hocam peki bana şuan hazır sistem linki atma şansınız var mı? hazır alırsam ne kadara mal olur diye merak ediyorum...9800x3d +9070xt akar hocam o zaman
link atabilir misiniz hocam?şu an vatanda asrock var mesela 36700tlye çok cazip duruyor alınabilir.
https://www.vatanbilgisayar.com/asr...ger-oc-16gb-gddr6-256bit-amd-ekran-karti.htmllink atabilir misiniz hocam?
Şu an beğendiğim bir oem yok sizin speclerde ama bakayım.hocam peki bana şuan hazır sistem linki atma şansınız var mı? hazır alırsam ne kadara mal olur diye merak ediyorum...
Ayrıca bana 150bini geçmeyecek şekilde bir sistem parçaları sayablir misiniz?
Son ricam ise şu belki bir güçlü laptop aladabilirim memlekete çok gitmiyorum açıkçası...
Diyorum ki güçlü bir laptop alıp yanına bir de montör çekerim ondan dolayı bana 150bini geçmeyecek bir laptop önerir misiniz?
hocam 36k idi galiba ama şuan fiyatı 43k bu normal fiyatı mı?https://www.vatanbilgisayar.com/asr...ger-oc-16gb-gddr6-256bit-amd-ekran-karti.html
Şu an beğendiğim bir oem yok sizin speclerde ama bakayım.
sepette 36k hala.hocam 36k idi galiba ama şuan fiyatı 43k bu normal fiyatı mı?
evet güncel bu 5080de oyunlarda %10 120 arası perf parkı olur fiyat 2x olur.Bu arada amd tarafında en top ekran kartı bu mu?
Şimdiden alamayacağım ama nasipse eylülün ilk haftasından itibaren başlarım toplamaya...sepette 36k hala.
Eskiden olsa direk hazır sistem al derdim (1 Sene Önce Söyleseydin)Arkadaşlar selam,
Şuan yurtdışında çalışıyorum ve bulunduğum ülkede kendi işimi gören bir laptopa sahibim...
Memleketteki eve pc almayı planlıyorum ve tek düşüncem şu;
- Acaba sistem parçalarını güzel indirimleri kovalayıp 2'şer 3'er şekilde mi almak? (2-3 ayda tüm parçaları biriktirecek şekilde...)
- Parasını biriktirip direkt olarak tek seferde mi almak? (2-3 ay sonra direkt olarak sistemi almak...)
Bu soru ise neden aklıma geldi?
Kimi zaman hazır sistemi almak daha ucuza geliyor...
Kimi zaman ise gerçekten parçaları teker teker indirime girip toplamak daha ucuza geliyor... (eski masaüstü mü öyle yapmıştım fakat o zamanlarda bu kadar geniş zamanım yoktu)
Sizce hangisi daha mantklı?
oemlerden dolayı pişman olma ihtimaliniz düşük.Şimdiden alamayacağım ama nasipse eylülün ilk haftasından itibaren başlarım toplamaya...
İnşallah konuyu o tarihlerde tekrar hypleyacağım fakat şimdiden en azından hangi parçaları toplayacağımı bilirsem hangi ürünleri kovalayacağımı bilirim
Bu arada hocam tek endişem şu ara sıra hazır oem almak daha uyguna gelebiliyor umarım parçaları toplamaya başladıktan sonra pişman olmam çünkü zamanında pişman olmuştum![]()
Eskiden olsa direk hazır sistem al derdim (1 Sene Önce Söyleseydin)
Şuan için indirim kovalayıp istediğin veya ona yakın parçalar ile sistem toplamak daha mantıklı diyebilirim.
Eskisi gibi de efsane sistemler gelemiyor . Çip Krizi öyle bozdu ki bu sektörü.
oemlerden dolayı pişman olma ihtimaliniz düşük.
Tavsiye parçalar;
CPU: 9800x3d 21.415tl
GPU: Asrock RX 9070XT 36.700tl
Mobo: gigabyte b850m force 8000tl
Ram: GOODRAM 32GB (2x16GB) IRDM DDR5 6400MHz CL32 24000tl
PSU: Raijintek cratos 850w gold 5000tl
SSD: WD SN5100 7360tl
Soğutma: enermax Liqmaxflo Argb 360Mm 3000tl
Kasa: kişisel tercih anlık bir şey seçilir 4000 - 5000tl
daha ucuza gelebilir, daha başka alternatifler çıkabilir, anlık indirim yakalanabilir kaba bir şekilde irdelemeden topladım.
Arkadaşlar hepinize teşekkürler tamamdır parça parça toplamaya karar verdim vira Bismillah derim artık Eylül başında...Hocam tek tek toplayin ve Intel islemci onermem malum soket vs. degisiyor surekli he 3 nesi layni sokt kullancaz dediler bu yeni cikacak seride ama bu seferde intel anakartlar yine fais fiyatlara satilacak ynai fahis derken intel 13 nesilden beridir normalde amd'de karsiligi mesela 8K olan anakarti intel islemcilerde 12-14K ya satiyor ve intelin ynie ciakracagi soket nasil oalcak sorunsuz mu oalcak vs. belli degil
benim tavsiyem AMD + Nvidia olur en iyi kombinasyon budur AMA RTX 5000 serisi ucmus gitmis fiyat olarak ve sizde oyle render gibi seyler yapmayacam diyorsaniz yani 'Cuda'' gerektiren bir seyler yapmayacaksaniz RX 9070XT fazlasiyla yeter onunda fiyati biraz yuskek ama olsun 5070'den daha ucuz ve guc oalrak 5070ti gucunde hatta OC ile 5080 ile kapistiranalr bile var 9070xt yi kart cok iyi anlayacaginiz
AMD +AMD kombinasyonu oneririm
O butceyle asla laptop onermem sahsen oyun icin asla laptop alinmaz laptop sadece yaninda tasima ihiiyacain varsa is icin vs. alinabilir o kadar ki cogu ucuz laptop zaten o isi gorurArkadaşlar hepinize teşekkürler tamamdır parça parça toplamaya karar verdim vira Bismillah derim artık Eylül başında...
Bir de sizce o fiyatlara laptop alacak olursam hangi laptopu önerirsiniz?
Buradan almayı planlıyorum ama burada ki fiyat ile Tr'deki fiyatını karşılaştırmam için bana 1-2 tane laptop önerisi yapar mısınız max 150bin bütçe için?
Hocam çok fazla git gel yapıyorum ondan dolayı elimdeki eski masaüstünü satıp laptop almak zorunda kaldım sırf işlerimi görmek için.O butceyle asla laptop onermem sahsen oyun icin asla laptop alinmaz laptop sadece yaninda tasima ihiiyacain varsa is icin vs. alinabilir o kadar ki cogu ucuz laptop zaten o isi gorur