Yardım İkinci El Aldığım Anakart Fiyatına Değer mi Sizce?

M3YS3N

80+
Reaksiyon skoru
20
Hocam anakartım yandığı için ikinci el anakart arıyordum. uygun fiyatlı. Böyle bir anakart önüme düştü şu an. Adam hazır sisteminde kullandığını belirtti ve sistem yükseltmesi için satacağını söyledi. Kendi açıklamasında da yazdığı gibi kutusu ve faturası olmayan sarılı bir şekilde yollayacağını belirtti. Satıcının puanlarına baktığımda şimdiye kadar 13 ürün sattığını ve satış puanın 4.9 olduğunu gördüm. Genel olarak da yorumları iyiydi. Bu fiyata bu anakartı almış olmam sizce iyi mi yoksa satın alma işlemini iptal mi etmeliyim.

(Şu anki sistemde ryzen 5600 işlemci rx 580 pulse ekran kartı ve 32 GB ddr4 RAM var. Ddr4'te kalmayı düşünüyorum Bir 5-6 sene daha. Olursa ekran kartı mı olması gereken üst seviyeyi ve işlemci mi de ddr4 de ryzen 7 ya da ryzen 9 seviyelerini çıkartmak istiyorum. Tabii bu birkaç senede yapacağım bir iş.)

Ekler

• Screenshot_2026-09-06-19-41-20-336_com.sahibinden.webp
    Screenshot_2026-09-06-19-41-20-336_com.sahibinden.webp
    95.4 KB · Hit: 39
  • Screenshot_2026-09-06-19-41-15-587_com.sahibinden.webp
    Screenshot_2026-09-06-19-41-15-587_com.sahibinden.webp
    153.9 KB · Hit: 40
Hocam anakartım yandığı için ikinci el anakart arıyordum. uygun fiyatlı. Böyle bir anakart önüme düştü şu an. Adam hazır sisteminde kullandığını belirtti ve sistem yükseltmesi için satacağını söyledi. Kendi açıklamasında da yazdığı gibi kutusu ve faturası olmayan sarılı bir şekilde yollayacağını belirtti. Satıcının puanlarına baktığımda şimdiye kadar 13 ürün sattığını ve satış puanın 4.9 olduğunu gördüm. Genel olarak da yorumları iyiydi. Bu fiyata bu anakartı almış olmam sizce iyi mi yoksa satın alma işlemini iptal mi etmeliyim.

(Şu anki sistemde ryzen 5600 işlemci rx 580 pulse ekran kartı ve 32 GB ddr4 RAM var. Ddr4'te kalmayı düşünüyorum Bir 5-6 sene daha. Olursa ekran kartı mı olması gereken üst seviyeyi ve işlemci mi de ddr4 de ryzen 7 ya da ryzen 9 seviyelerini çıkartmak istiyorum. Tabii bu birkaç senede yapacağım bir iş.)
5-6 seneye kadar ddr4ün yeteceğini sanmıyorum üstelik ryzen 7 ve ryzen 9 olarak 5700 5800x3d 5900x bunlardan bahsediyosun fiyatlarına değmeyen işlemciler bana göre, illa ki ddr5e geçersin daha düşük bütçede seni götürebilecek sıfır anakartlar var. Yine de aldığın anakart fiyatına değer VRM soğutması, extended heatsink bulunuyor m2 ssd shield frozr'u da var. Anakartlarda 2. el pinleri falan yamuk değilse sıkıntı olmuyor zaten iptal etmene gerek yok.

4k ya alonmax brnce Gaming Gecesinde Sıfır Gwöen 3.7k ya satılmışsı Wsus B550m K
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2. Elde b550 msx 3k verilir X570 pro yada max 4k

4k ya alonmax brnce Gaming Gecesinde Sıfır Gwöen 3.7k ya satılmışsı Wsus B550m K

nE?

5-6 seneye kadar ddr4ün yeteceğini sanmıyorum üstelik ryzen 7 ve ryzen 9 olarak 5700 5800x3d 5900x bunlardan bahsediyosun fiyatlarına değmeyen işlemciler bana göre, illa ki ddr5e geçersin daha düşük bütçede seni götürebilecek sıfır anakartlar var. Yine de aldığın anakart fiyatına değer VRM soğutması, extended heatsink bulunuyor m2 ssd shield frozr'u da var. Anakartlarda 2. el pinleri falan yamuk değilse sıkıntı olmuyor zaten iptal etmene gerek yok.
Hocam götürdüğü yere kadar götürsün diye düşünüyorum. Piyasanın nasıl olduğu belli zaten. Am4 ten. Olabildiğince faydalanayım istiyorum ondan sonra atıyorum am 6 falan çıktığında am 5 uygun fiyatlara düşerse falan o zaman ona geçerim diye düşünüyorum. Zaten ben kasam olsun. Güç kaynağım olsun ekran kartımı olsun her şey sırayla yükselteceğim daha hani belki 3-4 ayda bir belki 5-6 ayda bir parça değiştireceğim ben. Sadece A serisi ya da b serisi çok adi kartlardan almak istemedim onların da fiyatları belli. Onu uygun bulduğum için direkt bunu aldım.

Giriş segment bir ddr4 anakart değil hocam tomahawk olması artısı ürün temiz kullanıldıysa ve bir sorunu yoksa fiyatı gayet makul ayrıca adam zaten satın almış şimdi iptalle cartla curtla uğraşmasın.

Gayet güzel fiyat buna pahalı diyen boş konuşuyordur

Hayırlı olsun hocam fiyat pahalı değil, daha uyguna bulunabilir miydi evet ama olmuşla ölmüşe çare yok, dert edip caninizi sıkmayın. Güle güle kullanın.

Giriş segment bir ddr4 anakart değil hocam tomahawk olması artısı ürün temiz kullanıldıysa ve bir sorunu yoksa fiyatı gayet makul ayrıca adam zaten satın almış şimdi iptalle cartla curtla uğraşmasın.
2. El almak yerine daha ucuza sıfır almak daha mantıklı her zaman

Ben Asus x570 pro anakartı 2700e aldım bans göre karta 3k dan faxla verilmex

2. El almak yerine daha ucuza sıfır almak daha mantıklı her zaman

Ben Asus x570 pro anakartı 2700e aldım bans göre karta 3k dan faxla verilmex
Her zaman daha mantıklıysa neden 2. el satışlar var dünyada.

İkiside b550 ama tomahawk ne özelliği var anlatırmısın asua b550mk ile farkı ne

Sıfırından daha uxuz olması için var kral
Yukarıda ilk mesajımda açıkladım hocam neleri olduğunu biri giriş segment biri üst segment anakart arkadaş uzun ömürlü istiyor ona göre hesapla kafada.

Dotum h.o o kalitede anakart o paraya yok b550 sıfır anakartlar uçmuş durumda en kısa sürede işlemcini 5700x e güncelle imzanızdaki işlemci ise gerçektne oyunlar için iyi degil

Yukarıda ilk mesajımda açıkladım hocam neleri olduğunu biri giriş segment biri üst segment anakart arkadaş uzun ömürlü istiyor ona göre hesapla kafada.
X570 var 4k ya am4 de en iyi kart fit r7 5800x3d tak hiç bişi olmaz en iyi am4 işlemciyi tak bişi uyuyarak brsler yani

Dotum h.o o kalitede anakart o paraya yok b550 sıfır anakartlar uçmuş durumda en kısa sürede işlemcini 5700x e güncelle imzanızdaki işlemci ise gerçektne oyunlar için iyi degil
Sıfır b550mk 3.7 k oluyo gaming gecesinde

Geri