Laptop Önerisi 50 Bin TL Önerisi ?

TahaCel

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
10,741
Oyun geliştiriyoruz bi tane laptop alıcam bütçe 50k ne alabilirim?

Oyun geliştiriyoruz bi tane laptop alıcam bütçe 50k ne alabilirim?
Usta dürüst olayım bu fiyata 1-2 ay önce 5060 115watt laptop bulabiliyorduk şuan Max oluru 4050 veya 5050dir veya düşük wattlı kötü varyantlarıdır pek önermem özellikle oyun yapımcısı adam için saçma olur veya laptop yerine masaüstü yönelebilirsin diyeceğim ancak ordaki fiyatlarda laptopları aratmayan cinsten en iyisi ikinci el temiz bir şey aramak özellikle laptop ikinci el piyasasını pek bilmesemde sıfıra göre daha uygun ve performanslı bir şey olacağı kesin karar sizin tabii

Usta dürüst olayım bu fiyata 1-2 ay önce 5060 115watt laptop bulabiliyorduk şuan Max oluru 4050 veya 5050dir veya düşük wattlı kötü varyantlarıdır pek önermem özellikle oyun yapımcısı adam için saçma olur veya laptop yerine masaüstü yönelebilirsin diyeceğim ancak ordaki fiyatlarda laptopları aratmayan cinsten en iyisi ikinci el temiz bir şey aramak özellikle laptop ikinci el piyasasını pek bilmesemde sıfıra göre daha uygun ve performanslı bir şey olacağı kesin karar sizin tabii
hocam şu zamana kadar hiç uzun süreli kendime ait laptop kullanmadım Masaüstü var ama bi tane laptop lazım bize bu watt işi ne gibi etkileri oluyo ki bide diyelim biraz daha düzgün olsun desek bütçeleri kaça çıkarmalıyız

hocam şu zamana kadar hiç uzun süreli kendime ait laptop kullanmadım Masaüstü var ama bi tane laptop lazım bize bu watt işi ne gibi etkileri oluyo ki bide diyelim biraz daha düzgün olsun desek bütçeleri kaça çıkarmalıyız
Konudan bağımsız biraz ama oyun sektörü ölü yatırım biraz işe yeni atlıyorsaniz

Wattının düşük olması hem render hemde blenderda sıkıntı çıkarır özellikle kendini oyun Dev olarak profesyonel görüyorsan ve laptop ihtiyacın varsa 5070 12 GB laptoplar arayabilirsin ancak onların fiyatları şuan astronomik düzeylere çıktı 5070 8Gb vramli olanları bile şuan 80Binlerde geziniyor Laptop ihtiyacın varsa kesinlikle ikinci elde temiz bir şey bulman lazım ram krizi sürdüğü sürece fiyatları bunun aşağısına bulmak zor

Wattının düşük olması hem render hemde blenderda sıkıntı çıkarır özellikle kendini oyun Dev olarak profesyonel görüyorsan ve laptop ihtiyacın varsa 5070 12 GB laptoplar arayabilirsin ancak onların fiyatları şuan astronomik düzeylere çıktı 5070 8Gb vramli olanları bile şuan 80Binlerde geziniyor Laptop ihtiyacın varsa kesinlikle ikinci elde temiz bir şey bulman lazım ram krizi sürdüğü sürece fiyatları bunun aşağısına bulmak zor
anladım hocam saolun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ne kadar watlık bir sistem işimizi görür peki

https://www.vatanbilgisayar.com/asu...13450hx-rtx5050-8gb-16gb-512gb-16inc-w11.html https://www.vatanbilgisayar.com/asu...n-7-260-rtx5050-8gb-16gb-512gb-16inc-w11.html
https://www.vatanbilgisayar.com/len...16gb-512gb-ssd-15-6-w11.html#urun-ozellikleri
bu sistemlere ne diyonuz hocam peki

anladım hocam saolun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ne kadar watlık bir sistem işimizi görür peki
Laptoplar için 100 watt+15boostla 115 watt altın standarttır
70 binli bütçelere çıkıyorsak 5050ye o parayı vermezdim hocam giderdim 75-80 bine GameGaraj Slayer alırdım özellikle 5070 8 gblısı muhtemelen o fiyatlara bulunuyordur ısınmasını önlemek için metal kaldıraç veya fanlı soğutma standı üstüne çiçek gibi olur ancak şuan fiyatlar şişik ileride ne olacağıda belli değil örnek olarak 5050 laptopların hakkı bir dönem 43-47 bindi özellikle slayer x5t bunun pîri idi ancak şuan 60 bine ancak bulunuyor bu fiyatlarada 5050ye vermekte afedersin salaklık olur ne yazık ki en iyisi söylediğim gibi ikinci ele bak bütün aksesuarlarının tam olduğundan emin ol, ekranda ölü pixel ve ghosting olmadığından emin ol, furmark yaptır gibi gibi

Bize belirtilen bütçeyi aşıyor ama şuna bakın:
5060 içeriyor ve zaten ASUS kalitesini anlatmaya gerek yok. TUF modeli segmentinin en iyisi. ROG ve LOQ yerine bu daha mantıklı olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,548
Üyeler
204,741
Son üye
yiidd_
Geri