18 Yaşında 65k Maaş Alacak Biri İçin Ekonomik Olarak Önerileriniz Neler?

mfm125

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,050
Merhaba forum ahalisi 3 ay önce Mtal elektrik ve eloktronikten mezun oldum staj yaptığım yerden çok memnundum onlarda benden memnunlar yüksek ihtimalle işe gireceğim 6 gün 8 saat çalışacağım 1 gün ise izin yarı kurumsal bir firma iş ise benim için zor bir is degil hatta piyasaya göre çok rahat bir iş.60-65 arası yol yemek dahil maaş alacağım bu pozisyonda.Sizden ekonomik olarak akıl istiyorum uzun yıllar ev için para biriktirmek düşününce mantıklı gelsede pratikte benim için imkansız.Araba almak ise benim için sadece bir lüks olur ama yatırımlık alınır mı? bilmiyorum.Ehliyetimde yok ve arabalardan da anlamam zaten istambul gibi bir yerde de zaten arbaya çokta gerek yok sonuçta sizden tavsiye istiyorum.

18 yaşında sana 60 65 vereceklerini zannetmiyorum.

Kanka 19'umda biraz daha fazlasını alıyorum. Benim kalacak yer sıkıntım olduğu için cebime kalan senin maaşa yakın oluyor. Para toparlayana kadar her ay bir tam altın veya borsada fon alıyorum. 500 bin gibi bir para yaptığımda faize geçeceğim.

Kanka 19'umda biraz daha fazlasını alıyorum. Benim kalacak yer sıkıntım olduğu için cebime kalan senin maaşa yakın oluyor. Para toparlayana kadar her ay bir tam altın veya borsada fon alıyorum. 500 bin gibi bir para yaptığımda faize geçeceğim.
Hocam ben aile evinde olduğum için sadece bir öğün yemek giderim olacak çok şükür. Yatırım yap diyorsun yani borsada ama ben o işlerden hiç anlamıyorum.

Hocam ben aile evinde olduğum için sadece bir öğün yemek giderim olacak çok şükür. Yatırım yap diyorsun yani borsada ama ben o işlerden hiç anlamıyorum.
Ben de pek finansal okuryazar biri değilim, klasik Türk mantığı, bir de fon biraz daha güvenli liman oluyor. Biraz işi çözsem ABD borsasına gireceğim.

Ben de pek finansal okuryazar biri değilim, klasik Türk mantığı, bir de fon biraz daha güvenli liman oluyor. Biraz işi çözsem ABD borsasına gireceğim.
Onun yerine sadece altın alsam?

hiçbir şeyden anlamıyorsan öğrenmen lazım dostum

60-65 veriyolarsa hangi firma hocam bizde girelim başlangıç mühendislere 50k falan veriyorlar bu arada şuan yatırımlık hiç bir şey alınmaz piyasa çok kötü

60-65 veriyolarsa hangi firma hocam bizde girelim başlangıç mühendislere 50k falan veriyorlar bu arada şuan yatırımlık hiç bir şey alınmaz piyasa çok kötü
Burada söylemeyim hocam özelden sorarsan söylerim ama iş trafolarla ilgili diyim

Sadece altın,gümüş vb. şeyler yetmezmi hocam?
Altın ölü yatırımdır. Paranı altına basarsın asla değer kaybetmez lakin değerde kazanmaz. Altın yükselirse herşeyin fiyatı yükselir düşersede düşer. Alıp köşeye atarsan gün ay yıl farketmeden aynı değerini korur. Bence kur korumalı mevduata yada dolar yükselmez diyorsan faize gir.

senin yerinde olsam ev veya araba almak gibi bir planın varsa yatırıma yönel yoksa her ay 2-3 gram al kalanıyla kendine yatırım yap hobi edin kurslar al vb. ama ben minimum harcama ile yaşayayım kalan parayı yatırım yapayım dersen https://www.tefas.gov.tr/tr buraya giriyorsun maaş hesabın hangi bankaysa yada hangi fonu beğendiysen risklerine görede ayıra biliyorsun getirisine görede sıralayabiliyorsun fon yatırımı yapabilirsin yada genç olduğundan bes yapmakta sana mantıklı gelebilir ama benim tercih edeceğim bir şey değil bes yatırım tavsiyesi değildir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,303
Üyeler
203,785
Son üye
ysdsefws223
Geri