mrtkgnoztrk
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 277
- Konu Sahibi Konu Sahibi
En azından bir adım atıldı gerisi gelir diye ummaktayım. Düzgün olsun açığı olmasın yeter.Bence herkesin unuttuğu asıl şey şu: Param Güvende dışında Sahibindenden satis yapilmiyor, Sahibinden’i çoğu kişi sadece ilan açmak ve müşteri bulmak için kullanıyor. Asıl satış ise WhatsApp’a geçilerek gerçekleştiriliyor.
Bu yüzden hesap açan kişilerin banka hesapların incelenmesi gerekiyor takip etmek için. Çünkü Sahibinden’e Google hesabıyla kayıt olunabiliyor. Bir kişi sahte bir Google hesabı açıp Sahibinden’e kayıt olabilir, ilanını oluşturabilir ve satış yapmak için müşteri bulduğunda mesajlar üzerinden müşteriyi WhatsApp’a yönlendirebilir. Daha sonra ödemeyi IBAN üzerinden alıp satışını tamamlayabilir. Hele ki para elden nakit olarak alinirsa takip falan edilmez zaten yani şuanlık baya eksik bir düzenleme olmuş
Tek hedef onlar değildir tabii.Hedef sıfır ürünü al sat yapanlar diyorsunuz da hocam adam açar ürünü 1 gün kullanır. Ürün 2. ele düşer yine satar. Nasıl bir önlem alacaklar ki al satçılara?
Düzgün olsun açıkları kapatılsın ben de isterim. Her şeyin 2. El piyasası sıfırıyla yarışıyor valla.Yıllardır beklediğim şey sonunda gerçek oluyor hep düşünüyordum ikinci ele nezaman vergi getirirler diye