Çözüldü✓ Ekran Kartını Çıkaramıyorum

dostum önce kabloları çıkart anakart üzerindeki ama detaylı resmini çek hepsinin tekrar takabilmek için sonra gördüğün vidaların hepsiçi çıkart anakarttaki ama işlemci soğutucunun ssd nin ki ni falan çıkartma
4-5 kablo 6-7 vida var kolay gibi duruyo

Sök o zaman hocam yapıştır gelsin :D
kırdığım yaylı vida tekrar takılan birsey mi chipset soğutucu demişti birisi eğer takilmiyorsa bilgisayarciya goturcem neyse bu kadar korkmaya gerek yok başlıyorum anakarti sökmeye

kırdığım yaylı vida tekrar takılan birsey mi chipset soğutucu demişti birisi eğer takilmiyorsa bilgisayarciya goturcem neyse bu kadar korkmaya gerek yok başlıyorum anakarti sökmeye
Takılabiliyor diye biliyorum hocam yanlış bilgilendirmeyim.

resmini at bir bakayım

Alıntıyı görüntüle

evet dediğin gibi kartın oturmama sebebi buymuş buraya takılıyo
Yuvarlak içine aldığın siyah kapakları çıkar
Kartı yukarı ittir yerine oturt
Uzun bir tornavida ile de kilit çentiğine hafifçe bastır tık diye aşağı inip açılacak sonra kartı çek çıkar yuvadan kendine ve sağa doğru hafifçe

20260925_023457.webp
20260925_011600.webp

Yeri burasıydı bastım mandal açıldı sandım vida yerinden çıkmış işaretledigim beyaz parçanın bir tarafı havada diğer tarafta da aynı yaylı vida var onu ellemedim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yuvarlak içine aldığın siyah kapakları çıkar
Kartı yukarı ittir yerine oturt
Uzun bir tornavida ile de kilit çentiğine hafifçe bastır tık diye aşağı inip açılacak sonra kartı çek çıkar yuvadan kendine ve sağa doğru hafifçe
anakartı sökmeden denicem ama kilit çentiği gerçekten taş gibi tornavida ile de denedim ssd'de delik açmak istemiyorum belki penseyle denerim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

gaminggen özel üretmiş sanırım pcle soketi de taş madeninden çıkmış gibiydi

Son düzenleme:
yayı önce bastır sonra çevir oturması gerek benim termal bakım yaptığım kartlardada yaylı vida vardı
sabah denicem tekrardan tesekkurler ve son olarak konu kirliliği olmamasına adına, kasayı bu kadar kurcalama sebebim pcyi 5 aydır kullanmıyordum şehir dışına giderken ramleri ve ssdyi sökmüştüm. Geldiğimde geri taktım tüm fanlar dönüyo ve ledler yanıyo ama ekran gelmiyo dp kablosunu ekran kartının soketine taktığımdan eminim iki girişe de denedim, ramleri tekli bir şekilde tüm slotlara takarak denedim yine olmadı, bios pilini tak çıkar yine olmadı, monitörden port seçme yerinden dp seçtim yine ekran gelmedi, asus yazıyo sonra displayport no signal diyo ekran gelmiyor ve altta sabit turuncu ışık yanıyor normalde beyaz yanması lazım, en son ssdyi söküpde çalıştırmayı düşündüm ozaman seve seve açılır diye düşünüyodum ama 7 saattir ekran kartını düzeltemedim 😁

sabah denicem tekrardan tesekkurler ve son olarak konu kirliliği olmamasına adına, kasayı bu kadar kurcalama sebebim pcyi 5 aydır kullanmıyordum şehir dışına giderken ramleri ve ssdyi sökmüştüm. Geldiğimde geri taktım tüm fanlar dönüyo ve ledler yanıyo ama ekran gelmiyo dp kablosunu ekran kartının soketine taktığımdan eminim iki girişe de denedim, ramleri tekli bir şekilde tüm slotlara takarak denedim yine olmadı, bios pilini tak çıkar yine olmadı, monitörden port seçme yerinden dp seçtim yine ekran gelmedi, asus yazıyo sonra displayport no signal diyo ekran gelmiyor ve altta sabit turuncu ışık yanıyor normalde beyaz yanması lazım, en son ssdyi söküpde çalıştırmayı düşündüm ozaman seve seve açılır diye düşünüyodum ama 7 saattir ekran kartını düzeltemedim 😁
Bence monitörün düğmesine basmayı unutmuşsundur :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,629
Üyeler
203,914
Son üye
Recep3759
Geri