Ms config ayarlardan işlemci çekirdeği

Eviles61

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
453
Arkadaşlar bende tik kapalı ve 1 olarak gösteriyor. İşlemcim ryzen 5 3500x ben bunu 6 ya çeksem performans artışı olur mu yoksa aynı mı kalır?
Kimileri bi değişiklik olmaz diyor

Win 10 ise çekirdek sayısına Görev Yöneticisinden bak. İşlemcinin sitesindeki ile aynıysa bi değişiklik olmaz ğer sende az çekirdek aktif ise çok fark olur.

Artar dostum ben bunu defalarca kez mesajlarımda söylemiştim diğer üyelere çünkü bu sayede çoklu çekirdek kullanımını devreye sokuyorsun.
İşlemcime bi zararı olur mu? Yani çok ısınır mı aydınlatırmısın beni bu konuda

İşlemcime bi zararı olur mu? Yani çok ısınır mı aydınlatırmısın beni bu konuda
Zararı olmaz dostum aksine bilgisayarın yükünü hafifletirsin normalde bilgisayar yükü tek çekirdeğe yüklerken onu 6 yapınca bilgisayar o yükü 6 çekirdek arasında paylaştırıyor bu da bilgisayarın nefesini açıyor.

Zararı olmaz dostum aksine bilgisayarın yükünü hafifletirsin normalde bilgisayar yükü tek çekirdeğe yüklerken onu 6 yapınca bilgisayar o yükü 6 çekirdek arasında paylaştırıyor bu da bilgisayarın nefesini açıyor.
Isıyı da arttırıyor lakin zaten orasının tiki kapalıyken otomatik 6 olması lazım.

Tamamdır şimdi anladım. O zaman 6 ya çekip tiki açık bırakıcam yoksa kapatırsam tiki kendisi yine 1 e çekeceğini düşünüyorum

Geri