/oranı samanlıkta ki ine kadar

Yani demem o ki önce ne demek istediğimi anlayın sonra cevap verin sağlıklı bir iletişim kurabilmemiz için

Ben orada zaten “işte ben bazı sorunlar yaşadım hayatımda sınava çalışamadım işte okb de var o yüzden 1.3M yaptım yoksa 20K Yapardım” demiyorum orada

Arkadaş orada bir nevi “Reis ne anlatıyon 1.3M yapmışsın bunun açıklaması/bahanesi olamaz beceriksizsin,ne dersen de ben derslerde uyuyarak ve test kitabı ağzı bile açmadan 300K yaptım sen 1.3M yapıyorsan beyinsiz birisindir,Obp si 60 olan biri ne anlatıyor ” falan diyor orada
(Ayrıca başka bir yine yks konusundada bol konuşup alay geçiyordu)

Ben’de orada önceki cevabına “İşte hayatımda bazı sorunlar vardı o yüzden çalışmadım son 2 ay falan kaldığındada enayi gibi bir aptallık yaptım ve çalışmadım o yüzden bu kadar kötü aldım” dedim
O sonraki cevabımda ise “ben sadece lise değil eğitim hayatım boyunca genelde yatmış ve kitap ağzı bile açmadım o yüzden 60obp gayet normal ve bu gibi bahsettiğim sebeplerden 1.3M yaptım eğer o son 2 ayda bile az mabadımı kaldırıp çalışsaydım senden daha yüksek alırdım bunun beyinsizlik ile alakası yok” dedim orada yani suç bende evet ama ban yememek için en hafif tabirle “beyinsiz olduğum için değil aptallık yaptığım” için 1.3M aldım vs. Dedim

Kısaca insanın okuduğunu anlaması çok önemli umarım bu yeteneği kazanırsınız bir gün
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bence böyle okb falan bahane etmeyin 165dklık sınavda 39 soru işaretlemissin hadi diyelim var öyle bişey neden türkçeden başladın sadece kabul et yapamadığını.Bu sıralamada bir bölümde sana hiçbir şey katacağını düşünmüyorum mezunmussun zaten birde. Tavsiyem işe girmen
Keşke yazmadan önce o zihnini biraz çalıştırıp konuyu okuma zahmeti gösterseydin 2 sayfa zaten ne diyim aynen hocam tamam siz biliyonuz

Sorunuzun cevabını diğer yks konusunda zaten yazdım/cevapladım aşağı alıntıyı bırakıyorum oradan bakabilirsiniz belki anlamanızı kolaylaştırır

Paragraf ile alakası yok hocam yukardada anlattım benim okb yüzünden yani kısaca şöyle ben soruyu okudum ya aklıma gelen ilk cevap varya he 10-15dk daha o soruda zaman kaybedip sonra tekrar ilk başta aklıma geleni bukup emin olup işaretliyordum yani 10-15dk boş boş düşünüyordum sorularda sadece ilk sayfadaki soruları hızlı hızlı geçmiştim

İşin asıl kötü tarafı yaptığım hatayı biliyorum sosyale geçsem daha yüksek alacağımı 20dk da bitireceğimi biliyorum ama vucudum buna izin vermiyor bu soruları çözmeden atlayamazsın diyor

Bir başka günlük yaşantımdan örnek vereyim 20dk anime yi (ki 3-5dk sı zaten opening ve endin g onalrı geçiyorum ona rağmen) 1 saat sürüyor izlemem çünkü sürekli belli şeyleri tekrarlıyorum eğer altyazıda ki herhangi bir şeyi yanlış okurpumu düşünğyorsam klavyeden 3 geri 2 ileri 2 ses kıs 1 ses arttır tuşuna basıp sonra tam H tuşunun ortaısndan parmağımı sürükleyerek C ile M arasındaki boşluktan space tulunun tam ortasına getirip 1 kere space vasarak durduruyor sonra tekrar basarak başaltouorum sonra hözümü 1 kere kırpıyorum ve bunu tek bir kelimeyi arlarığımda veya en ufak sorunda bile deflarca yapıyorum vs.. karakter önemli bir dugudayken yüz ifadesi nasıldı vs. Gibi boş şeylere takılıyorum vs.

Umarım anlatabilmişimdir

Geri