Inno3d RTX 5080 X3 Oc Isı Sorunu

Full devir dönüyor bir de kart. Kasa kapağını açarak test ettiysen ve bu sonuçlar devam ettiyse bir sıkıntı olduğu bariz. Millet spor olsun diye kartını gönderiyor sanki.

Furmark sırasında işlemci 50W bile çekmiyor zaten, kaldı ki ısıyı egzoz fanı direkt atıyor.
hocam gamemaster f7 kasam var 7 fanlı akvaryum 3 yan 3 alt içeriye 1 egzos dışarı ve bevere 360 sıvı sogutucu üstte dışarı hava atıyor cam açık kapalı 1 2 derece değişiyor kasa içi hava akışı camın soğukluğuyla belli oluyor benim için kasa camı kapalıydı bu testi yaparken kasamda cama yakın masamın üstünde daha rahat hava alsın odayı ısıtmasın diye...
1790100658354.webp

hocam gamemaster f7 kasam var 7 fanlı akvaryum 3 yan 3 alt içeriye 1 egzos dışarı ve bevere 360 sıvı sogutucu üstte dışarı hava atıyor cam açık kapalı 1 2 derece değişiyor kasa içi hava akışı camın soğukluğuyla belli oluyor benim için kasa camı kapalıydı bu testi yaparken kasamda cama yakın masamın üstünde daha rahat hava alsın odayı ısıtmasın diye...
Kapali acik bu kadar farketmez zaten hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

En fazla max 5 derece oda max yani fark eder acik kapalı

Kapali acik bu kadar farketmez zaten hocam

En fazla max 5 derece oda max yani fark eder acik kapalı
yukarıdaki cevaba kasanın fotosunu da koydum hocam

Herkese merhaba, sizinle 9 aylık INNO3D X3 OC RTX 5080 deneyimimi paylaşmak istiyorum.
Daha önce 73 derecelerde FurMark tamamlayabilirken son zamanlarda Cyberpunk gibi oyunlarda 78-81 dereceleri görünce endişelenip testleri tekrarlamaya başladım. Nisan, mayıs, haziran aylarında böyle bir sorun yoktu ama son 1 belki 1,5 aydır ısınma sorunu yaşıyorum, sizce sebebi nedir?
UV tavsiyesi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. 0,825mV yapıp 2750 MHz'lerde ısınma sorunu ortadan kalkıyor ama stock halde böyle değildi. Bugün kartı servise bırakmak için gittim; kargoya güvenmediğim ve yakın olduğu için orada çalışan, belki şefiydi servisin, bu değerlerin normal olduğunu, W11 ve NVIDIA sürücülerinde sorun olduğunu, hatta "Ne işlemci kullanıyorsun?" deyip 9800X3D dediğimde "İşlemcin anakartını ısıtıyor"lara kadar götürdü konuyu. Ama ben yine testlerin yapılıp pump out veya blokta baskı problemi olduğunu düşünerek servis talebi oluşturdum ve dün kartı servise bıraktım. Daha önce başınıza geldiyse ve 9 aylık bir kartın nasıl bu hale gelebildiğiyle ilgili beni deneyimlerinizle bilgilendirirseniz çok sevinirim

Bir de %100 fan kullanımında 80 dereceleri görmüş. %60 fan hızında bu değerleri görse olur öyle denebilir de %100 fan hızında olması normal deyip geçiştirilebilecek bir şey değil. Pump out olması en olası sebep. İşlemci yüzünden olabilir denmesi aşırı saçma. Bunu diyen adama tamir için ekran kartını teslim ederken insanın eli titrer. Kasa hava akışın çok mu kötü dersin, kendin overclock falan mı yaptın dersin, fanlarda mı acaba sorun var dersin, bizim ekran kartı furmarkta maks. 75 dereceleri görmeli dersin de işlemci yüzünden olabilir diyemezsin yahu.

Modelden modele ısı farkı olur da kartın ilk alındığı gündeki gibi çalışmıyor olması sorun olduğunu gösteriyor. İşlemciniz anakartınızı ısıtıyor çok abes olmuş. Umarım macun hatasıdır da serviste yeni macunla sorun çözülür(pek inanmıyorum)

Fan kontrollerini de yapsınlar.

hocam gamemaster f7 kasam var 7 fanlı akvaryum 3 yan 3 alt içeriye 1 egzos dışarı ve bevere 360 sıvı sogutucu üstte dışarı hava atıyor cam açık kapalı 1 2 derece değişiyor kasa içi hava akışı camın soğukluğuyla belli oluyor benim için kasa camı kapalıydı bu testi yaparken kasamda cama yakın masamın üstünde daha rahat hava alsın odayı ısıtmasın diye...Alıntıyı görüntüle
Bebek gibi kasa heryerden hava alir benimki de boyle

