onda da aynı hocam105w modu kapali denediniz mi
Hocam hiç ayarlamayı bilmiyorum açıkçası. Ben nasıl bağlantı yaptığımı anlatayım. Pompayı PUMP girişine taktım, radyatör fanlarını da CPU FAN’a taktım. BIOS’tan fan modunu PWM’e çektim, pompa ise Auto’da. Geçen yapay zekâdan baktım, pompa modunu normal bırakmayın, Full Speed’e alın diyordu. Onu normalde bıraktım. Curve Optimizer ayarını -20 yaptım. Radyatör fanları da doğru gibi, Aorus yazıları bana bakıyor. Acaba başka ne yapmam gerekiyor? Çok detaylı bilmiyorum. Ayrıca servis formunu da bıraktım, 2 gün test etmişler ama nasıl test ettiler bilmiyorum. Belki uzay sistem üzerinde test etmişlerdir. Ben sana fanların yönünü de atayım. Eğer yine sıcaklıklar böyle giderse satacağım. Belki çalışması normaldir, böyledir, bilmiyorum.mx4 yeterli olmalı, bence başka bir şeyden kaynaklı. 136Watt da 95 derece soğutucu sessiz modda ise alınabilir. Aynı işlemciyi PBO açık Arctic LF 3 Pro ile kullanıyorum, sessiz modda, 126-130 Wattlara çıkınca 87 derece gördüm. Ayrıca pompayı fullemen lazım fanları değiştirebilirsin.
Ryzen master üzerinden Watt ayarlanıyor diye biliyorum PBO kısmından, oradan 120 gibi bir değerle denemeye çalış belki işe yarar.
detayları çektim hocam bios ayarım bu şekildemx4 yeterli olmalı, bence başka bir şeyden kaynaklı. 136Watt da 95 derece soğutucu sessiz modda ise alınabilir. Aynı işlemciyi PBO açık Arctic LF 3 Pro ile kullanıyorum, sessiz modda, 126-130 Wattlara çıkınca 87 derece gördüm. Ayrıca pompayı fullemen lazım fanları değiştirebilirsin.
Ryzen master üzerinden Watt ayarlanıyor diye biliyorum PBO kısmından, oradan 120 gibi bir değerle denemeye çalış belki işe yarar.
Fan yönlerinde problem yok hocam, benimki de böyle. PUMP fulle hocam PUMP fullde çalışır o önemli onu başka şeye almana gerek yok. Fanları istediğin gibi ayarla sadece ama aşırı düşürme. Belki bir ihtimal tam işlemciye temas etmiyor olabilir, biraz boşluk kalmış olabilir.Hocam hiç ayarlamayı bilmiyorum açıkçası. Ben nasıl bağlantı yaptığımı anlatayım. Pompayı PUMP girişine taktım, radyatör fanlarını da CPU FAN’a taktım. BIOS’tan fan modunu PWM’e çektim, pompa ise Auto’da. Geçen yapay zekâdan baktım, pompa modunu normal bırakmayın, Full Speed’e alın diyordu. Onu normalde bıraktım. Curve Optimizer ayarını -20 yaptım. Radyatör fanları da doğru gibi, Aorus yazıları bana bakıyor. Acaba başka ne yapmam gerekiyor? Çok detaylı bilmiyorum. Ayrıca servis formunu da bıraktım, 2 gün test etmişler ama nasıl test ettiler bilmiyorum. Belki uzay sistem üzerinde test etmişlerdir. Ben sana fanların yönünü de atayım. Eğer yine sıcaklıklar böyle giderse satacağım. Belki çalışması normaldir, böyledir, bilmiyorum.
tamamdır hocam pump fulle alayım. soğutucuyu cıkartıp baktım tam temas ediyor. am5 soketini kullanıyorum ayrıyetten. acaba onun etkisi var mıdır bilmiyorum thermalright am5 secure frame kullanıyorum kendi framesini kullanmıyorum ondan da etki edebilir mi acaba bilmiyorumFan yönlerinde problem yok hocam, benimki de böyle. PUMP fulle hocam PUMP fullde çalışır o önemli onu başka şeye almana gerek yok. Fanları istediğin gibi ayarla sadece ama aşırı düşürme. Belki bir ihtimal tam işlemciye temas etmiyor olabilir, biraz boşluk kalmış olabilir.
detayları çektim hocam bios ayarım bu şekilde
hocam peki control mode auto da mı kalsın pvm yapayım mı? cpu fanı pvm yapmıstımHocam PBO menüsünden Platform Thermal Throttle Ctrl ayarını auto yerine elle gir, 85 falan yap. Sys pump da full speed yap. Bu sıcaklığa sınır koyar ve oraya geldiği zaman boostu keser. Şu an 95 dereceye kadar boost yapıyor herhangi bir problem yok. Normal bir durum. Pompayı fulle dereceyide fazla düşürüp performans kaybına yol açmadan dengele. 95 dereceye kadar boost yapıyor şu an, otomatik sınır orası olduğu için, şu an bir problem yok.
Normalde o çerçeveler faydalı oluyor hocam, ben de kullanıyorum mevcutta.tamamdır hocam pump fulle alayım. soğutucuyu cıkartıp baktım tam temas ediyor. am5 soketini kullanıyorum ayrıyetten. acaba onun etkisi var mıdır bilmiyorum thermalright am5 secure frame kullanıyorum kendi framesini kullanmıyorum ondan da etki edebilir mi acaba bilmiyorum
Control mode pwm kalsın hocamhocam peki control mode auto da mı kalsın pvm yapayım mı? cpu fanı pvm yapmıstım
Evet hocam ama performans kaybı veya başka şey olursa biraz yükseltebilirsin. Bir de bak boşta benimki 50-53 derece arasında CPU senin daha düşük gözüküyor. Genel olarak bir problem yok bence. PBO açık olduğu için sınırlarına kadar boost yaptığını düşünüyorum.bu sekilde dimi hocam f10 basıp kaydediyorjm
limit dediği tam ne oluyor hocam bilmiyorum açıkcası performansta bi bakarım 15 20 fps oynarsa elmemem açıkcasıEvet hocam ama performans kaybı veya başka şey olursa biraz yükseltebilirsin. Bir de bak boşta benimki 50-53 derece arasında CPU senin daha düşük gözüküyor. Genel olarak bir problem yok bence. PBO açık olduğu için sınırlarına kadar boost yaptığını düşünüyorum.