Donanım Arşivi'ni Tercih Etme Sebebiniz Nedir?

Yemek yerken çok iyi gidiyor çünkü ?
Biraz geyik yapıyorum ama cidden ben yemek yerken bişeyler izlemekten inanılmaz zevk alan biriyim. Hatta çoğu zaman bilerek çok yaparım 1 saatten fazla böyle yavaş yavaş yediğim olur. İşte bu anlarda yeni video geldi mi çok güzel oluyordu. O eşyaların havadan gelişi. Çok farklı incelemeler. Hep Formda havası. Şimdiye kadar hiç sistem alma düşüncem yoktu. Öyle zevkine izlerdim. Güncel PC bilgilerinden de bu sayede uzak olmuyordum. Ama şimdi o kadar sene sonra bende bir DA alıcam. Hadi bakalım ?

Artı ve eksi yönleri olarak ayırırsak:
Artılar;
Technopat gibi çok fazla detay vermeden, olayın mantığını anlatıyor,
Topladığı sistemleri havaya uçurmuyor ve "Alırken yanına şunu alsanız daha iyi" diyebiliyor. Direkt olarak kendisini ego kasmadan övebiliyor. Unlost olayında gerçekten haklıydı, orada yaptığı "F/P gerçeğini kimse es geçmesin, 60Hz monitör kullandı" dediler ama monitör de O.C'lanabiliyor. Pek dert değil.

Eksiler;
Güç kaynağı konusunda biraz kısabiliyor,
SSD konusunda ise satıcı firmanın elinde kalan ürünleri eritmeye çalıştırıyorlar (bu Abdullah Bey'in elinde olmayabilir) Adata SU630 bunlardan bir tanesi.

Athlon O.C meselesi biraz saçma gelmişti, Dünya üzerinde ilk olmadığını düşünüyorum ama o da "video alan ilk kişi" olabilir, aslında bu arafatta kalmış bir yorum direkt olarak eksi değil. Katılmayanlar umrumda değil, kendi düşüncem. @Abdullah Hacıgül
Burası benim kurduğum bir forum olduğu için size bir şeyleri dikta edeceğim diye düşünmeyin saygı çerçevesinde özgürsünüz onun için cümlenin sonuna "kendi düşüncem" yazmana gerek yok bu zaten senin kendi düşüncen. Öğrenmenin yaşı olmadığı için fikirlerinize saygım sonsuz ama haksızlığa asla.

Eksi unsurlarda sana asla katılmıyorum çünkü bu dediğin doğru değil peki neden? bakın arkadaşlar ben bu sistem toplama rehberlerini sizin için yapıyorum ve benim tek bir odak noktam var sistem yaptığımda en kalitelisini en iyi fiyata yapmak. Aksine bir Youtube TR'yi gez F/P sistemlerde benden daha iyi PSU benden daha iyi sistem bileşenleri kullanan yok. Bak ben bunu sallama söylemiyorum videonun yayınlanma anına kadar tüm TR'yi tarayarak videoyu yayınlayan biriyim. Adım ne ise yazıdığıma da o kadar eminim.

Ama sen şimdi gidersen 6000TL'lik bilgisayarı benden 4500TL'ye yapmamı istersen ve ben buna rağmen gidip VS550 kullanırsam senin bana bunu demek haksızlık olur. Bakın arkadaşlar isim vermiyorum 8000TL'lik bilgisayarı 8000TL'ye size toplayan yayıncılara "ooo ne güzel kaliteli bileşenler kullanmışlar" diyorsunuz. Peki benim 8000TL'lik sisteme neler kurabileceğimi düşünebiliyor musunuz? ama ben yoklukta görmüş biri olarak, birçok arkadaşın sorununu kalben hisseden birisiyim tek bir amacım var size Kalite / Fiyat / Performans sistem kurmak. Yoksa benim detaylı sistem toplama rehberlerimde ne kadar kaliteli üst parçalar kullandığımı görmüyor musunuz? ama onların da fiyatı 15-50bin tl seviyesi.

En son yaptığım sistemi 5299TL'ye verdik. Oyun kodu ile birlikte şuan o sistem tek tek toplamaya kalktığınızda net 7000TL. ve arkadaşlar o sistemin fiyatı 5299TL değildi onu sizin için 5299TL yapan benim bu adam da şahitidir @Mehmet Yılmaz, ben bunu gerçekten sizin için yapıyorum buna ister inanın isterseniz de gerçekleri görmeyi reddin.

