Rehber 2026 Eylül Alınabilecek En Mantıklı Aı Abonelikleri Rehberi

indirimi vardı qwen'in şuan kontrol edemiyorum ama 80 dolarlık üyeliği sanki indirimdeydi eğer indirimi varsa o olabilir bittiyse 50 dolarlıkta iyidir
Codexe API ile model kullanmama sebebiniz nedir? Cursoru spesifik olarak tercih ettiğiniz için merak ettim. Çok soru soruyorum kusura bakmayın, öğrenmeye çalışıyorum. 🙏

Codexe API ile model kullanmama sebebiniz nedir? Cursoru spesifik olarak tercih ettiğiniz için merak ettim. Çok soru soruyorum kusura bakmayın, öğrenmeye çalışıyorum. 🙏
API ile kullanmak her zaman daha pahalı çünkü. 20 dolarlık gpt aboneliği 30 günde min 300-400 dolarlık gpt kullandırıyor. Eğer API'ye ihtiyacım varsa Minimax ya da OpenCode alıyorum API'de genelde indirim olmaz ödediğin kadar kullan sistemi olur. Opencode 6x veriyor bu mantıklı ama openai'den vs api kullanmak sıkıntı masraf olarak. İsterseniz 20 dolarlık gpt üyeliğiniz varken 20 dolarlık bakiye yükleyin o bakiye 2 prompta uçar gider

API ile kullanmak her zaman daha pahalı çünkü. 20 dolarlık gpt aboneliği 30 günde min 300-400 dolarlık gpt kullandırıyor. Eğer API'ye ihtiyacım varsa Minimax ya da OpenCode alıyorum API'de genelde indirim olmaz ödediğin kadar kullan sistemi olur. Opencode 6x veriyor bu mantıklı ama openai'den vs api kullanmak sıkıntı masraf olarak. İsterseniz 20 dolarlık gpt üyeliğiniz varken 20 dolarlık bakiye yükleyin o bakiye 2 prompta uçar gider
Gpt 6 sol ile Luna çıktı, Luna özellikle çok ucuz. 6 Luna Max game changer olabilir mi hocam?

rehberin en büyük eksikliği istek. Bazı aboneliklerinizde günlük limit var ona dikkat edin. O limiti geçemezsiniz.

Gpt 6 sol ile Luna çıktı, Luna özellikle çok ucuz. 6 Luna Max game changer olabilir mi hocam?
5.6 Luna Max'da öyleydi onun etkisinden dolayı Gpt'yi Claude'nin üstüne koymuştum

rehberin en büyük eksikliği istek. Bazı aboneliklerinizde günlük limit var ona dikkat edin. O limiti geçemezsiniz.

Evet hocam bazı şeyleri tam belirtemedim ancak konuyu yakında güncelleyeceğim komple şablon olarakta değiştireceğim biraz daha profesyonel bir şeye çevireceğim ilk başta sadece kullanırken aklımda kalan notları paylaşmak için notlarımı derlemiştim biraz daha üzerine düşeceğim yakında çıkan yeni modellerle yeni güncellemelerde olur muhtemelen

Son düzenleme:
açılan rehberi şimdi gördüm de buı konu sürekli uzar gider uzayıp gitmesinde sorun yok da
her hafta yeni bir model yeni bir ai geliyor yani bu slop içinden her hafta bir şeyler paylaşmak 1 kişi için bence işkence tabi o kişi o konuyla çalışiıyor ve ilgileniyorsa orassını bilemem

açılan rehberi şimdi gördüm de buı konu sürekli uzar gider uzayıp gitmesinde sorun yok da
her hafta yeni bir model yeni bir ai geliyor yani bu slop içinden her hafta bir şeyler paylaşmak 1 kişi için bence işkence tabi o kişi o konuyla çalışiıyor ve ilgileniyorsa orassını bilemem
Hocam daha çok hobi gibi ve yeni modeller çıksa da şuanlık pek kayda değer bir değişiklik yok ama çinli modeller biraz geri gitmeye başladı yakında bunları da dikkate alarak güncelleme yapacağım bu sefer yazı formatını vs daha profesyonel bir hale getirmeyi düşünüyorum

Selamlar,

Zamanında AI araçlarından yardım alarak çok kapsamlı bir AI abonelik araştırması yapmıştım. Köşede yazıyı görünce forumdaki kişilerin faydalanması için tüm araştırmalarımı ve kendi deneyimlerimi AI ile bir rehbere dönüştürdüm. Konudaki çoğu aboneliği kullandım/kullanıyorum.

