İncehesap & Oksid Bilişim'den “Sıfır Değişim” Sonrası Şüpheli Durumdaki Anakart

barish99

80+
Reaksiyon skoru
6
Merhaba arkadaşlar,

İncehesap'tan aldığım Colorful BATTLE-AX B650M-PLUS WiFi V15 anakartı PCIe/kararlılık sorunları nedeniyle servise gönderdim. Servis sonucunda ürün “Değiştirildi” olarak kaydedildi.

Servis sorgusunda yeni ürünün seri numarası belirtiliyor ve bu seri numarası bana gönderilen anakartla eşleşiyor.
Ancak 08.09.2026'da elime ulaşan üründe bazı dikkat çekici fiziksel bulgular fark ettim:
  • CPU soketi çevresinde termal macun kalıntısı
  • Çeşitli bölgelerde montaj/vida izleri
  • Wi-Fi bağlantı bölgesinde deformasyon
  • LV21 komponentinin belirgin şekilde hizasız durması ve lehim çevresinin dikkat çekici görünümü
  • Daha önce servise gönderdiğim kutuyla geri gönderilmesi

Bunların hepsini teslim aldıktan sonra fotoğrafladım.
Ürünün kesinlikle kullanılmış veya tamir görmüş olduğunu iddia etmiyorum. Özellikle anakarttan anlayan arkadaşların bu bulguların sıfır bir ürün açısından normal olup olmadığı konusundaki görüşlerini merak ediyorum.

Ayrıca benzer İncehesap/Oksid servis deneyimi yaşayan varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

Özellikle LV21 komponenti, termal macun ve montaj izleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ekler

• anakart_seri_no.webp
    anakart_seri_no.webp
    924.7 KB · Hit: 34
  • yeni_ürün.webp
    yeni_ürün.webp
    25.7 KB · Hit: 30
  • yamuklv21_componenti_ve_montaj_izi.webp
    yamuklv21_componenti_ve_montaj_izi.webp
    1.1 MB · Hit: 32
  • cpu_soketi.webp
    cpu_soketi.webp
    1.2 MB · Hit: 33
  • montaj_izi_m2slotuarkası.webp
    montaj_izi_m2slotuarkası.webp
    394.2 KB · Hit: 32
  • wifi_konnektor_deformasyon.webp
    wifi_konnektor_deformasyon.webp
    330.5 KB · Hit: 31
Valla bende Lian Li LCD fan için yolladım, değiştirilmiş - sıfır ile sandım. Ancak o yeni fanda taktığım an rulman sesi yapmaya başladı. Gerçekten yenilenmiş veya daha az sorunlu ürünle fln değiştiriyorlar gibi gelmeye başladı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu iki kere oldu.

rezalet puanım 9.5

Büyük ihtimalle yenilenmiş ürün gönderilmiş
pek yenilenememiş gibi hocam :)
Bu ürünün başına ne geldiği bilinmez ama fotoğraflar fabrika çıkış halinde olmadığını gösteriyor.
kargoyu açarken kendi yolladığım kutuyu özensiz bir şekilde göndermiş olmalarından direkt şüphelenmiştim.
Sizi uzun bir yol bekliyor ne yazık ki. İncehesaptan da beklemezdim açıkçası.
muhatap bulamıyorum bir de hocam. O ona yönlendiriyor, diğeri geri gönderin diyor. Zaten 20gündür bilgisayarı kullanamıyorum serviste olduğu için.
Bu ürünün başına ne geldiği bilinmez ama fotoğraflar fabrika çıkış halinde olmadığını gösteriyor.
bana lehimlenmiş gibi gelen lv21 bobinini görünce başına güzel şeyler gelmediğini düşündüm.

Valla bende Lian Li LCD fan için yolladım, değiştirilmiş - sıfır ile sandım. Ancak o yeni fanda taktığım an rulman sesi yapmaya başladı. Gerçekten yenilenmiş veya daha az sorunlu ürünle fln değiştiriyorlar gibi gelmeye başladı.

Bu iki kere oldu.
başka ürün alan birkaç kişiye de benzer şeyler yapmışlar hocam, şikayetvar ve google yorumlarında gördüğüm kadarıyla. Benimki de ikinci kez servis/değişim sürecine girince biraz can sıkıcı olmaya başladı. :)

pek yenilenememiş gibi hocam :)

kargoyu açarken kendi yolladığım kutuyu özensiz bir şekilde göndermiş olmalarından direkt şüphelenmiştim.

muhatap bulamıyorum bir de hocam. O ona yönlendiriyor, diğeri geri gönderin diyor. Zaten 20gündür bilgisayarı kullanamıyorum serviste olduğu için.

bana lehimlenmiş gibi gelen lv21 bobinini görünce başına güzel şeyler gelmediğini düşündüm.

başka ürün alan birkaç kişiye de benzer şeyler yapmışlar hocam, şikayetvar ve google yorumlarında gördüğüm kadarıyla. Benimki de ikinci kez servis/değişim sürecine girince biraz can sıkıcı olmaya başladı. :)
İlgili firmaların Google yorumlarına, sosyal medya hesaplarının paylaşım altlarına, X platformunda etiketleyerek, Şikayetvar sitesinde ve hakem heyetine durumu fotoğraflarla izah ederek paylaşın. Maddi durumunuzu bilemem, süreç sıkıcı ama sonuçlanmasını beklerken muadil bir kart satın alın. Umarım ki düzgün gelir, sıfır bir cihaz görünümünde yeni bir ürün gelirse de elden çıkarırsınız.

İlgili firmaların Google yorumlarına, sosyal medya hesaplarının paylaşım altlarına, X platformunda etiketleyerek, Şikayetvar sitesinde ve hakem heyetine durumu fotoğraflarla izah ederek paylaşın. Maddi durumunuzu bilemem, süreç sıkıcı ama sonuçlanmasını beklerken muadil bir kart satın alın. Umarım ki düzgün gelir, sıfır bir cihaz görünümünde yeni bir ürün gelirse de elden çıkarırsınız.
Teşekkürler. Thh işini yarın maillere dönüş şekillerine göre yapacağım. 20 gün bekletip bir daha servise çağırıyorlar, girdikleri seri numarası belli, gönderdikleri belli. 2. elden bir anakart temin edeceğim o halde. Yapacak bir şey yok. Bir 20 gün daha beklemek istemiyorum.

Geri