Görüntü Gelmiyor, Anakartta Vga Led'i Yanıyor, Mouse Işığı Da Yanmıyor

ahmtsb

80+
Reaksiyon skoru
2
Herkese merhaba.

Evin ikinci sistemini uzun zaman sonra ilk kez çalıştırdım. Sorunsuz şekilde windows 11 güncellemesi, nvidia donanım güncellemesi yaptım. Sonrasında github linkini kullanarak DLSS 5 swapper programı ile Gta 4 oyununu denedim. Sorunsuz şekilde oynadım ve sonrasında fps düştüğü için DLSS 5 swapper üzerinden ayarları kaldırdım.

Bilgisayarı yeniden başlattığımda bir daha asla görüntü alamadım. Anakartta vga led'i yanıyor. Mouse ışığı da yanmıyor. Bios flashback yapmak için de 5-6 farklı markanın flash diski ile denemeler yaptım. Rufus ile mbr fat32 formatlama işlemi yapıp eski yeni çoğu bios versiyonunu deneyip MSI.ROM şeklinde denemeler yaptım. 2 kez kırmızı led yanıyor sonrasında kırmızı led asla sönmüyor.

Denediğim Yöntemler:
1) Donanımları farklı bir pc üzerinde denedim hiçbir sorun yok
2)Bios pili çıkarma, jbat1 ile resetleme denendi
3)hdmi ve dp kabloları ile ayrı ayrı denendi
4)Ram ve ekran kartı soketleri silgi ile silip denendi
5)Sistemi tamamen söküp farklı varyasyonlarda bios flashback denendi
6)Bios flashback (Bios flashback yapmak için de 5-6 farklı markanın flash diski ile denemeler yaptım. Rufus ile mbr fat32 formatlama işlemi yapıp eski yeni çoğu bios versiyonunu deneyip MSI.ROM şeklinde denemeler yaptım. 2 kez kırmızı led yanıyor sonrasında kırmızı led asla sönmüyor)

Bilgisayarcı ile görüştüğümde bios chip'inin değişmesi gerektiğini, B serisi anakartlarda bu arızanın yaygın olduğunu söyledi.

Sistem Özellikleri

Ryzen 5 2600
Asus Rog Strix 2060
Msi B450 Gaming Plus
Corsair Vengeance 16GB x 2
Psu Sharkoon 750W

Hocam DLSS swapperın anakart biosu bozması pek mümkün değil bence olay büyük ihtimalle tesadüfen aynı zamana denk gelmiş

Son düzenleme:
Hocam DLSS swapperın anakart BIOS’unu bozması pek mümkün değil bence olay büyük ihtimalle tesadüfen aynı zamana denk gelmiş
Sorunsuz çalışan sistem yeniden başlat dedikten sonra görüntü vermedi... Donanıma müdahale etmeden nasıl çözülebilir acaba

Sorunsuz çalışan sistem yeniden başlat dedikten sonra görüntü vermedi... Donanıma müdahale etmeden nasıl çözülebilir acaba
ben direkt chip değiştirin demezdim önce BIOS chipini programlayıcıyla yeniden yazdırmayı deneyin. O da olmazsa anakart arızası yüksek ihtimal

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,503
Üyeler
204,733
Son üye
mticrayzen4
Geri