3500 TL Bütçeyle Numpad’Li Kablosuz Klavye Önerisi – Bu Modellerden Hangisi?

Sybicort

80+
Reaksiyon skoru
25
Bütçe
3500
Herkese iyi forumlar,

Numpad’li, kablosuz bir klavye arayışındayım. Bütçem maksimum 3500 TL. Birkaç model buldum ancak aralarından hangisini tercih etmem gerektiğine bir türlü karar veremedim.

Genel olarak hikâyeli oyunlar oynuyorum ve klavyeyi günlük kullanım için de kullanacağım. Rekabetçi oyunları çok sık oynamıyorum. Klavyelerde çok fazla bilgim olmadığı için özellikle switch, bağlantı teknolojileri, gecikme süresi vb. teknik konulardaki farkları tam olarak anlayamıyorum.

Benim için öncelikli olanlar kablosuz kullanım, bağlantının stabil olması ve oyunlarda herhangi bir gecikme/kopma sorunu yaşamamak.

Aşağıda bütçeme uygun bulduğum birkaç modeli bırakıyorum. Bu modeller arasında teknik açıdan ciddi bir fark var mı, hangisini tercih etmek daha mantıklı olur? Kullanan veya bu klavyeler hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Bulduğum modeller:

Özellikle bu modeller arasında kablosuz bağlantı kalitesi, gecikme, switch kalitesi ve genel kullanım deneyimi açısından hangisini önerirsiniz?

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

Havit çok daha uyguna satıldı, o para etmez.

Ben ayrıca şu ürünü öneririm.

Onun dışında forumda bu ürünler hakkında uzun kullanım deneyimi bulmanız çok zor. İnsanlar aynı marka ürünü kullanıyorlarsa deneyimlerine göre markayı yorumlarlar. Yani burada tasarım, switch, pil miktarı vb. göre sizin tercih etmeniz gerekiyor. Bu tarz markaların, batılı markalar kadar (maalesef halen Razer iyidir kafasında insanlar var) genel bir satışı yok. Bu yüzden de uzun kullanım deneyimi oluşacak ve bunu aktaracak bir satışı yok.

Havit çok daha uyguna satıldı, o para etmez.

Ben ayrıca şu ürünü öneririm.

Onun dışında forumda bu ürünler hakkında uzun kullanım deneyimi bulmanız çok zor. İnsanlar aynı marka ürünü kullanıyorlarsa deneyimlerine göre markayı yorumlarlar. Yani burada tasarım, switch, pil miktarı vb. göre sizin tercih etmeniz gerekiyor. Bu tarz markaların, batılı markalar kadar (maalesef halen Razer iyidir kafasında insanlar var) genel bir satışı yok. Bu yüzden de uzun kullanım deneyimi oluşacak ve bunu aktaracak bir satışı yok.
Teşekkür ederim hocam. Aslında burada kullanıcı deneyiminden çok teorik bilgiye ihtiyacım var. Switch olsun, mekanik-manyetik farkı olsun bu tarz bilgilere sahip olmadığım için ürün özelliklerine göre hangisi daha mantıklı olur diye sormak istemiştim. Dediğiniz gibi birbirinden farklı çok ürün var hepsi için kullanıcı yorumu bulmak çok zor olacaktır.

Teşekkür ederim hocam. Aslında burada kullanıcı deneyiminden çok teorik bilgiye ihtiyacım var. Switch olsun, mekanik-manyetik farkı olsun bu tarz bilgilere sahip olmadığım için ürün özelliklerine göre hangisi daha mantıklı olur diye sormak istemiştim. Dediğiniz gibi birbirinden farklı çok ürün var hepsi için kullanıcı yorumu bulmak çok zor olacaktır.
Bütçeyi aşıyor ama manyetik switch, mekaniğe göre daha uzun ömürlü oluyor. Altında teller olmadığından çift basma olmuyor. Basım ömrü ayarlamak hem oyunlarda avantaj sağlıyor hem de yazı yazarken, tuşa uygulamanız gereken kuvveti azalttığından konfor sağlıyor.

