[İade Başlattım] TCL 27p3a Pro Monitör ile İlk İzlenimler!!!

oyle miymis? ben de uygyn olunca karsit goruslu birkac link atayim nasilsa herseyi linle acikliyoruz. Belki hazir konu birdayken DeltEnin yukselmesiyle muhtesem laboratuvar analinizlerini de payalsir. Isin ironik tarafi gonderdigi linkletdeki imcelemlerde bunalr zaten goruluyor.. Beyse gec oldu..
yanlış anlama da kimse sana karşıt görüş sunmaya çalışmıyor. ortadaki yanlışı düzeltmeye/doğru bilgi vermeye çalışıyor adam. linktekiler de genel geçer şeyler değiller, üreticinin verdiği teknik bilgiler. neyi zorluyorsun ki. kocaman adamım diyorsun, yaşına hürmet ama sen de kabul et bari haksız olduğunu

oyle miymis? ben de uygyn olunca karsit goruslu birkac link atayim nasilsa herseyi linle acikliyoruz. Belki hazir konu birdayken DeltEnin yukselmesiyle muhtesem laboratuvar analinizlerini de payalsir. Isin ironik tarafi gonderdigi linkletdeki imcelemlerde bunalr zaten goruluyor.. Beyse gec oldu..
Ne görülüyor atsana görelim samsung un paneli korumak amaclı Peak1000 modunda parlaklıgı yarıya kısması mı gözüküyor? Yarım yamalak ne izledinde ne anlatıyorsun

Yok reis yok bunlar bilgiye kapalı insanlar. 1 delille 40 alimi yendim 40 delille 1 (üslubunu bozmak istemiyorum) yenemedim bir de üste çıkıyor. Bir bakayım yanlışım varsa düzelteyim demek yok. Yüzlerce monitör inceleyen insanlar yanlış, paneli üreten samsung lg yanlış, MSI viewsonic zaten baştan yanlış. Bu arkadaşın yanlış bilgileri doğru kendisine göre. Ama bunu yayıyor. Kendine saklasın yanlıs bilgiyi ama forumu yalan yanlıs bilgi ile dolduruyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@ahmttunc okumayan dinlemeyen insana ne anlatsan bos
Arkadasin degilim aslinda onceki yazilarinda emek gosteriyor diye sempatim oluyordu ama bu uslupla hayir. Evvela buyuklerinle nasil konusulacagini ogrenmelsin, daha dogrusu tanimadigin kisilerle her telden yazismamayi, dogru tartismanin nasil yapilmasi gerektigini ogrenmelisin.

Ne görülüyor atsana görelim samsung un paneli korumak amaclı Peak1000 modunda parlaklıgı yarıya kısması mı gözüküyor? Yarım yamalak ne izledinde ne anlatıyorsun
Surekli gonderdigin linklere bakip HDR moduna alindiginda DeltaE degerlerini okuyarak ogrenebilirsin. Neyse bu uslupla tartismalar bana gore degil...

yanlış anlama da kimse sana karşıt görüş sunmaya çalışmıyor. ortadaki yanlışı düzeltmeye/doğru bilgi vermeye çalışıyor adam. linktekiler de genel geçer şeyler değiller, üreticinin verdiği teknik bilgiler. neyi zorluyorsun ki. kocaman adamım diyorsun, yaşına hürmet ama sen de kabul et bari haksız olduğunu
Uslup yanlis, kusura bakarim. Karsit fikir igleneyici cumlelerle soylendigi zaman isin seyri degisir. Fikrini de kayde almam. Benim yazdiklarim da teknik bir tarafimdan uydurmuyorum.. Ne sacma tartisma yahu bu, haydi iyi geceler.

Son düzenleme:
Arkadasin degilim aslidna onceki yazilarinda emek gosteriyor diye sempatim oluyordu ama bu uslupla hayir. Evvela buyuklerinle nasil konusulacagini ogrenmelsin, daha dogrusu tanimadigin kisilerle her telden yazismamayi, dogru tartismanun nasil yapilmasi gerektigini ogrenmelisin.