Fiyatlar 2026 Haziran-Temmuz verileri araştırma yaptığım zamandan kalma yani fiyatı değişenler olabilir. Yakın zamanda güncelleme yaparım diyordum, aradan yaklaşık 1 ay geçtiği için bazı aboneliklerde fikirlerim ve tier konumları değişti.

Konuyu 2 dakikada hazır ederim diyordum 4 saat sürdüğü için bundan sonraki büyük güncellemeler biraz daha geç gelebilir. Sorularınız varsa yanıtlamaya çalışırım aktif olduğum kadar.

Tierler:

• S — Paranın hakkını en çok verenler
  • A — Çok iyi; senaryoya göre S ile yarışır
  • B — Mantıklı ama daha niş / daha pahalı birim
  • C — İş görür ama çoğu kişi için erken / örtüşmeli
  • D — Kalite zirve ama fiyat/performans zayıf

S TIER

OpenCode Go$10

MiniMax / GLM / DeepSeek / Kimi / Qwen modellerine erişim veriyor. Aylık 60 dolarlık bir API kullanım hakkı sunuyor. Yani 10 dolar ödeyerek 60 dolarlık bir yapay zeka alıyorsunuz.

İçerisinde her model yok ama fiyatına göre çok çok iyidir. Kodlamaya yeni girişen arkadaşlara öneririm.

Command Code Go ~$1

1 dolarlık üyelik size 10 dolarlık bir API kredisi veriyor. Bu kredi DeepSeek modellerinde 4'e katlanıyor yani 1 dolara 40 dolarlık DeepSeek kullanıyorsunuz.

MiniMax modelleri için ise 2x veriyor, 20 dolarlık MiniMax de kullanabilirsiniz yani.

Ayrıca içinde kullanımı ücretsiz modeller de var. Su parasına su gibi akıp gitmeyen bir kredi miktarı yani denemeye değer.

Cursor Pro $20

Benim en çok önerdiğim AI aboneliğidir.

İçerisinde Composer 2.5 ve Cursor Grok 4.5 gibi gayet ucuz ve çok iyi skorlar alan modeller var. Ayrıca 20 dolar API kredisi de veriyor.

Bu aboneliğin asıl özelliği Cursor'un kendi modellerinin ucuzluğundan dolayı günde saatlerce işlem yapsanız da kullanım hakkını bitirmenin çok zor olması.

Ayrıca saatlik limitler, haftalık limitler yok; sonuna kadar sömürebilirsiniz.

Kullanıcılar genelde 1 ayda 500M'den fazla token yapıyor bu planla sadece 20 dolara.

MiniMax Token Plan Plus $20

MiniMax çok değişik bir model diyebilirim.

İstek sayısı bazlı çalışıyorlar, bu yüzden Cursor gibi limitini bitirmek çok zor ve bu abonelikte API desteği var. Yani projelerinizde API olarak kullanmak için de alabilirsiniz. OpenClawd gibi.

Ama MiniMax modellerinin kendisinin çok iyi olmadığını unutmayın.

Ayrıca kırması kolaydır, tasvip etmiyorum ama bilin yani.

DeepSeek API kullandığın kadar

Abonelik olarak değil ama DeepSeek gerçekten şu an çok ucuz.

Projelerinizde beyin olarak değil ama çalışan amele araç olarak kullanabilirsiniz. Hakkını teslim etmek için konuya ekliyorum ama nasıl kullandığınıza dikkat edin; hatalı kullanımda pek avantajı kalmaz.