Son düzenleme:
Olabildiğince bilgi ve deneyim edinmek tabi. Nasıl ki işlemcimi ve monitörümü Donanım Arşivi sayesinde aldıysam, bundan sonraki bilgi birikimim ve tercihlerim de aynı güvenilirlikte olsun diye..

@Abdullah Hacıgül mesajınızı okudum ve alıntılayarak göz yormak istemedim. Kendi düşüncemin olmasını "bazı toxic kitle" için yazdım.

PowerBoost güç kaynağı kullandığınızı görünce üzülmüştüm, o kadar. Eksi unsuları göz ardı edebilirsiniz, yine sorun değil. Bu forumda görmesem de diğer forumlarda Adata SU630, TR200 ile sağlık sorunu yaşayan onca insan vardı.

Ben sizin sisteminizi alıp "V7 aldım GPU sorunlu çıktı, geri yolladım. Bu adam sistem toplamayı bilmiyor" diyenlere de karşı çıktım. "Böyle bir sistemde TR200 kullanıyor" diyenlere de hak verdim.

Çıkardığınız sistem tutuluyor, işi iyi de yapıyorsunuz ama kabul edelim ki satışa koyacak sitenin stok eritmek için sunduğu parçaları kullanıyorsunuz.

TUF serisinin ısındığını söyleyenler de oldu ama MSI Armor, ASUS Dual gibi serilerde ısınıyor. Diğerlerine göre 3-5 derece ısınıyor demek yanlış olur.

İşinizde başarılar, her işte olduğu gibi bu işin de getirisi var. Sizin elinizde olmayabilir ama sizden tek ricam "YABANCI ÜLKEDE KALİTELİ ÜRÜNLER ÜRETEN FİRMALARI ÜLKEYE GETİRSİNLER ARTIK", bunu söyleyen on binlerce kişiden birisiyim. Siz de aracı olarak konuşun derim yoksa biz hala EVGA güç kaynaklarını, ekran kartlarını, Lian-Lİ kasalarını ve InWin kasalarını pek göremeyeceğiz gibi geliyor.

Sizin toplayacağınız sistemin bedeli 6K ise ve siz onu 4.5K'ya indirmenizi isteyen birçok isim var ancak olayın farkında değiller. Herkes, bu fiyat indirimin sizin elinizde olduğunu sanıyor ve o yüzden de size yükleniyorlar.

YT yorumlarının bir tanesinde; R7 3700X, RTX 2060 sistem topla abi fiyatıda 4000 altında tut, sen yaparsın abi. +1'leyin görsün" parçalar denk geliş yazdım ama buna benzer birçok yorum var. Siz 6K'lık sistemi 4.5K değil de 5K'ya indirin ve güzel güç kaynağı kullanın. Siz de biliyorsunuz ki (hatta benden daha iyi biliyorsunuz) güç kaynağının önemini.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: cici
Gördüğüm kadarıyla teknoloji editörleri genellikle dine uzak ve her fırsatta ülkemizi eleştiren tipler. Abdullah kardeşimde bunlar yok vatanını milletini seven işini iyi yapan biri.

Burdaki herkes bir sebepten ötürü burda kimisi sevdiği için kimisi başarılı bulduğu için peki sizin @Abdullah Hacıgül abiyi tercih etme sebebiniz ne ? ? Ben başlayayım : İlk karşılaştığım pc kanalı herşeyi onun sayesinde öğrendim ona çok şey borçluyum :) Tşkrrlr abdullah abi
Videolarini beğeniyorum ayrıca pc ile alakalı eksiğim var isr muhakkak videolarini izliyorum ?

@Abdullah Hacıgül mesajınızı okudum ve alıntılayarak göz yormak istemedim. Kendi düşüncemin olmasını "bazı toxic kitle" için yazdım.

PowerBoost güç kaynağı kullandığınızı görünce üzülmüştüm, o kadar. Eksi unsuları göz ardı edebilirsiniz, yine sorun değil. Bu forumda görmesem de diğer forumlarda Adata SU630, TR200 ile sağlık sorunu yaşayan onca insan vardı.

Ben sizin sisteminizi alıp "V7 aldım GPU sorunlu çıktı, geri yolladım. Bu adam sistem toplamayı bilmiyor" diyenlere de karşı çıktım. "Böyle bir sistemde TR200 kullanıyor" diyenlere de hak verdim.