Surekli gonderdigin linklere bakip HDR moduna alindiginda DeltaE degerlerini okuyarak ogrenebilirsin. Neyse bu uslupla tartismalar bana gore degil...
Hala Delta e diyor renkler hdr da otomatik yönetiliyor Windows da renk doğruluğu da uçmuyor.

Al sana veri aoc da 1.53 dE çıkmış doğruluk. Asus da bu daha yüksek cünkü en yüksek hdr parlaklık modunu kullanıyor doğruluk değil parlaklık öncelikli. Aoc fiyatı 20 bin tl haberin olsun. En ucuz oled monitör bu.
17316.webp

Kacarsın böyle Delta E uçuyor kaçıyor diyordun kaynak attım ortada yoksun.

Senin arkana bakmadan kaçış:

Hala Delta e diyor renkler hdr da otomatik yönetiliyor Windows da renk doğruluğu da uçmuyor.

Al sana veri aoc da 1.53 dE çıkmış doğruluk. Asus da bu daha yüksek cünkü en yüksek hdr parlaklık modunu kullanıyor doğruluk değil parlaklık öncelikli. Aoc fiyatı 20 bin tl haberin olsun. En ucuz oled monitör bu.
Alıntıyı görüntüle

Detayli bakarim daha sonra senin gonderdigin linkten degil baska yerden de bakabilirim merak etme. Demek ki AOC bu isi iyi yonetmis hepsi de boyle miymis acaba? spesifik ornekle tum otneklem tumevarima mi donusuyormus:) neyse mumkun mertebe bana yazma, bu uslupla kimse benden yanit alamaz daha..

Detayli bakarim faha sonra senin gonderdigib linkten degil baska yerden de bakabilirim merak etme. Demek ki AOC bunisi iyi yonetmis hepsi de boyle miymis acaba? spesifik ornekle tum otneklem tumevarima mi donusuyormus:) neyse mumkun mertebe bana yazma, bu uslupla kimse benden yanit alamaz daha..
Aoca özel mi? Ya ciddi olamazsın. Tamam birader benle konuşma. Ama yanlış bilgi de verme. @arda505 sor bakalım ne diyecek sana çok merak ediyorum aoc mu özel yoksa benim dediğim mi doğru görürüz. Onun yaşı da 30-40 küsür sanırım umarım sen de yaşını gösterip ona göre hareket edersin.

Arastır bu mevzuyu görelim bilgilen sonra yaşını olgunluğunu göster madem büyüksün.

Aslında anlıyorum ya, şimdi düşündüğüm renklere daha yakınım. 10bit bununla alakalı olabilir mi, samsung ekranı ile iphone ekranı farkı gibi bir şey hissediyorum ama gene de renk tonunu ayarlamak zor geldi. Zaten tereddüte sürükleyen şey de bu sanırım beni.

OLED alsaydım da HDR kapalıyken de doğru renkleri alır mıydım? OLED'i seçmedim çünkü dediğim gibi ben PC'yi normalde insanların akıllı telefon kullandığı gibi kullanıyorum, oyun genelde 3. yaptığım şey ve görev çubuğu ve sekmeler aynı yerde çok uzun süre kalabiliyor, o yüzden yanmasından korkmuştum. Kimse de bir şey olmaz abartılıyor demedi :)
SDR icin en iyisini alırdın. Derin siyahlar, yüksek kontrast vs ama hdr yine berbat olurdu. Bunu acıkladım zaten biliyorsun.

