AMD Ryzen 7 9800x3d Bu Değerler Normal mi ?

Diego_Pasha

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
232
5ghz olamaması biraz garip geldi bios ayarları curve optimizer -20 de +200 bastım bide scalar 5x de fan değerlerinide görüyonuz çok fazla ses oluyo anlamadım gitti

Önemli bir detay gireceğim bir şekilde benim pbo ayarları kapalıymış tamamen açtım onu sonra ilk y cruncher testimi curve -20 pbo +200 scalar auto yapınca hata aldım sonra 2. testte scalar 4x yaptım gene hata aldım en son scalar ve pblo auto aldım sadece curve -20 aldım gene hata verdi

Curve optimizer de per core seçeneği ile core 4 e daha düşük bir değer deneyip tekrar deneyeceğim akşam testleri paylaşırım

Önceden hata aldığım testlerin detayları

Test 1 — CO -20 All Core / Boost Override +200MHz / Scalar Auto

→ SVT testinde, iterasyon 0, logical core 3'te ConvolutionFailedException hatası. (~4.3 saniye)

Test 2 — CO -20 All Core / Boost Override +200MHz / Scalar 4X

→ SVT ve SNT dahil 7 test geçti, ama VT3 testinde logical core 4'te yine aynı hata. (~3.3 saniye)

Test 3 — Sadece CO -20 All Core (Override KAPALI, Scalar Auto)

→ VT3 testinde, iterasyon 0, yine logical core 4'te aynı hata. (~3.25 saniye)

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-10-04 183009.webp
    Ekran görüntüsü 2026-10-04 183009.webp
    137.4 KB · Hit: 133
Son düzenleme:
5ghz olamaması biraz garip geldi bios ayarları curve optimizer -20 de +200 bastım bide scalar 5x de fan değerlerinide görüyonuz çok fazla ses oluyo anlamadım gitti
Sıvı soğutma nedir hocam? Değerler bana kötü geldi.

En kötü termal macunu yeninden sür hocam. Ben macunu her tarafa spatula ile yaydıktan sonra 95 dereceden 85 e indir sıcaklıklar. Macunu her tarafa eşit bir şekilde yayarsan çok iyi sonuç alabilirsin.

En kötü termal macunu yeninden sür hocam. Ben macunu her tarafa spatula ile yaydıktan sonra 95 dereceden 85 e indir sıcaklıklar. Macunu her tarafa eşit bir şekilde yayarsan çok iyi sonuç alabilirsin.
mx6 var termal macun ama ben ondan kaynaklandığını çok düşünmüyom bilemedim

İşlemci sıvı soğutma vidalarını sıkarken çapraz sık ve 4 tarafıda eşit şekilde döndür. Sıkabildiğin kadar sık ama sakın fazla güç uygulama.

İşlemci sıvı soğutma vidalarını sıkarken çapraz sık ve 4 tarafıda eşit şekilde döndür. Sıkabildiğin kadar sık ama sakın fazla güç uygulama.
termal macunu bilgisayarcı sürmüştü aslında
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Termal macundan kaynaklı demedim. Macunu eşit şekilde her tarafa yay ve 4 vifayı eşit ve çapraz bir şekilde sık.
ama şöyle diyim oyunlarda 60 dereceyi geçmiyo genelde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,065
Üyeler
204,604
Son üye
R a z o R
Geri