Öneri Sistemime Kaç W Psu Yeterli Olur ?

nasıl anladınız acaba ben bakıyom bir şey anlamadım yarım saattir testte daha kapanmadı şu an.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

he voltajlardan anladınız sanırsam değil mi ?
Evet. 12V hattı en düşük 11.40V, 5V hattı en düşük 4.75V olmalı İkiside ATX sınırının çok altında. Ölmüş o PSU.

Evet. 12V hattı en düşük 11.40V, 5V hattı en düşük 4.75V olmalı İkiside ATX sınırının çok altında. Ölmüş o PSU.
Aynen gördüm şimdi bu değerlerde yük altındaki çoğu oyunda kapanır herhalde bu pek ekran kartını düşürmekle falan olmaz gibi

Aynen gördüm şimdi bu değerlerde yük altındaki çoğu oyunda kapanır herhalde bu pek ekran kartını düşürmekle falan olmaz gibi
Olmaz. Sistem zaten taş çatlasa 250 - 300W falan çekiyor. Çok düşük olmasına rağmen çöküyor. Değiştir gitsin o güç kaynağını.

Olmaz. Sistem zaten taş çatlasa 250 - 300W falan çekiyor. Çok düşük olmasına rağmen çöküyor. Değiştir gitsin o güç kaynağını.
şu an para yok çok ama alcam en yakın zamanda psu öneriniz var mı sizin de ?

şu an para yok çok ama alcam en yakın zamanda psu öneriniz var mı sizin de ?
Minimum bunlar yeter;

Bu arada ekran kartı normalde 200W ivarı çekmesi lazım OCCT'de 120W çekmiş. Furmark testine sokabilir misin bir de?

Bu arada ekran kartı normalde 200W ivarı çekmesi lazım OCCT'de 120W çekmiş. Furmark testine sokabilir misin bir de?
Hocam 200w çekince starta bastığım gibi kapanıyordu :D bende düşürdüm

Minimum bunlar yeter;

Ya sistemi kardeşime vereceğim belki o da ileride yükseltir falan biraz daha yüksek watt değerlerine çıkabilirim gibi bütçe 3-3.8k falan

Ryzen 5 5600
asus tuf b450 plus gaming
16gb ram
amd 6700xt ekran kartı
sistem genel olarak bu sanırım psum arızalı yani kesin teşhis koymadım ama öyle duruyor ani güç çekim yapan oyunlarda bilgisayar bir anda kapanıyor bir ses çıkarıp.
Bu sisteme kaç w psu yeterli olur ? ai'a sordum 600w yeterli dedi
Kaliteli bir 650w PSU işiniz görür. Bütçe varsa 750w birtane alın birdaha psu derdiniz olmasın.

Hocam 200w çekince starta bastığım gibi kapanıyordu :D bende düşürdüm

Ya sistemi kardeşime vereceğim belki o da ileride yükseltir falan biraz daha yüksek watt değerlerine çıkabilirim gibi bütçe 3-3.8k falan

Veya yukarıda atılan High Power Element Revo. Bir kere alayım uzun yıllar götürsün ve ölüm sessizliği isteniyorsa;

Kaliteli bir 650w PSU işiniz görür. Bütçe varsa 750w birtane alın birdaha psu derdiniz olmasın.
öyle yapacağım gibi ya 650 ya 750

Bu markayı da ilk defa duydum ne kadar çok marka çıkmış. Fiyatı iyiymiş bunun bunu alabilirim o zaman.

öyle yapacağım gibi ya 650 ya 750

Bu markayı da ilk defa duydum ne kadar çok marka çıkmış. Fiyatı iyiymiş bunun bunu alabilirim o zaman.
Üretici olan Helly'nin alt markası. Helly Lian Li'nin Edge serisini falan üreten şirket. Güvenilir o bakımdan.

Geri