A TIER — Çok iyi, senaryoya göre S

NanoGPT abonelik ~$8–12

GPT ve Claude aboneliklerinin yarı fiyatına, onlar kadar kullanım vermese bile çok fazla modele erişebildiğiniz bir kullanım sağlıyor.

Yeni bir şeyler denemek isterseniz deneyebilirsiniz.

GLM Coding Plan Lite ~$18

GLM, Claude ve GPT alternatifi olarak en iyi kod yazan AI modellerinden biridir.

Kodlama yapmak için kullanılabilir ama kodlama dışında vasat, aklınızda olsun.

Claude Pro / ChatGPT Plus $20 (GÜNCELLENDİ)

Bildiğimiz Claude ve GPT işte.

Çok fazla model çıksa da çok şaşamıyorum/şaşamıyoruz. Projelerinizde akıl hocası olarak kullanabilirsiniz.

Bu ikisi arasından önerim hâlâ ChatGPT ama Claude'u da duruma göre tercih edebilirsiniz. Modeller güçlendikçe artık hissiyata kalıyor iş, bu yüzden en çok hoşunuza gideni kullanabilirsiniz.

Ancak ChatGPT Plus'ın değeri geçen aya göre biraz düştü.

Bunun en büyük sebebi 5 saatlik limitlerin gelmesi. Özellikle yoğun kullanan kişiler için eskisi kadar rahat değil.

Tierini değiştirmiyorum ve hâlâ A Tier'de tutuyorum ancak önceki versiyona kıyasla fiyat/performans açısından biraz geriye düştüğünü düşünüyorum.

Kimi Moderato ~$19

Şu ara aktif denediğim abonelik.

Tasvip etmesem de kırması çok kolay; yoldaş diye hitap edip Çin devrimi överseniz yapmayacağı bir şey yok abartısız. Bu konuda MiniMax'le yarışır.

Cowork'ü çok çok güzel. Claude CoWork ile kapışır. Claude CoWork bir nebze daha güzel ama Claude'daki kullanımınızdan çok daha fazlasını Kimi ile kullanabilirsiniz.

Maliyet olarak Claude'dan iyi olsa da biraz yine yakıyor.

Frontend'de Fable'ı solladığı için bence denemeye değer.

Deneyimim bittiğinde daha detaylandırırım burayı.

MiniMax Token Plan Max $50

MiniMax Plus yetmezse 50 dolara alınabilir.

Bu paketten üstünü bitirmek imkansıza yakın sanırım ama MiniMax'lerin model olarak çok kaliteli olmadığını unutmayın.

Yakında Pro modelleri çıkacak ama şu an hâlâ o kadar güçlü değil.

Çok çok yoğun kullanım ve API avantajından tercih edilebilir.

B TIER — Mantıklı ama herkese değil

GitHub Copilot Pro $10

Fiyat skalasına göre içi gayet dolu, deneyebilirsiniz.

Çok kullanışlı olduğu alanlar var. Autocomplete özelliği gerçekten güzel ama 10 dolarlık bir abonelik olduğunu unutmayın.

Zed Pro ~$10

Henüz deneyimlemedim ama çevremde çok öven var, bu yüzden listeye ekliyorum.

Deneyimi olan varsa deneyimlerini paylaşırsa bu alanı güncelleyeceğim.

Hızlı olması övülüyor genel olarak.

ChatGPT Go ~$8

ChatGPT olsun ama ucuz olsun aboneliği.

Fena değildir ama 8 doları ben S Tier'deki aboneliklerde kullanmayı tercih ederdim ya da NanoGPT'de.

OpenRouter kullandığın kadar

Dünyadaki çoğu modele OpenRouter'dan ufak bir komisyon ile erişebilirsiniz.

Bu da bir abonelik değil ama her modele erişimi olması ve içinde bedava modelleri de kullanabileceğinizden listeye ekliyorum.

Qwen Cloud Coding Plan Pro ~$50

Qwen + Kimi + GLM + MiniMax modellerine erişim veriyor.

