Çözüldü✓ Şu Anki Sistemim ile 5070ti Kontrol Edebilir Miyim?

1000w a gerek var mı ki hocam
r7 7800x3d, patriot 16x2 cl30 6000mhz, rtx 5070ti, aorus x870 anakart olacak yeni sistemde
Gerek yok ama olsa zararı olmaz yani geleceğe dönük alayım dersen olabilir. O kısım önemli değil dersen 850W rahatlıkla işini görür o sistemde.

Takamazsın ki 12 pinli giriş yoktur PSU da, 8 pinle dönüştürücü kullanayım desen o kadar 8 pinin de yoktur yeni PSU şart. Kalanı sorun değil.
hocam sistemin güncel bi sistem değil psunun 12+4 soketi yoktur sanıyorum kaç pcie çıkışı var
8+8 var sanırsam hocam, şuan ki ekran kartına taktığım adaptörden 2 adet var biri resimde gördüğün gibi ekran kartına bağlı biri boşta diğer resimde de ekran kartının kutusundan çıkan çevirici var
1788572935405.webp
1788573611984.webp

şu anlık öyle bi niyetim yok ya uzun bi süre böyle devam edicem muhtemelen

Sistemden görüntü aldın mı ne durumda denedin mi? 5070ti’ın içinden dönüştürücü çıkması lazım. Psuda 2 tane 8 pin girişi yokmu gpu için? Yoksa deneme. Varsa deneyebilirsin

IMG_3422.webp

Şu cpu & pci-e girişinden 2 tane varsa deneyebilirsin

Denemek için sadece masaüstüne gelip bakabilirsin kartı takıp aç bişey olmaz ne olacak ki? Masaüstüne getirirken hangi kart %100 elektrik ve full yük çekiyor sanki?

Sadece masaüstüne gelip bak ama herhangi bir ufak oyun video oynatma vs yapma

Hatta emin olmak istiyorsan bilgisayar açılırken direkt bios menüsüne gir. Biosa girip görüntü aldıysan tamam. Bide boot edersin masaüstünüde görürsen tamam kartı geri sökersin

Sistemden görüntü aldın mı ne durumda denedin mi? 5070ti’ın içinden dönüştürücü çıkması lazım. Psuda 2 tane 8 pin girişi yokmu gpu için?

Denemek için sadece masaüstüne gelip bakabilirsin kartı takıp aç bişey olmaz ne olacak ki? Masaüstüne getirirken hangi kart %100 elektrik ve full yük çekiyor sanki?

Sadece masaüstüne gelip bak ama herhangi bir ufak oyun video oynatma vs yapma
hocam g.t korkusundan deneyemedim ne olur ne olmaz diye

hocam g.t korkusundan deneyemedim ne olur ne olmaz diye

😃 yok ya ne olacak açılırken gpu o kadar elektriksel yük ve watt çekmiyor ki? Sadece masaüstüne gelmeyi veya biosa girmeyi deneyebilirsin. 5070ti dan bahsediyoruz. 550w o kadarda kötü değil kurtarabilen bi watt görüntü almak için (oyun ve video uygulamaları hariç tabii ki katiyen denemek yok kartı!)

İstiyorsan bende 5070 var bilgisayar açılırken kaç watt çekerek açıyor bakabilirim senin için? Psuda watt göstergesi var benim

PSUDAN 2 TANE 8 PİN ÇIKMIYORSA DENEME. 1 TANE 8 PİN ÇIKIYORSA ONU PIGTAIL YAPARAKTA BAĞLAMA. HA PSUDAN 2 TANE 8 PIN KABLOSU ÇIKIYORSA TAMAM. PSUN MODÜLER DEĞİLMİŞ 2 TANE 8 PİN KABLO ÇIKIYOR MU? (6+2 + 6+2 olarak)

IMG_3425.webp

En yüksek bu kadar gördü açılırken 👍👍 Sende de hadi en kötü 200w olsun hadi daha da kötüsü 250w çekip bıraksın anlık oda sadece bi seferlik sonra tekrar watt düşer ve masaüstüne geldiğin anda kart minimum wattı çekecek. Yani 550w ın halen çok uzağında. Masaüstünü görene kadar dakikalar geçiyor mu mesela? Yoksa 15 saniyede falan masaüstünü görüyor musun?

Masaüstünü gördüğüm andada 70-80 lerde geziyor şuan. Kartın masaüstü halindeki wattıda bu 😃;

IMG_3427.webp

9-10W larda geziyor.

