Huawei Matebook D15 Laptop Isınma Sorunu

Aghayevf

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar,
Elimde Huawei MateBook D15 markalı laptop var. Yanılmıyorsam en son çıkan versiyonu olması lazım (2025). Özellikleri: İntel i5-1155G7
8 Gb DDR4 ram
PCle-4 SSD 256GB
İntel iris xe (4gb) ekran kartı
Sorunum ısınmayla bağlı. Yaklaşık 6 ay önce bakımı yapıldı. Şimdi oyun oynarken ve ya oyun indirirken laptopun lasası çok ısınıyor. Isı değerlerin izlemek için HWinfo programını kullandım. Aldığım deyerler max cpu 70-75 C, GPU ise 69-70 C oldu (deyerler oyun oynanılarlen ölçülmüş deyerler). bu bana normal geldi ama kasa çok fazla ısınıyor .
(Azerbaycanlıyım yazı hatam oldusa özür dilerim)

Merhabalar,
Elimde Huawei MateBook D15 markalı laptop var. Yanılmıyorsam en son çıkan versiyonu olması lazım (2025). Özellikleri: İntel i5-1155G7
8 Gb DDR4 ram
PCle-4 SSD 256GB
İntel iris xe (4gb) ekran kartı
Sorunum ısınmayla bağlı. Yaklaşık 6 ay önce bakımı yapıldı. Şimdi oyun oynarken ve ya oyun indirirken laptopun lasası çok ısınıyor. Isı değerlerin izlemek için HWinfo programını kullandım. Aldığım deyerler max cpu 70-75 C, GPU ise 69-70 C oldu (deyerler oyun oynanılarlen ölçülmüş deyerler). bu bana normal geldi ama kasa çok fazla ısınıyor .
(Azerbaycanlıyım yazı hatam oldusa özür dilerim)
Bir şeyi eklemeyi unutdum. Bu cihazda Fn+P basarsanır performans mod açılıyor ve fps i tahmini 10-15% artırıyor. Ancak bende o modu açdığdan kısa bir zaman sonra qaliba ısıdan kaynaklı fpsi çok düşürüyor. Modu kapatınca normal moddakı fps deyerlerine dönüyor.
Mesela bir oyundan 50 fps alıyorum performans modunu açınca bu deyer 60-65 arası oluyor ancak 5-10 dakika sonra 15-20 fpse düşüyor ve aşırı ısınıyor normal moda getirdikde ise yeniden 50 fps alıyorum .

Bahsettiğin sıcaklıklar oyuncu laptoplarına kıyasla çok düşük kalıyor. Yani laptoplar için 80-85 dereceler bile iyiyken senin değerlerinin 70 olması kesinlikle dert edilecek bir durum değil. Gönül rahatlığıyla kullanmaya devam edebilirsin. Kasanın fazla sıcak olmasının sebebi kasanın içerideki sıcak havayı alıp kendi üzerine yaymasından kaynaklı olabilir. Yine de seni rahatsız ediyorsa laptopun altına biraz daha rahat nefes alabileceği bir yükselti koy ve biraz daha kolay soğumasını sağla. Bu değerler için soğutucu önermeyeceğim, gerek yok. Kış vakti geldiğinde kasanın sıcaklığından şikayet edeceğini pek sanmam, mevsimin de etkisi var. Performans düşüşünün sebebi bilgisayarın içinde ofis tipi işler için üretilmiş bir işlemci olduğundan ötürü o sıcaklıklarda kendi frekansını kısıyor olabilir.

Bahsettiğin sıcaklıklar oyuncu laptoplarına kıyasla çok düşük kalıyor. Yani laptoplar için 80-85 dereceler bile iyiyken senin değerlerinin 70 olması kesinlikle dert edilecek bir durum değil. Gönül rahatlığıyla kullanmaya devam edebilirsin. Kasanın fazla sıcak olmasının sebebi kasanın içerideki sıcak havayı alıp kendi üzerine yaymasından kaynaklı olabilir. Yine de seni rahatsız ediyorsa laptopun altına biraz daha rahat nefes alabileceği bir yükselti koy ve biraz daha kolay soğumasını sağla. Bu değerler için soğutucu önermeyeceğim, gerek yok. Kış vakti geldiğinde kasanın sıcaklığından şikayet edeceğini pek sanmam, mevsimin de etkisi var. Performans düşüşünün sebebi işlemcinin bir ofis tipi işler için üretilmiş bir işlemci olduğundan ötürü o sıcaklıklarda kendi frekansını kısıyor olabilir.
bilgilendirme için teşekkürler. yeni aldığımda bu kadar ısınmıyordu, o yüzden bir tık endişeliyim ve bahs etdiyim performans moddakı aşırı ısınmadan fps kısıtlaması beni daha fazla endişelendiriyor. bu arada kasa aliminyum

bilgilendirme için teşekkürler. yeni aldığımda bu kadar ısınmıyordu, o yüzden bir tık endişeliyim ve bahs etdiyim performans moddakı aşırı ısınmadan fps kısıtlaması beni daha fazla endişelendiriyor. bu arada kasa aliminyum
Bilgisayarın özellikleri gereği öyle aman aman bir oyun performansı beklemek pek mantıklı olmaz ancak denetim masasındaki güç ayarlarındaki kullandığın profillerde işlemci gücüyle alakalı sınırlar varsa kendin tekrar düzenleyebilirsin.

Bilgisayarın özellikleri gereği öyle aman aman bir oyun performansı beklemek pek mantıklı olmaz ancak denetim masasındaki güç ayarlarındaki kullandığın profillerde işlemci gücüyle alakalı sınırlar varsa kendin tekrar düzenleyebilirsin.
Teşekkürler

Geri