İkinci El Satışlarda Vergi Dönemi Başladı: Resmî Gazete Yayımlandı

Sizce bu düzenleme ikinci el fiyatlarını etkiler mi?

• Oy kullanan toplam üye
    48
Bence herkesin unuttuğu asıl şey şu: Param Güvende dışında Sahibindenden satis yapilmiyor, Sahibinden’i çoğu kişi sadece ilan açmak ve müşteri bulmak için kullanıyor. Asıl satış ise WhatsApp’a geçilerek gerçekleştiriliyor.

Bu yüzden hesap açan kişilerin banka hesapların incelenmesi gerekiyor takip etmek için. Çünkü Sahibinden’e Google hesabıyla kayıt olunabiliyor. Bir kişi sahte bir Google hesabı açıp Sahibinden’e kayıt olabilir, ilanını oluşturabilir ve satış yapmak için müşteri bulduğunda mesajlar üzerinden müşteriyi WhatsApp’a yönlendirebilir. Daha sonra ödemeyi IBAN üzerinden alıp satışını tamamlayabilir. Hele ki para elden nakit olarak alinirsa takip falan edilmez zaten yani şuanlık baya eksik bir düzenleme olmuş
En azından bir adım atıldı gerisi gelir diye ummaktayım. Düzgün olsun açığı olmasın yeter.

Hedef sıfır ürünü al sat yapanlar diyorsunuz da hocam adam açar ürünü 1 gün kullanır. Ürün 2. ele düşer yine satar. Nasıl bir önlem alacaklar ki al satçılara?
Tek hedef onlar değildir tabii.

Yıllardır beklediğim şey sonunda gerçek oluyor hep düşünüyordum ikinci ele nezaman vergi getirirler diye
Düzgün olsun açıkları kapatılsın ben de isterim. Her şeyin 2. El piyasası sıfırıyla yarışıyor valla.

Yıllarca serbest piyasa kavramını inatla yanlış anladıktan sonra yapılan düzenlemeler sonuç vermez. Daha sıfır ürün satışında yapılan usülsüzlüklerin önüne geçemezken alsat yapanları hizaya getirecekler he mi?!

İyi olmuş ikinci el bahanesiyle bazıları her şeyi satıyordu. Ama “illa bir yolunu bulurlar” yollarının kapanması şart yoksa bir anlamı yok ki öyle olacak diye tahmin ediyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Elindeki ürünü satana kimse bir şey demez. Al sat yapıp bu işi kazanca dönüştürmeye çalışan ve bunu yaparken kuruş vergi ödemeyenler hedef.
Dostum hesaba hele bi para girişi olmaya başlasın da sen vergisini verme ne cezalar keserler bir bilsen öyle bir şey yok her şekilde anlıyorlar onu yapanları
Zaten bir şekilde satan yine satacak olan garibana olur

Baktilar bu ara dolap sahibinden popüler oraya da el attılar şimdi millet elden satıp almaya dönecek artık tek sorun param güvende ve dolap gibi kargolu ödemeler
Yani devlet tüm işlemleri elinin altında tutarken geldi onu da daha fazla kazanırız diye itti millet elden satmaya başlayınca vergi de kesemeyecekler

Son düzenleme:
Hedef sıfır ürünü al sat yapanlar diyorsunuz da hocam adam açar ürünü 1 gün kullanır. Ürün 2. ele düşer yine satar. Nasıl bir önlem alacaklar ki al satçılara?
Hedef sıfır ürünü satan demedim hedef piyasadan sıfır ikinci el fark etmeksizin ürün toplayıp kâr amaçlı satanlar. Bunu yapan da çok kişi var en basitinden bir ürünü ilana koyuyorum direkt 2-3 tane yazıyor bana ölü fiyattan almak için profile girince anlıyorsun zaten amacı 😀

Önlem konusuna net bir şey diyemiyorum umarım düzgün önlem alırlar.

Hedef sıfır ürünü satan demedim hedef piyasadan sıfır ikinci el fark etmeksizin ürün toplayıp kâr amaçlı satanlar. Bunu yapan da çok kişi var en basitinden bir ürünü ilana koyuyorum direkt 2-3 tane yazıyor bana ölü fiyattan almak için profile girince anlıyorsun zaten amacı 😀

Önlem konusuna net bir şey diyemiyorum umarım düzgün önlem alırlar.
3 satış değil de 10 satış olsa sınır sorun olmaz o halde. 3 satış koca bir sene için çok az.

bu olay çok saçma bence satan kişi zaten satacağı ürünü alırken vergisini ödemiş, başkasına satarken alacak kişi aynı ürünün neden 2. defa vergisini ödesin. Yeminle nerden para koparacaklarını şaşırdılar. Milleti söğüşlemeye döndü bu iyice.

bu olay çok saçma bence satan kişi zaten satacağı ürünü alırken vergisini ödemiş, başkasına satarken alacak kişi aynı ürünün neden 2. defa vergisini ödesin. Yeminle nerden para koparacaklarını şaşırdılar. Milleti söğüşlemeye döndü bu iyice.
Ticari faaliyet yapıyorsa aldığı faturadaki vergiyi gider gösterir sattığı fiyat aldığı fiyattan yüksek olmadığı sürece pek vergi ödemez, ticari faaliyet yapmıyorsa zaten onunla alakalı değil olay

3 satış değil de 10 satış olsa sınır sorun olmaz o halde. 3 satış koca bir sene için çok az.
Yani bir vatandaş normal sebeplerle 4-5 satış yaptı diye hiçbir inceleme yapmadan ne satmış bu normal düzeyde mi diye bakmadan evine vergi cezası gönderilecekse saçma, öyle yapacaklarını zaten sanmıyorum ama yapmazlar umarım ne diyim…

Alacak kişi değil satan ödüyor vergisini.

İyi olmuş ikinci el bahanesiyle bazıları her şeyi satıyordu. Ama “illa bir yolunu bulurlar” yollarının kapanması şart yoksa bir anlamı yok ki öyle olacak diye tahmin ediyorum.

Elindeki ürünü satana kimse bir şey demez. Al sat yapıp bu işi kazanca dönüştürmeye çalışan ve bunu yaparken kuruş vergi ödemeyenler hedef.
Millet ucuza ürün alıyor satıcı para kazanıyor kimsenin bundan şikayetçi olduğunu sanmıyorum çoğu öğrenci al sat yaparak harçlığını çıkarıyordu

Millet ucuza ürün alıyor satıcı para kazanıyor kimsenin bundan şikayetçi olduğunu sanmıyorum çoğu öğrenci al sat yaparak harçlığını çıkarıyordu
Ama önüne gelen de bir şeyleri alıp pahalıya koymaktan ikinci el piyasası çok yükseldi. Sıfırlarıyla yarışıyor çoğu ürün.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,240,443
Üyeler
203,148
Son üye
Bekoo07
Geri