Masaüstünde bu mesajı yazarken şuan psu bana 77-78 Watt tüketim gösteriyor. Youtube açtım toplam tüketim 110w a çıktı. Ekran kartıda 25W harcıyor video izlerken şuan izliyorum

Sen bilirsin karar yine senin. Zorlama yok 🙏 Görüntü almak için sırf denemek istiyorsan bişey olacağını düşünmüyorum. Ama oyun falan açmayacaksın hafifte olsa stres testi falan yok. 😄

Rtx 3080 370w tdpli kartı 300w tüketecek şekilde bu psuda kullandım bir müddet. Bana oyunlarda 470-480w civarlarında tüketim veriyordu. Yani sen 5070ti takıp masaüstünde kullanabilirsin ama görüntü aldım bide oyun bakayım dersen anında 400w+ üzerini görecek o yüzden oyun yok

Psudan 2 tane ayrı 6+2 6+2 çıkmıyorsa deneme

Görüntünü al biosuna gir sonra kartını çıkar ve yeni psu ile kullan. Kartı kontrol ederek içini rahatlatabilirsin (stres testi ve oyun yok. Tarayıcıda 8 ball miniclip oynayabilirsin şimdilik en popüler bilardo oyunu tavsiye ederim :kekw:)

İçin rahat olsun. Görüntü almalık bakabilirsin sonra çıkar yeni güncel psu al devam 👍

Edit: PSU tam modüler sanıp yazdım genel düzeltme

Son düzenleme:
😃 yok ya ne olacak açılırken gpu o kadar elektriksel yük ve watt çekmiyor ki? Sadece masaüstüne gelmeyi veya biosa girmeyi deneyebilirsin. 5070ti dan bahsediyoruz. 550w o kadarda kötü değil kurtarabilen bi watt görüntü almak için (oyun ve video uygulamaları hariç tabii ki katiyen denemek yok kartı!)

İstiyorsan bende 5070 var bilgisayar açılırken kaç watt çekerek açıyor bakabilirim senin için? Psuda watt göstergesi var benim

PSUDAN 2 TANE 8 PİN ÇIKMIYORSA DENEME. 1 TANE 8 PİN ÇIKIYORSA ONU PIGTAIL YAPARAKTA BAĞLAMA. HA AMA PSUDA 2 TANE 8 PIN GİRİŞİ VAR, 2 TANE DE 8 PİN KABLON VARSA DENEYEBİLİRSİN

Alıntıyı görüntüle

En yüksek bu kadar gördü açılırken 👍👍 Sende de hadi en kötü 200w olsun hadi daha da kötüsü 250w çekip bıraksın anlık oda sadece bi seferlik sonra tekrar watt düşer ve masaüstüne geldiğin anda kart minimum wattı çekecek. Yani 550w ın halen çok uzağında. Masaüstünü görene kadar dakikalar geçiyor mu mesela? Yoksa 15 saniyede falan masaüstünü görüyor musun?

Masaüstünü gördüğüm andada 70-80 lerde geziyor şuan. Kartın masaüstü halindeki wattıda bu 😃;

Alıntıyı görüntüle

9-10W larda geziyor.

Masaüstünde bu mesajı yazarken şuan psu bana 77-78 Watt tüketim gösteriyor. Youtube açtım toplam tüketim 110w a çıktı. Ekran kartıda 25W harcıyor video izlerken şuan izliyorum

Sen bilirsin karar yine senin. Zorlama yok 🙏 Görüntü almak için sırf denemek istiyorsan bişey olacağını düşünmüyorum. Ama oyun falan açmayacaksın hafifte olsa stres testi falan yok. 😄

Rtx 3080 370w tdpli kartı 300w tüketecek şekilde bu psuda kullandım bir müddet. Bana oyunlarda 470-480w civarlarında tüketim veriyordu. Yani sen 5070ti takıp masaüstünde kullanabilirsin ama görüntü aldım bide oyun bakayım dersen anında 400w+ üzerini görecek o yüzden oyun yok

Psuda 2 tane 8 pin ağzı yoksa
Psudan 2 ayrı 8 pin kablosu yoksa
Yine denemiyorsun 👍

Görüntünü al biosuna gir sonra kartını çıkar ve yeni psu ile kullan. Kartı kontrol ederek içini rahatlatabilirsin (stres testi ve oyun yok. Tarayıcıda 8 ball miniclip oynayabilirsin şimdilik en popüler bilardo oyunu tavsiye ederim :kekw:)