Qwen'in yeni çıkarttığı model çok güçlü olduğundan A Tier'e konulabilir ama daha denemediğim için B Tier'de tutuyorum.

İndirim de var, başlıkta yazan fiyattan daha iyi fiyatlara alabilirsiniz.

Epey bir kullanım hakkı da oluyor içerisinde.

Kimi Allegretto+ $39+

19 dolarlık Kimi aboneliğinde saydığım şeyler bunda da geçerli. + Finans verilerine vs. erişim vermesi güzel bir şey.
Denemeye değer.

C TIER — İş görür ama ne için aldığınıza dikkat edin

Cursor Pro+ / Ultra $60 / $200

C Tier'de olma sebebi fiyatları.

Eğer normal Cursor yetmiyorsa kesinlikle alabilirsiniz.

S Tier'de olmamasının sebebi, S Tier'deki gibi manyak F/P avantajlarını fiyat arttıkça kaybetmeleri.

SuperGrok Heavy ~$200+ (GÜNCELLENDİ)

Önceki rehberde bunu direkt çöp kategorisine koymuştum ancak fikrimi değiştirdim ve C Tier'e yükseltiyorum.

Bunun en büyük sebebi 200 dolarlık Cursor Ultra aboneliği hediye etmesi.

Cursor'u zaten yoğun kullanıyorsanız paketin fiyat matematiği tamamen değişiyor.

Hem Grok'un ağır modellerine erişiyorsunuz hem de Cursor tarafında ciddi bir kullanım hakkı alıyorsunuz.

Bu yüzden önceden düşündüğüm kadar kötü bir fiyat/performans oranı olduğunu artık düşünmüyorum.

Yine de pahalı bir abonelik ve sadece Grok kullanmak için alınacak bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Ama Cursor kullanım hakkını da değerlendirecekseniz artık mantıklı bir senaryosu var.

Bu yüzden ÇÖP Tier'den C Tier'e yükselttim.

ChatGPT Pro 5x / 20x $100 / $200 (GÜNCELLENDİ)

Önceki rehberde D Tier'deydi ancak C Tier'e yükseltiyorum.

Bunun sebebi GPT tarafında son dönemde gelen yeni modeller ve OpenAI'ın tekrar genel AI tarafında ciddi şekilde dominasyonu ele almaya başlaması.

Yeni GPT modellerinin güçlenmesiyle birlikte Pro paketlerinin anlamı da arttı.

Özellikle GPT'yi çok yoğun kullanan, Plus limitlerine takılan ve en güçlü modellere sürekli erişmek isteyen kişiler için artık eskisine göre çok daha mantıklı.

Ayrıca GPT modellerindeki kullanım maliyetlerinin Claude tarafına kıyasla daha insancıl olması ve limit/kota tarafının daha kullanılabilir olması da avantaj.

Eskiden "kalite çok iyi ama parasına değmez" diye D Tier'e koyuyordum.

Şu anda hâlâ pahalı olduğunu düşünüyorum ancak artık bazı kullanıcılar için aldığı parayı gerçekten çıkarabilecek bir abonelik haline geldi.

Bu yüzden D Tier → C Tier.

Windsurf Pro / Max ~$20 / ~$200

Cursor alternatifi ama yerine Cursor alsanız daha iyidir bence.

Çok bir olayı yok.

GLM Pro / MiniMax Ultra $72 / $120 bandı

Eğer gerçekten tamamen kullanacaksanız alınabilir.

Modeller güzel ama ucuz aboneliklerin kotasını bitirmeden almayın bence.

D TIER — Kalite zirve, fiyat/performans zayıf

Claude Max 5x / 20x $100 / $200

Kalite olarak laf edilmez ama çok çok pahalı.

Bu yüzden düşük tierlerde. Claude'un son zamanlardaki falsoları ve GPT'nin dominasyonu yavaştan eline almasıyla özelliğini kaybetmeye başladı.

Önceki rehberde ChatGPT Pro da burada bulunuyordu ancak GPT tarafındaki yeni modeller ve son gelişmeler nedeniyle onu C Tier'e yükselttim.

