PC Biosta 110 Dereceyi Görüp Kapanıyor

Slayartt

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba ben ryzen 5 5600 işlemci kullanan biriyim anakartim Asus k ii prime a520 daha öncesinde sıvı soğutma vardı 2 sene kullandıktan sonra bir gün çok ısındığını farkettim ve arıza tespit ettim sıvı soğutmayı çıkarıp belli bı zaman stok fanla idare ettim geçenlerde ise frisby marka bir kule tipi soğutucu aldım fakat oda işe yaramadı stok fandan daha çok ısınıyor video izlerken bile kasma yapiyordu bu gece bende bari stok fanı takayım en azindan kasmasin dedim fakat şuan daha biosta 109 dereceye çıkıp PC kapanıyor everestin 0 termal macunu mi kullanarak montajını yaptim

Ekler

• 1000043803.webp
    1000043803.webp
    63.1 KB · Hit: 26
  • WhatsApp Image 2026-09-13 at 03.40.37.webp
    WhatsApp Image 2026-09-13 at 03.40.37.webp
    645.6 KB · Hit: 12
Soğutucuun fanı takılı mı öncelikle onunla başlayalım :D Ben test yaparken stok fanı üzerine koyup montaj yapmadan açıyorum bilgisayarı 50 60 oluyor en fazla :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba ben ryzen 5 5600 işlemci kullanan biriyim anakartim Asus k ii prime a520 daha öncesinde sıvı soğutma vardı 2 sene kullandıktan sonra bir gün çok ısındığını farkettim ve arıza tespit ettim sıvı soğutmayı çıkarıp belli bı zaman stok fanla idare ettim geçenlerde ise frisby marka bir kule tipi soğutucu aldım fakat oda işe yaramadı stok fandan daha çok ısınıyor video izlerken bile kasma yapiyordu bu gece bende bari stok fanı takayım en azindan kasmasin dedim fakat şuan daha biosta 109 dereceye çıkıp PC kapanıyor everestin 0 termal macunu mi kullanarak montajını yaptim
Ayrıca everestin termal macunu yerine kaliteli bir diş macunu sürsen daha iyi olur gibi

Son düzenleme:
Soğutucunun soketini anakarta taktınız mı hocam :) En kısa süre de kule tipi soğutucu ve termal macun almanızı öneririm. 2. Öneri ise everest termal macunu çöpe atmanız ve uzak durmanız :)

cpu fan girişine taktığınız soketi belki tam takamamış olabilirsiniz hocam bi bastırmayı deneyin eğer çözülmüyorsa sorun termal macundandır. everest macunlar çok kötü aşırı kıvamsız sütlaç gibi. eğer istanbuldaysanız bende mx4 var geçici olarak size verebilirim işiniz görülsün

Maalesef bursa dayim ama yinede çok teşekkür ederim soket takılı hatta sokup taktım yine aynı malesef

Soğutucunun soketini anakarta taktınız mı hocam :) En kısa süre de kule tipi soğutucu ve termal macun almanızı öneririm. 2. Öneri ise everest termal macunu çöpe atmanız ve uzak durmanız :)
Sanırım termal maçından kaynaklı şuan soket düzgün takılı ama sorun devam ediyor

Maalesef bursa dayim ama yinede çok teşekkür ederim soket takılı hatta sokup taktım yine aynı malesef

Sanırım termal maçından kaynaklı şuan soket düzgün takılı ama sorun devam ediyor
bi söküp fotoğraf atar mısınız termal macuna bakıcağım

Hatta şuan undeevolt yaptım ama yinede 90 derecelerde bios ta

Yarın öncelikle bı termal macun ve bı soğutucu Alicam mecburen artik

Hatta şuan undeevolt yaptım ama yinede 90 derecelerde bios ta

Yarın öncelikle bı termal macun ve bı soğutucu Alicam mecburen artik
undervolt yapmanıza gerek yok sadece merak ettiğimden söylüyorum eğer vaktin varsa soğutucuyu çıkar bi macuna bakalım dağılmış mı

bi söküp fotoğraf atar mısınız termal macuna bakıcağım
Macunu düzgünce şurup yaydim ama macun kalitesi iyi değil açıkçası hangi macun iyi pek bilmiyorum bende iyidir diye düşünüp daha yeni aldım Everest i

Macunu düzgünce şurup yaydim ama macun kalitesi iyi değil açıkçası hangi macun iyi pek bilmiyorum bende iyidir diye düşünüp daha yeni aldım Everest i
mx4 yeterli olucaktır o islemci icin. amazon sitesinden prime üyeliğiniz varsa sipariş edin. sabah 11 e kadar verilen siparişler aynı gün dağıtıma çıkarılıyor işiniz kısa sürer

Durum su

Mx4 un siparişinizde verdim

undervolt yapmanıza gerek yok sadece merak ettiğimden söylüyorum eğer vaktin varsa soğutucuyu çıkar bi macuna bakalım dağılmış mı
fotoğraf attım ama forumda neden se gözükmüyor

Son düzenleme:
Durum su

Mx4 un siparişinizde verdim

fotoğraf attım ama forumda neden se gözükmüyor
fotoğrafın yüklenmesini bekleyin % den başlar dolunca görsel karşınıza çıkar cevap yaza basarsın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,240,308
Üyeler
203,130
Son üye
eatsemin
Geri