Bir de %100 fan kullanımında 80 dereceleri görmüş. %60 fan hızında bu değerleri görse olur öyle denebilir de %100 fan hızında olması normal deyip geçiştirilebilecek bir şey değil. Pump out olması en olası sebep. İşlemci yüzünden olabilir denmesi aşırı saçma. Bunu diyen adama tamir için ekran kartını teslim ederken insanın eli titrer. Kasa hava akışın çok mu kötü dersin, kendin overclock falan mı yaptın dersin, fanlarda mı acaba sorun var dersin, bizim ekran kartı furmarkta maks. 75 dereceleri görmeli dersin de işlemci yüzünden olabilir diyemezsin yahu.
dumura uğradım ama 9 aylık kart ve 2 yıl devam eden garantisini bozmak istemedim kendileri yapsın yanlış bir şey olursa bir daha götürürüm çözülmezse thh ye başvururum kimsenin hakkını yemek istemem ama kendi hakkımı da yedirmem hocam

Modelden modele ısı farkı olur da kartın ilk alındığı gündeki gibi çalışmıyor olması sorun olduğunu gösteriyor. İşlemciniz anakartınızı ısıtıyor çok abes olmuş. Umarım macun hatasıdır da serviste yeni macunla sorun çözülür(pek inanmıyorum)

Fan kontrollerini de yapsınlar.
hocam başka ne gibi bir sorun olabilir ki fanlar da ciddi tozlu değil pump out macun dışında aklıma hiçbir şey gelmiyor inanın iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

hocam gamemaster f7 kasam var 7 fanlı akvaryum 3 yan 3 alt içeriye 1 egzos dışarı ve bevere 360 sıvı sogutucu üstte dışarı hava atıyor cam açık kapalı 1 2 derece değişiyor kasa içi hava akışı camın soğukluğuyla belli oluyor benim için kasa camı kapalıydı bu testi yaparken kasamda cama yakın masamın üstünde daha rahat hava alsın odayı ısıtmasın diye...Alıntıyı görüntüle
Gayet iyi, bazı kasalar çok yanlış yapılandırılıyor öyle bir şey olması ihtimaline karşı söyledim.

Gayet iyi, bazı kasalar çok yanlış yapılandırılıyor öyle bir şey olması ihtimaline karşı söyledim.
tahmin etmiştim hocam hava ile ilgili sıkıntı bile olsa 1 dakika 80 ısı 105 hotspot hayat bitti gibi bir şey

Sonuçlaninca etiketlersin kardeşim hayirli aksamlarin olsun
servis dönüşü bildirimi ve test sonucunu atacağım hayırlı akşamlar

hocam size yemin ederim 9800x3d kullanıyorum dedim bana diyor ki işlemcin anakartını oda ekran kartını ısıtyor bende dedim ki uygulamadan bakıyorum anakart ısım falan gayet iyi hayır diyor elini değdir dediğimi anlayacaksın falan diyip gülüyor keşke göğüs kameram olsaydı ve o anları kaydedip şuraya atabilseydim inanılmaz bir 10 dakika yaşattı bana en son ben kartımın test edilmesini ve sıcaklıklara bakılmasını istiyorum dediğimde tamam arkadaşlar işleme alsın dedi buydu zaten olay 2 yıllık garantim var ve 80 derece ısı 105 hotspot şikayetiyle gelmişim 3 araç değiştirip gittim oraya he tamam diyip nasıl dönüp gidebilirim ki

valla hocam gainward 5070ti vardı ısı sorunum yoktu hatta gayet memnundum marka falan takıntım yok o kadar bilgili değilim inno3d de çok fazla video izleyip zaten giriş seviyesi olduğunu o dönem bütçemle ve alıp kullanmaya başladım performansla ilgili dediğim gibi son 1 2 aya kadar hiçbir sıkıntım yoktu ki uv yaptığım zaman 825mv 2750 lerde kart 65 67 geziyor hotspot 80 82 gibi çok sağlıklı ama stock veya oc yapınca çıldırıp bu ısılara ulaşıyor çok büyük bir sorunu yok pump out var kartta yüzde 99 macun dışarıya doğru kaydı ki bu çoğu kartta olan sorunlar bashsettiğiniz ne bekliyosunuz gibi şeye de cevap olarak herkesin bütçesi farklı diyeyim

Kart gelsin tekrar bi bak bakalım

Zaten uvli kullan hemde güç girişinin yanma ihtimalini ortadan kaldırmak için

5 fpse kayba kadar uv yapabildiğin kadar yapabilirsin. Full serin olsun diye performansı çok kaybettirme yeter

tahmin etmiştim hocam hava ile ilgili sıkıntı bile olsa 1 dakika 80 ısı 105 hotspot hayat bitti gibi bir şey

servis dönüşü bildirimi ve test sonucunu atacağım hayırlı akşamlar

İşlemci anakart kartı ısıtıyor demek onlar kendileri bile inanmazlar buna. Adama öyle desen oda öyle kabul etmez. Seni savuşturmak için saçmalamış.

Üzülme kartı bi test et bakalım buraya yazarsın sonuçlarını

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,221
Üyeler
203,747
Son üye
Meiyox
Geri