Çözüldü✓ İdefix Açılmış Ürünü Daha İlk Aşamada İade Almayı Reddediyor!

Loky

Moderatör
Reaksiyon skoru
20,340
Dostlar normal şartlarda açılmış ürün iadesine karşıyım ama sonuç olarak yasal olarak 14 gün hakkımız mevcut.
10 gün önce edifier hoparlör aldım. Ama aldıktan 5 gün sonra fiyatı 8800₺'den şuan kuponla 6600₺ ye düşmüş durumda.
İdefix işe daha iade talebi açarken açılmış ürünlerde iade yapilamamktir uyarısı veriyor.
Yani yollamayın boşa yollarsiniz demeye getiriyor.
Canli destek ise teknoloji ürün diyerek iade alamayiz dedi. Yasada öyle bir şey yok.
Hijyenik ürünler için bir kıstas mevcut.
Diğer ürünler için iade almak zorundalar.
Bu süreçte thh denemeyi düşünüyorum.
Sizce 2200₺ için denemeli miyim?

İdefix desteğin mesajı;
"ürününüz teknolojik bir cihaz olduğu için paketi açıldıktan sonra ikinci el statüsüne geçmektedir. Bu nedenle, üzülerek belirtmek isterim ki paketi açılmış ürünlerde iade işlemi yapılamamaktadır. Ancak, üründe bir kusur olması durumunda paket açıldıktan sonra garanti süresi başlamaktadır. Böyle bir durumda teknik servis ile görüşerek bir değişim/iade raporu alabilirsiniz. Bu raporu aldıktan sonra tekrar bizimle iletişime geçtiğinizde size iade kodunuzu oluşturabiliriz. Ürün satıcıya teslim edildikten sonra 2 iş günü inceleme süreci bulunmaktadır. Onaylanması hâlinde, bankanıza bağlı olarak 2–10 iş günü içerisinde ödemeniz, ödeme yapılan karta iade edilir."

Son düzenleme:
Evet denemelisiniz, burada ünürün 4 te 1 i fiyatından bahsediyoruz. tamam ufak bi mebla olabilir ama sırf işi böyle yokuşa sürmelerinden yine yapabildiğimi yapardım. bari amazon gibi kupon filan verselermiş.

Elektronik ürünlerde sanırım servise gitmesi gerekiyor tarzı bir şey vardı bunu sorabilir misin idefix e

Tekrar sipariş edip önceki ürün yerine yeni geleni iade etseniz? Eski faturayla açılmamış yeni ürün yani

Tekrar sipariş edip önceki ürün yerine yeni geleni iade etseniz? Eski faturayla açılmamış yeni ürün yani
Faturada seri numarası yoksa mantıklı evet.
Evet denemelisiniz, burada ünürün 4 te 1 i fiyatından bahsediyoruz. tamam ufak bi mebla olabilir ama sırf işi böyle yokuşa sürmelerinden yine yapabildiğimi yapardım. bari amazon gibi kupon filan verselermiş.
dene gitsin 17 paket sigara parası öyle düşününce baya bi iyi para
Elektronik ürünlerde sanırım servise gitmesi gerekiyor tarzı bir şey vardı bunu sorabilir misin idefix e
Mesaj şu şekilde;

ürününüz teknolojik bir cihaz olduğu için paketi açıldıktan sonra ikinci el statüsüne geçmektedir. Bu nedenle, üzülerek belirtmek isterim ki paketi açılmış ürünlerde iade işlemi yapılamamaktadır. Ancak, üründe bir kusur olması durumunda paket açıldıktan sonra garanti süresi başlamaktadır. Böyle bir durumda teknik servis ile görüşerek bir değişim/iade raporu alabilirsiniz. Bu raporu aldıktan sonra tekrar bizimle iletişime geçtiğinizde size iade kodunuzu oluşturabiliriz. Ürün satıcıya teslim edildikten sonra 2 iş günü inceleme süreci bulunmaktadır. Onaylanması hâlinde, bankanıza bağlı olarak 2–10 iş günü içerisinde ödemeniz, ödeme yapılan karta iade edilir.

Seve seve iade alırlar. Almazlarsa THH sizi kesin haklı bulur. Sonuçta "bunu istemiyorum artık" deyip; hijyen ürünü olmadığı sürece (ki bunların da kapsamı aslında sandığınızdan daha dar. Kafaüstü kulaklıklar hijyen ürünü değiller mesela aslında) iade etme hakkınız var.

Ama soru, 2200 lira için bu strese değer mi? Asla hayır. 2200 lira para bugün dışarı çıkıp 1 kahve 1 tatlı yiyip, sonra da bir et döner yeseniz bitiyor. Haftalarca belki aylarca sürecek bir süreç için; asla uğraşılmaz.

Faturada seri numarası yoksa mantıklı evet.

Mesaj şu şekilde;

ürününüz teknolojik bir cihaz olduğu için paketi açıldıktan sonra ikinci el statüsüne geçmektedir. Bu nedenle, üzülerek belirtmek isterim ki paketi açılmış ürünlerde iade işlemi yapılamamaktadır. Ancak, üründe bir kusur olması durumunda paket açıldıktan sonra garanti süresi başlamaktadır. Böyle bir durumda teknik servis ile görüşerek bir değişim/iade raporu alabilirsiniz. Bu raporu aldıktan sonra tekrar bizimle iletişime geçtiğinizde size iade kodunuzu oluşturabiliriz. Ürün satıcıya teslim edildikten sonra 2 iş günü inceleme süreci bulunmaktadır. Onaylanması hâlinde, bankanıza bağlı olarak 2–10 iş günü içerisinde ödemeniz, ödeme yapılan karta iade edilir.
Dediğim hadise hocam elektronikte artık servis onayı istiyorlar. Ama biz trendyolda dji mic mini aldık açtık geri iade ettik kabul ettiler idefix in çöp firma olması
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

faturada seri numarası yazıyodur mantıksız

Dediğim hadise hocam elektronikte artık servis onayı istiyorlar. Ama biz trendyolda dji mic mini aldık açtık geri iade ettik kabul ettiler idefix in çöp firma olması
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

faturada seri numarası yazıyodur mantıksız
Doğru mantıksız lo

iade hakkın var bir de iade ettiğin şey hoparlör yani. ama kutu bütünlüğü bozulmamış olmalı. Servis onayına gerek yok diye biliyorum beğenmemek bile yeterli.

su içmezsen öleceksin yada idefixten su almalısın deseler ölmeyi tercih ederim.

iade hakkın var bir de iade ettiğin şey hoparlör yani. ama kutu bütünlüğü bozulmamış olmalı. Servis onayına gerek yok diye biliyorum beğenmemek bile yeterli.
Yok hocam almıyoruz diyor direkt Pazar yeri.
Muhtemelen satıcı da reddeder.

Geri