Hdr tak calıstır kullanamazsın Windows da oyunlar ve Windows iyi değil. Windows zaten sdr icin tasarlandı. Oyunlarda hdr ı düzgün entegre etmiyor. Bu kadar basit 2+2=4

İstersen Rtıngs makalesine bak

İstedigin profesyonel kaynaga bakabilirsin sorun yok

Son düzenleme:
Aoca özel mi? Ya ciddi olamazsın. Tamam birader benle konuşma. Ama yanlış bilgi de verme. @arda505 sor bakalım ne diyecek sana çok merak ediyorum aoc mu özel yoksa benim dediğim mi doğru görürüz. Onun yaşı da 30-40 küsür sanırım umarım sen de yaşını gösterip ona göre hareket edersin.
Senin biraderin de degilim, arkadasin da baska bir yakinin da kankan da vs. de. Asker arkadasi uslubuyla da yazma bana.

Durumuna uzuldum desem yeridir, sanirim kendini ilah gosterme egosunda (ama degilsin sadece katolog bilgileri arastirmacidisinin, tavsiye ya da linkledigin urunleri kullanmisligin yok baskalarinin agzindan bilgisinden incelemesinden yaziyorsun, bazen link koymuyorsun bunu yapatken biz buna plagiarism diyoruz bunu daha once de htirlatmistim kendi bilecegin is) igneleyeyici cumlelerle cevreye satasiyorsun, ama bu amac ugrunda yanlis yol izliyorsun, tahminen abin yasinda biri ve daha fazla hayat tecrubesine sahip oalrak soyluyorum bunu...

İstersen ikametgah da gondereyim baska istedigin de varsa, saka misin ya, haydi herkes isine..

Senin biraderin de degilim, arkadasin da baska bir yakinin da kankan da vs. de. Asker arkadasi uslubuyla da yazma bana.

Durumuna uzuldum desem yeridir, sanirim kendini ilah gosterme egosunda (ama degilsin sadece katolog bilgileri arastirmacidisinin, tavsiye ya da linkledigin urunleri kullanmisligin yok baskalarinin agzindan bilgisinden incelemesinden yaziyorsun) igneleyeyici cumlelerle cevreye satasiyorsun, ama bu amac ugrunda yanlis yol izliyorsun, tahminen abin yasinda biri ve daha fazla hayat tecrubesine sahip oalrak soyluyorum bunu...

İstersen ikametgah da gondereyim baska istedigin de varsa, saka misin ya, haydi herkes isine..
Kendim hdr kullanıyorum verdiğin yanlış bilgileri de düzeltiyorum burası forum rahatsız olduysan kullanma. Verecek cevabın acıklaman yoksa kendi isine bak haydi senin gibileri bilirim sıfır bilgiyle ego kasarsınız anca yaşınızla hava atmaya çalışırsınız hayat tecrübesiymiş sen beni tanımıyorsun ben seni tanımıyorum nereden kendinde beni yargılama hakkı buldunda konusuyorsun?

Abim yaşındaymış da bilmem neymiş bana yaş değil bilgi lazım o da sende yok sadece balonsun

Asıl ben sana üzülüyorum bu yaşa geldin hala kafa almıyor. Yaşınla ego kasman bittiyse bir daha yazma bana.

Sana mi
Kendim hdr kullanıyorum verdiğin yanlış bilgileri de düzeltiyorum burası forum rahatsız olduysan kullanma. Verecek cevabın acıklaman yoksa kendi isine bak haydi senin gibileri bilirim sıfır bilgiyle ego kasarsınız anca yaşınızla hava atmaya çalışırsınız hayat tecrübesiymiş sen beni tanımıyorsun ben seni tanımıyorum nereden kendinde beni yargılama hakkı buldunda konusuyorsun?
Sana mi soracaktim? Forumun yoneticileri var ve kurallar da belli, sen bu kurali cigniyorsun. Sen kendinde beni yargilama hakkini nerden buluyorsun? Evet burasi forum, farkli fikirler dogru usluple ifade edilir ve degerlidir gelisme saglar,. Bir savi one surerken bunu foruma uygun olacak sekilde dile getirirsin, benim yaptigim gibi. Saldiri moduna gecmeseydin ki rahatsiz oldugum sey bu oldu, bunlari da konusmayacaktik.
Sen git monitorunu tavsiye ettigin uzere tukurerek temizle :) İyi geceler diyemeyecegim bu yazisma dilinden sonra..