İçin rahat olsun. Görüntü almalık bakabilirsin sonra çıkar yeni güncel psu al devam 👍
hocam denedim bu yazınızı görmeden önce sonuç: pozitif
fakat başta biraz korkuttu windows gelince aygıt yöneticisinde ve dxdiag da ekran kartı gözükmedi sonradan biraz bekleyince yavaştan oradaki bilgilerde değişti
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

alamazsın hocam deneme bile
1788576634185.webp
1788576649978.webp

Hocam hayırlı uğurlu olsun. psu olarak raijintek i hiç düşünmeden alabilirsin.

@MeGaDave06 hocam PSU olarak ne önerirsiniz? sistemim bu şekilde olacak yakın zamanda umarım.
PSU - Kasa ve İşlemci soğutucusunda da hala kararsızım.

Kingston NV3 1TB PCI-Express 4.0 M.2 6000/4000 Mb/s
GIGABYTE ANAKART AMD AM5 ATX X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE
Zotac Geforce Rtx 5070 Tı Gamıng Solıd Sff 16gb Gddr7 256bit
Ryzen7 7800x3d
Patriot 16x2 6000mhz cl30 ram

Hocam hayırlı uğurlu olsun. psu olarak raijintek i hiç düşünmeden alabilirsin.
Çok teşekkür ederim hocam fakat NZXT de öneren çok oldu hangisini almalıyım emin olamadım.

önerilen ürün:

hocam denedim bu yazınızı görmeden önce sonuç: pozitif
fakat başta biraz korkuttu windows gelince aygıt yöneticisinde ve dxdiag da ekran kartı gözükmedi sonradan biraz bekleyince yavaştan oradaki bilgilerde değişti

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bi tane güncel driver indirip kurabilirsin. Bu sistemde sadece psuyu mu upgrade edicen yoksa diğer bileşenleri komple değiştirip sadece başta mı 5070ti aldın bilmiyorum

Edit: şimdi gördüm diğer bileşenleride güncelleyecekmişsin

Anakartın pci express 3.0 destekliyor gpu o hızda çalışacak. Kısıtlı potansiyel. Biosun güncel değilse ondan biraz afallamış olabilir

Artık nasıl ilerlersen ilerle. Görüntünü aldın dxdiagda geldi aygıt yöneticinde “RTX 5070 Ti” yazıyorsa grafik biriminde tamam.

Bilgisayar sağ tık özellikler yaparakta teyit et

Edit devamı: Raijintek arada bi fan sorunu hariç iş görecek psudur arkadaşların dediği gibi 850w veya 1000w lığını al geç bütçen dahilindeyse. Teknobiyotik distribütörleridir. Forumda kullananlar var sıkıntı yaşayanını görmedim 👍 ama ben enermaxlarıda değerlendirmeni öneririm

“Enermax Revolution III 850lik veya 1000lik” bunada bak. Bunların ne tier olduğuna bak raijintekle kıyasla al. Forumda bu enermaxları bilen birisi vardı nickini unuttum. Daha kalitelilerdi diye hatırlıyorum tier liste göre

Anakart gigabyte seçmişsin iyidir güzeldir x870 chipset güzel 7800x3d ye gayet iyidir

Son düzenleme:
@MeGaDave06 hocam PSU olarak ne önerirsiniz? sistemim bu şekilde olacak yakın zamanda umarım.
PSU - Kasa ve İşlemci soğutucusunda da hala kararsızım.

Kingston NV3 1TB PCI-Express 4.0 M.2 6000/4000 Mb/s
GIGABYTE ANAKART AMD AM5 ATX X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE
Zotac Geforce Rtx 5070 Tı Gamıng Solıd Sff 16gb Gddr7 256bit
Ryzen7 7800x3d
Patriot 16x2 6000mhz cl30 ram

Çok teşekkür ederim hocam fakat NZXT de öneren çok oldu hangisini almalıyım emin olamadım.

önerilen ürün:
Raijintek için fan sorunundan bahsediliyor fakat ben hiç yaşamadım. Muhtemelen 10 tane fan olunca kasada birde yeterli sıcaklığa ulaşmadığından bu psunun fan açmasına hiç denk gelmedim.

sizin için en uygun olana yönebilirsiniz iki psu da sizi hiç bir şekilde üzmez.

