Koorui G2721e Parlaklık Sıfırlanma Sorunu

Cagdas5389

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,675
koorui g2721e marka model monitör aldım amazondan geçen hafta.

bir süre afk durunca veya alt tab atınca saçma sapan şekilde parlaklık 50 (fabrika çıkışı seviyesi) ye düşüyor ve tekrar kendim elle yükseltmem gerekiyor

dp/hdmi denedim tepkime hızı modunu standart/hızlı/en hızlı modları denedim dcr kapatıp açtım denedim hdr kapatıp açtım denedim (windows'dan da açtım kapattım denedim)

ama bir türlü sonuca varamadım bu sorunu yaşayıpta çözen var mı yoksa iade edeceğim

Büyük ihtimalle yazılımsal bir problem hocam, normal bir davranış değil.

Hocam, sizin dışınızda bunu yaşayan başka birine rastlamadım. Çok rahatsız ediyorsa ben olsam iade ederdim.

Firmware güncellemesi var mı yaptınız mı?

donanımsal sorun olduğunu sanmıyorum çünkü aktif pc'yi kullanırken bir şey olmuyor ama ne zaman pc açık başka bir şey yapsam geldiğimde sıfırlanmış oluyor parlaklık...
adamlar eco mod yazılımı mı ne bir şey koymuşlar araştırıyorum çıkmıyor da
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

başka fikri olan var mı yoksa iade değişim mi isteyeyim

monitör afk durunca otomatik parlaklık kısıyor ve parlaklık niyeyse bi önceki belirlediğim seviyeye geliyor

örneğin 70de kullanıp sonra 95e çekince 70e geri düşüyor yani sanki ayarlarımı kaydetmiyor ve ayarlarım sıfırlanıyor gibi oluyor

Parlaklık ayarını neyle yapıyorsun? Microsoft Store' dan Twinkle Tray adlı uygulamayı indirip onunla kullanmayı dener misin?

Sorunu çözmese bile bu uygulamadan kısayol ekleyip parlaklığı kolayca klavyeden tek tuşla artırıp azaltabilirsin.:kedi:
Hocam bu uygulamayı çok eskiden indirip kullanıyordum şuanda açtığımda 70 yazdığını gördüm (problem anında ışığın indiği düzey 70'di)

şuan tekrar 90 100'e çektim uygulamadan bakayım afk vs. durunca tekrardan 70e düşecekmi

bu uygulama ile monitör ayarlarındaki parlaklık buga giriyor olabilir

Hocam bu uygulamayı çok eskiden indirip kullanıyordum şuanda açtığımda 70 yazdığını gördüm (problem anında ışığın indiği düzey 70'di)

şuan tekrar 90 100'e çektim uygulamadan bakayım afk vs. durunca tekrardan 70e düşecekmi

bu uygulama ile monitör ayarlarındaki parlaklık buga giriyor olabilir
Farklı monitörlerde kullanıyorum hiç monitör ile çakıştığını görmedim ama monitörün yazılımı dandikse en baştan probleme o sebep oluyor da olabilir.

Geri