Çözüldü✓ Donanımım İyi Fakat Cs2'de Düşük FPS Alıyorum. Neden?

firefly

80+
Reaksiyon skoru
1
Bir bilgisayar aldım geçenlerde ve aldığım sistem hazır sistemdi. donanımı ise RTX 5070, Ryzen 7500x3D, Anakart Gigabyte B840D, tek slot 16gb ram 6000mhz. Sistem incelemesinde aslında 300 Fps rahat alıyor 2kda fakat ben oynadıgımda asla 300 göremiyorum hatta dalgalanma cok oluyor nedenini anlayamadım. ve bios ayarlarıda yapılmış idi. Driverlar güncel. CPU stress testine soktum orada da iyi. Oyun içi CPU kullanımıda %100. Bilen veya anlayan biri var mı? Bu arada valorantta 300-400 FPS alabiliyorum. Sadece Cs2de bu sorunu yaşıyorum ve anlamadım.

Bir bilgisayar aldım geçenlerde ve aldığım sistem hazır sistemdi. donanımı ise RTX 5070, Ryzen 7500x3D, Anakart Gigabyte B840D, tek slot 16gb ram 6000mhz. Sistem incelemesinde aslında 300 Fps rahat alıyor 2kda fakat ben oynadıgımda asla 300 göremiyorum hatta dalgalanma cok oluyor nedenini anlayamadım. ve bios ayarlarıda yapılmış idi. Driverlar güncel. CPU stress testine soktum orada da iyi. Oyun içi CPU kullanımıda %100. Bilen veya anlayan biri var mı? Bu arada valorantta 300-400 FPS alabiliyorum. Sadece Cs2de bu sorunu yaşıyorum ve anlamadım
diyebileceğim işlemci sıcaklığından olabilir oyunda sıcaklaığı ne kadar ne ve kadar güç harcıyor ona bak derim
birde bilgisayarın gücünü kısıtlamışta olabilirsin güç seçeneklerinden yüksek performansta olsun bende öyle olmuştu

İşlemci kullanımının 100 olması asıl garip olan.

diyebileceğim işlemci sıcaklığından olabilir oyunda sıcaklaığı ne kadar ne ve kadar güç harcıyor ona bak derim
birde bilgisayarın gücünü kısıtlamışta olabilirsin güç seçeneklerinden yüksek performansta olsun bende öyle olmuştu
işlemcim ısınmıyor ki 60 derece zor görmüştü stress testinde ve güç ayarlarıda en iyi performans seçili

Bir bilgisayar aldım geçenlerde ve aldığım sistem hazır sistemdi. donanımı ise RTX 5070, Ryzen 7500x3D, Anakart Gigabyte B840D, tek slot 16gb ram 6000mhz. Sistem incelemesinde aslında 300 Fps rahat alıyor 2kda fakat ben oynadıgımda asla 300 göremiyorum hatta dalgalanma cok oluyor nedenini anlayamadım. ve bios ayarlarıda yapılmış idi. Driverlar güncel. CPU stress testine soktum orada da iyi. Oyun içi CPU kullanımıda %100. Bilen veya anlayan biri var mı? Bu arada valorantta 300-400 FPS alabiliyorum. Sadece Cs2de bu sorunu yaşıyorum ve anlamadım.
normal deilmi o işlemci ile o fps

tek kanal ramden kaynaklı olabilir belki.

sistemin yeni olmasına bağlı olarak şunlar gerçekleşiyor olabilir:
windows güncelleme yapıyor olabilir, defender virüs taraması yapıyor olabilir, uygulamalar çakışıyor olabilir, işlemci yeterince güç çekemiyor olabilir, driver güncellemesi yapıyor olabilir.
oyunda iken işlemciyi %100 kullanan şey oyunun kendisi mi yoksa başka bir uygulama ya da işlem mi ona bir bakın, msi afterburner ile işlemcinin ne kadar güç çektiğine bir bakın. bunlarda herhangi bir sorun yoksa da yukarıda sormuş olduğum fare klavye hz değerine bir bakın. eğer abartılı hz değerlerinde ise (Örneğin 8000 gibi) bu da işlemciye haddinden fazla ve gereksiz yük bindiriyor olabilir.

1787153988963.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hata ayıklama modunu açmayı dener msnz

bende öyle düşündüm fakat izledigim inceleme videosunda daha yüksek gördüm hatta pc hocasından görüp aldım

fare hzi 1000 fakat klavyeyi bilmiyorum
1000 hz olması sebebiyle darboğaz meydana gelmez. diğer dediğim şeyleri bir kontrol edin

Alıntıyı görüntüle

hata ayıklama modunu açmayı dener msnz
hocam orada bir sorun gözükmüyor

1000 hz olması sebebiyle darboğaz meydana gelmez. diğer dediğim şeyleri bir kontrol edin
hocam diğer dediğiniz şeylere baktım hatta bios güncellemesi bile yaptım fakat henüz anlayabilmiş değilim şimdi kontrol ettiğimde cpu kullanımı %70 civarı gözüküyordu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,234,879
Üyeler
201,603
Son üye
Alicanakman
Geri