(BONUS) ÇÖP

Perplexity Max / Google AI Ultra $200–$300 (GÜNCELLENDİ)

Çöp Tier'i açmamak için çok direndim ama dayanamadım ve buraya koyuyorum.

SuperGrok Heavy önceki sürümde bu bölümdeydi ancak yaklaşık 200 dolarlık Cursor kullanım hakkı vermeye başlaması nedeniyle C Tier'e yükselttim.

Geri kalanlar için fikrim çok değişmedi.

Gerçekten para israfı abonelikler bunlar.

Mümkünse hiçbir Perplexity aboneliği almayın, öğrenci indiriminiz olsa bile.

Yapay zeka trendinde yapay zeka ile iflas etmeyi başaran ilk şirkettir.

Üyeliklerinin içerisinde çok dandik modeller bulunuyor. En son GPT 5.4 Mini veriyorlardı, durumun vahameti o şekilde.

Google'u da 18 ay bedavaya almadıysanız para vermeyin.

Antigravity'de hâlâ 4.6 Opus veriyorlar, hakaret gibi.

Zaten Gemini de yok ortalıkta.

Ufak bir not düşeyim:

Öğrenci aboneliğiyle veyahut ucuza 18 ay alınabiliyorsa Gemini Pro alınabilecek en iyi aboneliktir.

S Tier değil SSS Tier'e bile koyulur.

Ancak AI Ultra gibi cebinizden sağlam para çıkartmanız gereken abonelikler gerçekten çöp.

Gemini modelleriyle kodlama yapmak zaten düşman başına vermesin Allah. Deneyimleyenler daha iyi anlayacaktır ama mümkünse uzak durun.

Zamanla konuyu güncelleyeceğim.

Eksiklerimin olduğunu düşünüyorsanız önerilerinizi aşağıya yazabilirsiniz.

Birkaç aboneliği bilinçli olarak almadım listeye deneyim eksikliğimden.

Bundan sonraki rehber için abonelik değil de model rehberi yapmayı düşünüyorum ama biraz da çekingenim.

Geçen sene çok övdüğümüz en iyi AI modeli GPT 5, şu an local makinede çalışabilecek Qwen 27B modelinden daha güçsüz.

Bu yüzden uzun süre kalıcılığı olmayacak bir rehber için uğraşsam mı emin değilim.

Bu konuda da fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Öğrenciye bedava olan gemini plus ve öğrenciye 5 dolar olan gemini pro 5 tb seçeneklerini de ekle bence hocam, fiyat olarak çok iyi. Gemini yakında yeni model de çıkaracağı için A ya da B gidebilir bence.

Öğrenciye bedava olan gemini plus ve öğrenciye 5 dolar olan gemini pro 5 tb seçeneklerini de ekle bence hocam, fiyat olarak çok iyi. Gemini yakında yeni model de çıkaracağı için A ya da B gidebilir bence.
Hocam sürekli diyorlar ama icraat yok henüz öğrenci üyeliği işi biraz karmaşık çünkü Cursor'da verdi bir çok yer veriyor hepsini koymak zor olur ama sonraki update'de geminiyi koyacağım muhtemelen istisnai olarak

Hocam sürekli diyorlar ama icraat yok henüz öğrenci üyeliği işi biraz karmaşık çünkü Cursor'da verdi bir çok yer veriyor hepsini koymak zor olur ama sonraki update'de geminiyi koyacağım muhtemelen istisnai olarak
cursor hala veriyor mu avantajı ne? İyiyse bizde alalım :widepeepo:

trye kapattılar mayısta maalesef 1 senelik 20 dolarlık üyeliklerini veriyorlardı kodlama için çok iyi
neyse biz gemini pro'dan devam o zaman, belki sağlam model çıkar :peeposad2: Bende github copilot pro da var ama nasıl kullanılıyor hiç bakmadım, vscode içinde indirip falan mı kullanıyoruz? Kodlama performansını beğendiniz mi?

Geri