Sana mi

Sana mi soracaktim? Forumun yoneticileri var ve kurallar da belli, sen bu kurali cigniyorsun. Sen kendinde beni yargilama hakkini nerden buluyorsun? Evet burasi forum, farkli fikirler dogru usluple ifade edilir ve degerlidir gelisme saglar,. Bir savi one surerken bunu foruma uygun olacak sekilde dile getirirsin, benim yaptigim gibi. Saldiri moduna gecmeseydin ki rahatsiz oldugum sey bu oldu, bunlari da konusmayacaktik.
Sen git monitorunu tavsiye ettigin uzere tukurerek temizle :) İyi geceler diyemeyecegim bu yazisma dilinden sonra..
Ben sana saldırı moduna geçecek hic bir şey demedim sen beni kışkırttın. Yanlıs bilgi verdin düzelttim hocam diye hitap ettim hatta sen bilgiye açıksın dedim.

Sen ise bana dönüp cevap olarak şunları dedin:

linkler linker ve yine linkler... Ben de internet kullanmayi biliyorum hatta daha cok referans link de verebilirim, ennayet sohbet kivaminda gidiyoruz, bunlara gerek yok...Benim yeteri kadar arastirma yapip kullanamdigimmi nerden biliyorsunuz, bence olayi kisisellestirmeyelim, tahminen sizin yasinizdan fazla monitor /TV kullanmisligim vardir

Yani kısaca ben de biliyorum link atmayı benim senden yasım büyük tecrübem fazla sizden fazla monitör kullanmıdımdır bana mı anlatıyorsunuz bunları sen bir şey bilmiyorsun falan filan.

Monitör kullanma ile monitörü doğru kullanmayı karıştırmışsın sen. Yaşını da katarak ego kasıyorsun sadece.

Senin uygun üslubun bu işte karşıyı küçümsemek dinlememek okumamak araştırmamak. Okuyan araştıran kullanan test eden insana da katalog matalog diyorsun. Okumadan, dinlemeden, araştırmadan, test etmeden bilgiler nereden gelecek? Yaşın bunu anlamaya yetmiyor mu? Hani sürekli yaşından bahsediyorsun ya şu kadar büyüğüm bu kadar büyüğüm falan. Sana bilgiler gökten mi düşüyor?

Ayrıca tükürük ne alaka ben ne zaman tükürükle sil dedim? Yalan konuşmaya ne gerek var? Kanıtın varsa at görelim.

Ayrıca ben seni düzeltirken sana mı soracağım? Forum ya hani burası herkese açık yazıyorsun yanlış bilgileri düzeltirim yazmayacaksın insanları yanlıs bilgilendiriyorsun. Adam sorun yaşamış hdr niye böyle diyor sen gelip hdr yapay zaten doğru renk arayan kullanmaz diyorsun

Son düzenleme:
Ben sana saldırı moduna geçecek hic bir şey demedim sen beni kışkırttın. Yanlıs bilgi verdin düzelttim hocam diye hitap ettim hatta sen bilgiye açıksın dedim.

Sen ise bana dönüp cevap olarak şunları dedin:

linkler linker ve yine linkler... Ben de internet kullanmayi biliyorum hatta daha cok referans link de verebilirim, ennayet sohbet kivaminda gidiyoruz, bunlara gerek yok...Benim yeteri kadar arastirma yapip kullanamdigimmi nerden biliyorsunuz, bence olayi kisisellestirmeyelim, tahminen sizin yasinizdan fazla monitor /TV kullanmisligim vardir

Yani kısaca ben de biliyorum link atmayı benim senden yasım büyük tecrübem fazla sizden fazla monitör kullanmıdımdır bana mı anlatıyorsunuz bunları sen bir şey bilmiyorsun falan filan.

