RX 590 Ryzen 5 2600 Sistemde "Whea_Uncorrectable_Err" Hatası Nasıl Çözülür?

Reaksiyon skoru
0
  • Anakart: A520M A Pro
  • İşlemci: Ryzen 5 2600
  • Ekran Kartı: RX 590 AMD
  • İşletim Sistemi: Windows 10 LTSC 2019

Genelde oyunda ya da yük altında aniden kapanıyor. Ben X-POWER 650 W model PSU'mdan şüpheleniyorum. Gerekli tüm dosyalar ekte mevcuttur. Teşekkürler.

Anakart: A520M A Pro
İşlemci: Ryzen 5 2600
Hocam önce anakart modelini teyit edelim: gerçekten MSI A520M-A PRO mu? MSI’ın bu model için yayımladığı işlemci aileleri arasında Ryzen 2000 serisi yer almıyor. Yazım hatası ihtimalini ayırmadan sorunu PSU’ya bağlamayalım:

Anakartın tam modelini ve mevcut BIOS sürümünü yazabilir misin? Bir de bu sistem aynı parçalarla önceden sorunsuz çalışıyor muydu; kapanma ne zamandır var? Şimdilik BIOS yükleme veya voltaj değiştirme önermiyorum. Eklediğin eventviewer.rar dosyasını indiremediğim için içindeki kayıtları incelemiş değilim.

Hocam önce anakart modelini teyit edelim: gerçekten MSI A520M-A PRO mu? MSI’ın bu model için yayımladığı işlemci aileleri arasında Ryzen 2000 serisi yer almıyor. Yazım hatası ihtimalini ayırmadan sorunu PSU’ya bağlamayalım:

Anakartın tam modelini ve mevcut BIOS sürümünü yazabilir misin? Bir de bu sistem aynı parçalarla önceden sorunsuz çalışıyor muydu; kapanma ne zamandır var? Şimdilik BIOS yükleme veya voltaj değiştirme önermiyorum. Eklediğin eventviewer.rar dosyasını indiremediğim için içindeki kayıtları incelemiş değilim.
A320 dir yüksek ihtimalle. Ama sorun PSU dur çok yüksek ihtimal.

Hocam evet. Eskiden aynı parçalarla sorunsuz çalışıyordu bi anda böyle bi hata vermeye başladı. driverlar ile lakalı olduğnu kesinlikle düşünmüyorum çünkü 4 defa format attım farklı Windows sürümleri ile. Bu arada hocam bios sürümüm
BIOS Sürümü/Tarihi American Megatrends International, LLC. 1.L9, 13.08.2026
anakartımdan eminim hocam vatan bilgisayardan almıştım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

A320 dir yüksek ihtimalle. Ama sorun PSU dur çok yüksek ihtimal.
Değil hocam.Temel Kart Ürünü A520M-A PRO (MS-7C96)

Hocam evet. Eskiden aynı parçalarla sorunsuz çalışıyordu bi anda böyle bi hata vermeye başladı.
Teşekkürler hocam, model ve BIOS bilgisini netleştirdiniz. Aynı parçalarla daha önce sorunsuz çalıştığını da dikkate alalım; anakart adında yazım hatası varsayarak ilerlemeyelim. Şu aşamada yalnızca bu bilgilerle PSU’yu arızalı ilan etmek de doğru olmaz.

Teşekkürler hocam, model ve BIOS bilgisini netleştirdiniz. Aynı parçalarla daha önce sorunsuz çalıştığını da dikkate alalım; anakart adında yazım hatası varsayarak ilerlemeyelim. Şu aşamada yalnızca bu bilgilerle PSU’yu arızalı ilan etmek de doğru olmaz.
Doğrudur hocam. Ekran kartı olup olmadığını anlamak için elimde yedek ekran kartı var. ATI Radeon HD6350.

Doğrudur hocam. Ekran kartı olup olmadığını anlamak için elimde yedek ekran kartı var. ATI Radeon HD6350.

Yedek kart olması karşılaştırma için faydalı olabilir hocam. HD6350’nin sağlam çalıştığını biliyor musunuz; bu sistemde henüz denediniz mi? Denediyseniz normal kullanımda aynı WHEA hatasının olup olmadığını yazmanız yeterli. Farklı kartla sorunun kesilmesi tek başına RX 590’ın arızalı olduğunu veya PSU’nun sağlam olduğunu kesinleştirmez. Şimdilik sistemi özellikle zorlayan bir test yapmanıza gerek yok.

Yedek kart olması karşılaştırma için faydalı olabilir hocam. HD6350’nin sağlam çalıştığını biliyor musunuz; bu sistemde henüz denediniz mi? Denediyseniz normal kullanımda aynı WHEA hatasının olup olmadığını yazmanız yeterli. Farklı kartla sorunun kesilmesi tek başına RX 590’ın arızalı olduğunu veya PSU’nun sağlam olduğunu kesinleştirmez. Şimdilik sistemi özellikle zorlayan bir test yapmanıza gerek yok.
Testi OCCT üzerinden yapamıyorum kart opengl desteklemediğnden dolayı sanırım. Testi nereden yapmalıyım ?

Testi OCCT üzerinden yapamıyorum kart opengl desteklemediğnden dolayı sanırım. Testi nereden yapmalıyım ?

Hocam burada kastım ayrı bir test programı değildi; HD6350 takılıyken masaüstü, tarayıcı ve video gibi normal kullanımda aynı mavi ekranın veya yeniden başlamanın olup olmadığını gözlemlemekti. OCCT çalışmıyorsa başka bir stres testiyle zorlamanıza gerek yok. Hata olursa ne yaparken olduğunu not etmeniz yeterli; tekrar tekrar tetiklemeye çalışmayın. Sorun görülmemesi de tek başına RX 590 veya PSU hakkında kesin sonuç vermez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,245,191
Üyeler
204,638
Son üye
samet.erg
Geri