2026'da İ7 14700 / İ5 14600 Alınır mı

Reaksiyon skoru
2
Şu anda a320 ile r5 5600 kullanıyorum, hali hazırda 32gb ddr4 rame sahip olduğum için ddr4 de kalmayı düşünüyorum. Madem anakart değiştiricem platform da değiştirsem mantıklı olur diye düşündüm en parasının hakkını vermesi için
Oyun dışı iş için de işlemci gerektiğinden elimdeki rami kullanıp olabildiğince performans alabileceğim i7 14. nesile geçmeyi düşünüyorum, bu yılda mantıklı bi karar mı sizce? i5 14600 ile arasında kaldım aradaki fiyat farkı kadar performans farkı olup olmadığından bide bios güncellemesinden sonra bile kendini bozma sorunu olduğunu duyduğumdan dolayı

Şu anda a320 ile r5 5600 kullanıyorum, hali hazırda 32gb ddr4 rame sahip olduğum için ddr4 de kalmayı düşünüyorum. Madem anakart değiştiricem platform da değiştirsem mantıklı olur diye düşündüm en parasının hakkını vermesi için
Oyun dışı iş için de işlemci gerektiğinden elimdeki rami kullanıp olabildiğince performans alabileceğim i7 14. nesile geçmeyi düşünüyorum, bu yılda mantıklı bi karar mı sizce? i5 14600 ile arasında kaldım aradaki fiyat farkı kadar performans farkı olup olmadığından bide bios güncellemesinden sonra bile kendini bozma sorunu olduğunu duyduğumdan dolayı
Bende 13600k alacam bios guncellemesi sonrasi bozulma oldugunu ilk defa duydum kafam karisti 😀

Bende 13600k alacam bios guncellemesi sonrasi bozulma oldugunu ilk defa duydum kafam karisti 😀
13. Nesilde oksitlenme sorunları da var çok önermem.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Intel zaten ek garanti verdi ilgili işlemcilere, sorun olursa da değiştiriyorlar hemen o yüzden sorun olacağını sanmıyorum.

Bir de şu var eğer işlemci önceden bozuldu veya bozulmasa bile aşırı yıprandı ise güncelleme onu düzeltmiyor.

Düzgün anakart bulabilirsen alınabilir ama önce anakart bak bulması zor olan parça o 😀

sorunlu olan işlemciler yüksek voltaj isteyen i9 serisi makineler, senlik bir şey yok.

13. Nesilde oksitlenme sorunları da var çok önermem.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Intel zaten ek garanti verdi ilgili işlemcilere, sorun olursa da değiştiriyorlar hemen o yüzden sorun olacağını sanmıyorum.

Bir de şu var eğer işlemci önceden bozuldu veya bozulmasa bile aşırı yıprandı ise güncelleme onu düzeltmiyor.

Düzgün anakart bulabilirsen alınabilir ama önce anakart bak bulması zor olan parça o 😀
msi pro b760-p buldum, 12+1 vrm i var yeterli diyorlar kullanan da bir kaç kişi gördüm, sadece undervolt yapması uğraştırıcıymış z serisine göre

Orta şeker b660/760 ile iyi fiyatta yakalanırsa neden olmasın. Bios güncellemesini unutmayın yeter

Ben mantığı anlamadım anakartı niye değişiyorsun hocam 5600 yetersiz mi geliyor artık? Gidip ddr4 platforma 20k para harcama bence bi de eski nesil intel işlemci için. Benim sana naçizane tavsiyem ekran kartın iyiyse https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-7600x-a620m-1tb-ssd-32gb-ram.html geçen şu paylaşıldı forumda anakartı b650 yapıp bunu alırsın elindekileri de ekran kartı hariç 15 civarına falan satarsın hem ddr5e geçmiş olursun hem de eski nesil intel işlemci ve anakart için 20k para harcamamış olursun

Son düzenleme:
Ben mantığı anlamadım anakartı niye değişiyorsun hocam 5600 yetersiz mi geliyor artık? gidip ddr4 platforma 20k para harcama bence bi de eski nesil intel işlemci için. Benim sana naçizane tavsiyem ekran kartın iyiyse https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-7600x-a620m-1tb-ssd-32gb-ram.html geçen şu paylaşıldı forumda anakartı b650 yapıp bunu alırsın elindekileri de ekran kartı hariç 15 civarına falan satarsın hem ddr5e geçmiş olursun hem de eski nesil intel işlemci ve anakart için 20k para harcamamış olursun
Hocam ekran kartım 5070, işlemci olarak intel almayı tercih ediyorum çünkü bana oyun performansı değil iş performansı lazım, compile alma build alma gibi şeyler yapıyorum ve bunun saatler sürdüğü olabiliyor.
Eğer bu paket amd yerine intel ultra 250k plus gibi bir şeyle olsaydı kesinlikle ona geçerdim, i5 14. nesil bile çok daha işimi görecek bir şey bu seviyede

msi pro b760-p buldum, 12+1 vrm i var yeterli diyorlar kullanan da bir kaç kişi gördüm, sadece undervolt yapması uğraştırıcıymış z serisine göre
UV veya OC yapılmayacaksa yeterli, K serilerine UV çok zorlamaz gerçi de OC olmuyor.

İ7 ile i5 arasında oyun performansı olarak uçurum yok, i7 yine farkını hissettirir ama fiyat farkına tek başına değmez. Ancak çok çekirdek kullanan iş uygulamaları kullanıyorsan o zaman baya fark var arada.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,239,560
Üyeler
202,899
Son üye
Gemalmaz Bilgisayar
Geri