Ama manyetik tarafta %100 klavye bulmanız biraz zor.

Hocam, bir kaç gün önce Aula f108 pro sipariş ettim, henüz elime ulaşmadı ama bu modeli tercih edecekseniz gri olan versiyonu baya güzel duruyor tavsiye ederim. Şu an Aula f99 (türkçe Q) modelini kullanıyorum son derece memnunum, uzun süre Türkçe Q mekanik %100 klavye aradım ama kullandığım Aula F99'un alternatifini bir türlü bulamadım. Mecbur f108 pro sipariş ettim;

Bütçeyi aşıyor ama manyetik switch, mekaniğe göre daha uzun ömürlü oluyor. Altında teller olmadığından çift basma olmuyor. Basım ömrü ayarlamak hem oyunlarda avantaj sağlıyor hem de yazı yazarken, tuşa uygulamanız gereken kuvveti azalttığından konfor sağlıyor.

Ama manyetik tarafta %100 klavye bulmanız biraz zor.
Hocam evet bütçeyi baya aşıyor ama güzel duruyor klavye.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam, bir kaç gün önce Aula f108 pro sipariş ettim, henüz elime ulaşmadı ama bu modeli tercih edecekseniz gri olan versiyonu baya güzel duruyor tavsiye ederim. Şu an Aula f99 (türkçe Q) modelini kullanıyorum son derece memnunum, uzun süre Türkçe Q mekanik %100 klavye aradım ama kullandığım Aula F99'un alternatifini bir türlü bulamadım. Mecbur f108 pro sipariş ettim;

F99 en büyük adaylarımdan birisi açıkçası ve o olacak gibi duruyor. Attığınız modele de bakıyorum fakat siz neden değiştiriyorsunuz?

Attığın klavyelerden mchose g98 i alırdım o bütçede.
Ben de çok araştırdım çok kararsız kaldım ve en son mchose jet 75 te karar kaldım. İlerde bütçen artarsa ve daha ufak klavye ararsan ilk buna bak derim.

Bu klavyeyi ne kadar önerirsiniz bütçesini hak ediyor mu sizce baya güzele benziyor

F99 en büyük adaylarımdan birisi açıkçası ve o olacak gibi duruyor. Attığınız modele de bakıyorum fakat siz neden değiştiriyorsunuz?
Yok değiştirmiyorum, bunu yanına yedek aldım.

Bu klavyeyi ne kadar önerirsiniz bütçesini hak ediyor mu sizce baya güzele benziyor
Hocam, daha yeni kargolandı elime ulaşmadı ne yazık ki. Ama itopya'da beyazı 2.300 TL'ye düştü. :( Ben grisini sipariş ettim kargolandığı gün beyazı 2.300 TL oldu, benim aldığım 3.600 TL

Hocam, daha yeni kargolandı elime ulaşmadı ne yazık ki. Ama itopya'da beyazı 2.300 TL'ye düştü. :( Ben grisini sipariş ettim kargolandığı gün beyazı 2.300 TL oldu, benim aldığım 3.600 TL
Hocam dediğiniz gibi beyaz olan baya indirime girmiş ama switchler farklı sanırım. Alınır mı ne diyorsunuz?

Hocam dediğiniz gibi beyaz olan baya indirime girmiş ama switchler farklı sanırım. Alınır mı ne diyorsunuz?
Hocam, ben sadece f99 modelini kullandım ve hiç pişman etmedi önceki kullandığım klavyelerle mukayese edilemez! Sizi üzeceğini sanmıyorum, ama oldu ki beklediğinizi bulamadınız iade edersiniz. ;)

beyaz rengi de siyah kadar albenisi yok gibi sanki ya ayrıca switchler farklı galiba bunda zephyr switch yazıyor itopyadakinde reaper

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,419
Üyeler
204,708
Son üye
çılgın sinan
Geri