Bi tane güncel driver indirip kurabilirsin. Bu sistemde sadece psuyu mu upgrade edicen yoksa diğer bileşenleri komple değiştirip sadece başta mı 5070ti aldın bilmiyorum

Anakartın pci express 3.0 destekliyor gpu o hızda çalışacak. Kısıtlı potansiyel

Biosun güncel değilse ondan biraz afallamış olabilir

Artık nasıl ilerlersen ilerle. Görüntünü aldın dxdiagda geldi aygıt yöneticinde “RTX 5070 Ti” yazıyorsa grafik biriminde tamam.

Bilgisayar sağ tık özellikler yaparakta teyit et

Raijintek fan sorunu hariç iş görecek psudur arkadaşların dediği gibi 850w veya 1000w lığını al geç

Hayırlı olsun 👍👍👍
hocam şuanda test ettiğim güncel sipariş verdiğim ürünler değil sadece ekran kartım erken geldiği için deneme yapmak istemiştim onun dışında deneme yaptığım sistem şu parçaları içeriyor:

ASUS PRIME B450M-K II 4400MHz OC DDR4 SOKET AM4 D-Sub DVI-D HDMI M.2 mATX Anakart
GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
ASUS Dual GeForce RTX 3050 OC Edition 8GB GDDR6 128 Bit RGB LHR Ekran Kartı
CORSAIR Carbide Serisi SPEC-DELTA RGB 550W 80+ Bronze Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa
AMD RYZEN 5 3600 MPK 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci

Raijintek için fan sorunundan bahsediliyor fakat ben hiç yaşamadım. Muhtemelen 10 tane fan olunca kasada birde yeterli sıcaklığa ulaşmadığından bu psunun fan açmasına hiç denk gelmedim.

sizin için en uygun olana yönebilirsiniz iki psu da sizi hiç bir şekilde üzmez.

Bende enermax gösterdim hocam ikisini karşılaştırıp baksın. Raijintekte iyi. Aynı fiyat bandındalar diye enermaxta geldi aklıma. Psuların güncel tier listi vardı o google drive dökümanını bulamadım şimdi

hocam şuanda test ettiğim güncel sipariş verdiğim ürünler değil sadece ekran kartım erken geldiği için deneme yapmak istemiştim onun dışında deneme yaptığım sistem şu parçaları içeriyor:

ASUS PRIME B450M-K II 4400MHz OC DDR4 SOKET AM4 D-Sub DVI-D HDMI M.2 mATX Anakart
GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
ASUS Dual GeForce RTX 3050 OC Edition 8GB GDDR6 128 Bit RGB LHR Ekran Kartı
CORSAIR Carbide Serisi SPEC-DELTA RGB 550W 80+ Bronze Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa
AMD RYZEN 5 3600 MPK 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci

Mesajı editledim tekrardan bak 👍

Psu önerisi sorduğun için teşekkürler. Diğer bileşenleri iyi seçmişsin zaten

Nzxt psuya önce bi orda dur derim. Sabah sabah aklıma gelmedi burdan birisi mi konu açtı yabancı forumda mı gördüm başka forumda mı gördüm inan hatırlamıyorum ekran kartı güç girişini mi yakmıştı dengeli güç mü vermiyordu hatırlayamadım konu içeriğine baktım nzxt psu vardı ama şuan ne link atabilirim nede gösterebilirim. Büyük ihtimal bu forumda daha taze konu açılmıştı. Daha dün mü önceki gün mü ne görmüştüm

Raijintek veya Enermax diyorum. 5-6 bin₺ bandındalar iş görürler. Burda raijintek kullananlar var fanın bazen durduk yere dönüp tekrar sustuğunu söyleyenler vardı ama büyük problem değil. Enermaxı tavsiye edenler vardı nicklerini unuttum enermaxta yarı yolda bırakmaz raijintekte. Forumda kullananlar çok

Raijintekin distribütörü teknobiyotik. Muhatap bulursun bilindik firma. Enermaxlara Türkiyede kim bakıyor ama bak onu bilmiyorum

İkisini detaylıca karşılaştır yapay zekadan destek al ve psu tier list yapılmış bi google drive dökümanı vardı hocam onu bul ordanda karşılaştır 👍

İki psuda üzmez

Görüntü almana sevindim en başta kartta şimdilik problem yok. Diğer parçalar gelince güncel haliyle bir güç verirsin sonra istediğin kadar kurcala 😄

Son düzenleme:
Geri