Kanka bende yazılım istiyorum illa sayısal gerek yok fen de okusam bile mat iyi değil yazılım mühendisi olman için üni şart değilBu sene bölüm seçecegim ama fizik ve biyolojiyi hiç yapamıyorum.Yazılım mühendisliği okumak istiyorum.Fizik ve biyolojiyi üstüne düşersem halledebilirmiyim?
Sayısal seçme türkçe ve matematik seç. Korkmakta haklısın. Emin ol çok zor. Sayısal bölümde bitirdim ben liseyi. 4 tane sayısal sınıf vardı. Yüzde 90 nın dersleri kötüydü 4 sınıfın da. Kalan yüzde 10 luk kesim de dogru düzgün sayısal yapamıyorduBu sene bölüm seçecegim ama fizik ve biyolojiyi hiç yapamıyorum.Yazılım mühendisliği okumak istiyorum.Fizik ve biyolojiyi üstüne düşersem halledebilirmiyim?
4 sene sonra yazıyorum reis bu biyoloji ne garip şey fizik ve kimyayı yapıyorum mantığı oturuyor ama biyolojideki ezberi yapamıyorum hava harp istiyorum ama sayısalda sadece biyoloji yapamıyorum galiba karacı olucamFizik için kafanda canlandırmak bile yeterli oluyor baya basit fakat biyoloji full ezber![]()
Ezberde hangi noktada yapamıyorsuz lisede biyoloji de birinci olduğum için ona göre bel ki taktik verebilirim ezber benim işim4 sene sonra yazıyorum reis bu biyoloji ne garip şey fizik ve kimyayı yapıyorum mantığı oturuyor ama biyolojideki ezberi yapamıyorum hava harp istiyorum ama sayısalda sadece biyoloji yapamıyorum galiba karacı olucam![]()
Öncelikle yapamıyorum değil üzerine düşmeden bunu bilemezsin Sokrates okul okuyamayan temizlikçiye soru sora sora geometrik işlem yaptırmış demek ki önce nerden başlanan gerektiğini bulman gerek.Bu sene bölüm seçecegim ama fizik ve biyolojiyi hiç yapamıyorum.Yazılım mühendisliği okumak istiyorum.Fizik ve biyolojiyi üstüne düşersem halledebilirmiyim?
taktik ver asliiEzberde hangi noktada yapamıyorsuz lisede biyoloji de birinci olduğum için ona göre bel mi taktik verebilirim ezber benim işim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Öncelikle yapamıyorum değil üzerine düşmeden bunu bilemezsin Sokrates okul okuyamayan temizlikçiye soru sora sora geometrik işlem yaptırmış demek ki önce nerden başlanan gerektiğini bulman gerek.
Sende mi ezber noktasında sıkıntı yaşıyorsun yoksa anlama noktasında mı ona göre öneride bulunuyum üstünden uzun yıllar geçti ama en azından nasıl çalışman gerektiğini söyleyebilirim.taktik ver aslii
ezberSende mi ezber noktasında sıkıntı yaşıyorsun yoksa anlama noktasında mı ona göre öneride bulunuyum üstünden uzun yıllar geçti ama en azından nasıl çalışman gerektiğini söyleyebilirim.
Öncelikle biyolojiyi genelde sınava yakın mı çalışıyorsun yani son günlere mi bırakıyorsun bak şimdi sözel olan her ders için son gün bütün çalışma olayı olabilir ama biyolojide bunu yaparsan toslarsın biyoloji gibi bir ders asla son güne bırakılamaz birde derste kesinlikle pür dikkat dinle tabi hoca çok önemli anlatım şekli falan ama kötü bile anlatsa dinle sen , sonra not falan alıyorsanız günlük aldığın o notları tekrar yaz ama bakarak değil bakmadan anladığın şekilde yaz anlamadığın yeri de YouTube de anlatan kişilerden dinle. Ne zaman biyoloji dersiniz varsa bir gün öncesi tekrar ediyorsun sonra yeni olan her konu için eski konuyu ekleme yaparak gidiyorsun biyolojide konu bütünlüğü var çünkü asla bölme konular birbiri ile girintili . Ezber olayını insanlar yanlış anlıyor ezber kitabı açıp aynısını ezberlemek değil bu kısa süreli bellekte söner gider ezber şöyle olur sınava diyelim iki hafta mı var o zaman konuları böleceksin parça bütün gideceksin biyolojiyi sınavdan iki hafta önce ya da bir hafta önce günlük yatmadan önce parça parça çalış oku sadece ezberleme sonra kendi kendine anlat .son günde çalışma sakın bırak kafan dinlensin son güne bıraktığın zaman sadece kendini yorarsın bu şekilde ben bitirdim 90 ve 85 altında almadım. Ha baktın anlamadığın yer var çok uzun zaman geçti ama yardımcı olmaya çalışırımezber