Bu Sıcaklıklar Normal mi?

Crash1907

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
76
Bugun aldığım(sıfır) laptop elime ulaştı caloda eğitim sahasında sıcaklıklar bu şekilde normal mi ? Markası lenovo loq 5050 ryzen 7 250 versiyonuydu sanırım.

Ekler

• 1000167044.webp
    1000167044.webp
    47.2 KB · Hit: 57
Son düzenleme:
Oyunda kaç dakikada bu sıcaklık değerlerine ulaştı? Bir de laptopun fan ağzı açık ve düz bir zeminde kullanıyorsunuz değil mi?
Hocam bir de fanlar oyundayken kaç rpm dönmekte?

Oyunda kaç dakikada bu sıcaklık değerlerine ulaştı? Bir de laptopun fan ağzı açık ve düz bir zeminde kullanıyorsunuz değil mi?
Hocam bir de fanlar oyundayken kaç rpm dönmekte?
Hocam birkaç ayar yaptım pc de sonra valoya girdim 10 dk sonra dln böyle oldu tam hatırlamıyorum ama. Eve geçince yine deneyecem. Fan ağzı açıktı düz zemindeydi. Rpm ye bakmadım bilmiyorum.

Ekran kartı 80'lerde lattopda eyvallah ama işlemci neredeyse 100'e dayanması normal gelmedi bana eski bir lattop olsaydı tamam derdim ama yeni bir üründe işlemcinin neredeyse 100 derecelere dayanması normal değil. Nerede yaşıyorsunuz ? Oda sıcaklığı çok mu ve lattopu nasıl bir zeminde kullanıyorsunuz ?

Not: Güç ayarlarından dengeliyi seçip denermisiniz? Birde Curve+ Pbo yapmayı deneyin...

Ekran kartı 80'lerde lattopda eyvallah ama işlemci neredeyse 100'e dayanması normal gelmedi bana eski bir lattop olsaydı tamam derdim ama yeni bir üründe işlemcinin neredeyse 100 derecelere dayanması normal değil. Nerede yaşıyorsunuz ? Oda sıcaklığı çok mu ve lattopu nasıl bir zeminde kullanıyorsunuz ?

Not: Güç ayarlarından dengeliyi seçip denermisiniz? Birde Curve+ Pbo yapmayı deneyin...
Hocam Şanlıurfada yaşıyorum. Laptop mutfak masasının üstündeydi ve masanin üstünde böyle plastik biraz önce masa örtüleri var o vardı. Eve geçince dediğiniz yaparim ama cruve+ pbo dediğiniz ne.

Hocam Şanlıurfada yaşıyorum. Laptop mutfak masasının üstündeydi ve masanin üstünde böyle plastik biraz önce masa örtüleri var o vardı. Eve geçince dediğiniz yaparim ama cruve+ pbo dediğiniz ne.
Sıcak ve nemli bölge belki de o yüzden çıkmıştır. Zeminde sıkıntılı. Lattop altlıkları satılıyor sogutucu ile onla deneyin...

Curve + pbo bu hocam :
Bu ayarları yapınca işlemci ısısı en az 10 derece düşüyor. Performans kaybı olmadan. İşlemci modelini yazarak yapay zekaya da sorabilirsiniz direkt yönlendirme yapar. Tam net değerleri veriyor o, bios kısmından değiştirirsiniz...

Bu dediklerimi uygulayın işlemci Oyunlar ve Yükte 80 - 85 Derecede stabil kalıyorsa lattopda gayet normal değerler sayılır. Boşta tabi 50 - 55 dereceleri geçmiyorsa tabi. Boşta sıcaksa sıkıntı var demektir...

Geri