Gemini'nin Önerdiği Nvidia App Ayarlarını Yapmalı Mıyım?

fatelover

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
112
9800X3D-5070Ti'li, 2K 240Hz'li sistem dizdim. Hem bildiğim kadarıyla hem de internetten/yapay zekadan destek alarak pc'nin ayarlarını yapıyorum. Bu sekmeden bana şunları yapacağımı söylüyor, bu ayarları yapmanın bir faydası olur mu? Çok da güvenmek istemiyorum, 10 dakika sonra 'yanılmışım özür dilerim' diyor. :D Bilgili dostlardan yardım almak daha iyidir. Yapay zekanın söylediği ayarları 2. fotoğrafta bıraktım.
Ekran görüntüsü 2026-09-27 182520.webp

Ekran görüntüsü 2026-09-27 183304.webp

Yapılmaz. En iyi ayar senin deneyimin ve tecrübe etmen olur

Gsync vsync bunlar input lag yaparğ

9800X3D-5070Ti'li, 2K 240Hz'li sistem dizdim. Hem bildiğim kadarıyla hem de internetten/yapay zekadan destek alarak pc'nin ayarlarını yapıyorum. Bu sekmeden bana şunları yapacağımı söylüyor, bu ayarları yapmanın bir faydası olur mu? Çok da güvenmek istemiyorum, 10 dakika sonra 'yanılmışım özür dilerim' diyor. :D Bilgili dostlardan yardım almak daha iyidir. Yapay zekanın söylediği ayarları 2. fotoğrafta bıraktım.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Shader cache ve maksimum performans harici gereksiz. Lowlatency de ultra olmaz normal açık olur.

Default yap oyun kendi ayarlasın. Hazır preset istemek yerine o teknolojilerin ne olduğunu öğren sorun yaşadığın oyunlarda açıp kapamayı dene. Ayrıca yapay zeka bu gibi konularda kör kütük cahil. Düzgün promt girmezsen hele aboov hepten yaş.

Ha not olarak şunu ekleyeyim. Bazı oyunlarda maksimum performansı açıyorum çünkü ekran kartında oc var. Bazı oyunlarda çekirdek hızı dalgalanmaları yüzünden crash yememek için kullanıyorum. O ayarı oyun bazında açman stutterlara iyi gelebilir.

geminiyi kodlama dışında hiç kullanmıyorum.
zaten yazdığı kodu da sonrasında chatgptye kontrol ettirerek kullanıyorum

Shader -> Otomatik
Düşük gecikme -> Ultra
Yada düşük gecikmeyi oynadığın oyuna bırakabilirsin. Çok aman aman bir ayar yapmaya gerek yok.

Shader -> Otomatik
Düşük gecikme -> Ultra
Yada düşük gecikmeyi oynadığın oyuna bırakabilirsin. Çok aman aman bir ayar yapmaya gerek yok.
Oynadığım oyuna bırakma nasıl oluyor? Yorum atan herkese teşekkür ederim bu arada.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,243,233
Üyeler
204,098
Son üye
Kadirseker
Geri