Çıkardığınız sistem tutuluyor, işi iyi de yapıyorsunuz ama kabul edelim ki satışa koyacak sitenin stok eritmek için sunduğu parçaları kullanıyorsunuz.

TUF serisinin ısındığını söyleyenler de oldu ama MSI Armor, ASUS Dual gibi serilerde ısınıyor. Diğerlerine göre 3-5 derece ısınıyor demek yanlış olur.

İşinizde başarılar, her işte olduğu gibi bu işin de getirisi var. Sizin elinizde olmayabilir ama sizden tek ricam "YABANCI ÜLKEDE KALİTELİ ÜRÜNLER ÜRETEN FİRMALARI ÜLKEYE GETİRSİNLER ARTIK", bunu söyleyen on binlerce kişiden birisiyim. Siz de aracı olarak konuşun derim yoksa biz hala EVGA güç kaynaklarını, ekran kartlarını, Lian-Lİ kasalarını ve InWin kasalarını pek göremeyeceğiz gibi geliyor.
Biraz düşünelim bir yıllar öncesine gidelim. Acaba Power Boost veya bu tür markalardan daha F/P ürünler var mıydı? yaşın kaç bilmiyorum ama ben sana diyeyim yoktu! Bu tür ucuz fiyatlı ürünler Ülkemize yayıldığı için Corsair'den Cooler Master'a herkes TR'ye özel F/P fiyatlar sundu. Bunun en büyük kanıtı Ülkemizde artık fiyatlar Amazon Globel'den daha avantajlı oldu :) Bunu bizzat bu markalarla ben konuştum. Sana şunu çok net söylüyorum Power Boost, Rampage, Gamepower gibi markalar ucuza ürün satmasa asla ama asla ucuza ne Corsair nede Cooler Master alırsın. Çünkü bunu ben bizzat biliyorum birinci ağızdan duyduğum şeyler :) peki ben ne yaptım bu büyük markalar iyi fiyat verdikleri an bu ucuz fiyatlı ürünlere yenileceklerini anladığı an fiyat kırdılar ve ben direkt Corsair ve Cooler Master'a geçtim. Ve yıllar oldu Power Boost kullanmadım ama aksine 2020 yılında bile bu markaları kullanıp yayınını yapanlar var. Ama geldiğin grubu biliyorum orada gidip şuan bir anket açsan en çok beni linçlerler neden? sürü psikolojisi de onun için biri oradan çıkıp "hayır Donanım Arşivi iyi şeyler de yaptı" dese onu da orada linçlerler doğru mu? doğru. Çünkü ben bunları bizzat gördüm.

Asla ama asla Adata veya farklı bir firma ile zerre anlaşmam bir sözleşmem yok. Benim sistemlerim olunca çok iyi fiyat kırıyorlar. Toshiba ve Adata'ya bizzat sorduğum şey kronik sorun dedikodusuna ne diyorsunuz dedim ADATA: "Abdullah yıllar önce ilk serimizde vardı piyasadan çekip yenisini piyasaya sürdük böyle bir durum yok forumlarda gezen konular ise biz F/P marka olduğumuz için pahalı markalardan katça fazla satıyoruz haliyle fazla satışın fazla arıza geri dönüşü olur bu oranda göze batıyor. İki markanın da dediği bir marka bir ürün kronik sorunlu ise onu revize edip düzeltip piyasaya sunar. Neden kronik sorunlu ürünü üretmeye devam edelim kullanıcı geçtim bu bize zarar ettirir hem tamir süreci bizi maddi olarak kötü etkiler hem de imajımızı." ki bence de mantıklı ve 960GB versiyonu kullandım şuan da 240gb olanı kullanıyorum sorun yok. Ama tabii ki sorun çıkan olabilir bu da her ürün için normal bir durum kaldıki Adata'da bir Samsung değil lakin kronik sorunlu bir ürünü üretmeye devam etmek markanın yapacağı en salakça iş olur çünkü iade ve tamir masrafları kârlarını öldürür.

Stok eritme konusunda asla böyle bir şey olamaz aksine biz Asus MSI'san aylar önce binlerce sipariş verip aylar sonra alıyoruz bu en büyük haksızlık. Özellikle son sistmimizde markalardan mal alamadık 300 adette kaldık hiç bunun mantığı olabilir mi?

Armor Dual falan bunların sıcaklıkları evet diğerlerine göre yüksek ama gidipte F/P sistemde aynı gpu'ya strix için ekstra 500+1000TL verilmez.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,167
Üyeler
196,906
Son üye
halimbii
Geri