Monitör kullanma ile monitörü doğru kullanmayı karıştırmışsın sen. Yaşını da katarak ego kasıyorsun sadece.

Senin uygun üslubun bu işte karşıyı küçümsemek dinlememek okumamak araştırmamak. Okuyan araştıran kullanan test eden insana da katalog matalog diyorsun. Okumadan, dinlemeden, araştırmadan, test etmeden bilgiler nereden gelecek? Yaşın bunu anlamaya yetmiyor mu? Hani sürekli yaşından bahsediyorsun ya şu kadar büyüğüm bu kadar büyüğüm falan. Sana bilgiler ağaçtan mı düşüyor?
Gecmis mesajlarini okuyup analiz ederke baslayabilirsin, neyse isim gucum var sabah erken kalkacagim anladigim kadariyla tartismak istiyorsun ve vaktin bol, benim degil malesef. Evvela akil yasta degil bastadir ama hayat tercubesi onemlidir degerlidir, tanimadigin ne elektronik kullanip kullanmadigini nasil kullandigini yargilayacak kisi sen degilsin, kendini oyle gostersen de kayda almiyorum. Bu forumda bazi yazilarina bakiyordum, yeri geldiginde katilip yeri geldiginde icten yapici elestiri yapiyordum ama bu uslubunla bunlari yitirdin. Kendine satasacak baska kapi bul, o kisi ben degilim, konu daha da derinlesmesin bence gereksiz... Senden bilgi almak isteyene enerjini ver, benim ihtiyacim yok, ne yasta ne bilgimde kompleksim de yok..

Gecmis mesajlarini okuyup analiz ederke baslayabilirsin, neyse isim gucum var sabah erken kalkacagim anladigim kadariyla tartismak istiyorsun ve vaktin bol, benim degil malesef. Evvela akil yasta degil bastadir ama hayat tercubesi onemlidir degerlidir, tanimadigin ne elektronik kullanip kullanmadigini nasil kullandigini yargilayacak kisi sen degilsin, kendini oyle gostersen de kayda almiyorum. Bu forumda bazi yazilarina bakiyordum, yeri geldiginde katilip yeri geldiginde icten yapici elestiri yapiyordum ama bu uslubunla bunlari yitirdin. Kendine satasacak baska kapi bul, o kisi ben degilim, konu daha da derinlesmesin bence gereksiz... Senden bilgi almak isteyene enerjini ver, benim ihtiyacim yok, ne yasta ne bilgimde kompleksim de yok..
Yok görüyoruz seni de iki saattir yatacaksın ama yazmadan duramıyorsun hic uzatma daha fazla batırdın. Yanlış bilgilendirmeden de raporladım seni rahat ol. Kışkırtmaların işe yaramayacak. Boşuna yaşanmış bir hayat tecrübe göremedim sende ne olgunluk ne bilgi ikiside yok maalesef. Yaşadıklarını daha fazla anlatıp milletin kafasını bulandırmazsan sevinirim konu sahibinin aklını karıştırmak dışında başka bir şey yapmıyorsun çünkü.

Yok görüyoruz seni de iki saattir yatacaksın ama yazmadan duramıyorsun hic uzatma daha fazla batırdın. Yanlış bilgilendirmeden de raporladım seni rahat ol. Kışkırtmaların işe yaramayacak. Boşuna yaşanmış bir hayat tecrübe göremedim sende ne olgunluk ne bilgi ikiside yok maalesef. Yaşadıklarını daha fazla anlatıp milletin kafasını bulandırmazsan sevinirim konu sahibinin aklını karıştırmak dışında başka bir şey yapmıyorsun çünkü.
Hazir elin degmisken uslubunla kendini de raporlayaydin..Kendi kendine tartisabilirsin, sanirim bu forumda sanirim bloklama yok, keske olsaydi.

Geri