Ram firmaları neden XMP yi düşük tutuyorlar?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Reaksiyon skoru
28,617
Merhaba herkese, Ben son zamanlarda yeni bir ram aldım 3200 MHz 16-20-20 timingleri vardı XMP ile ben bunu 16-18-18 yaptım yine çalıştı. Aynı şekilde bu ramin frekansı da 3200 ün üstüne çıkıyor. Benim anlamadığım şey bu firmalar neden ramin xmp değerini son limite kadar ayarlamıyorlar? Hani 3600 MHz olabilen Rami 3200 diye satıyorlar daha az kâr ediyorlar. Niye böyle bilen var mı? Hem kullanıcılar oc ile uğraşmaz üreticiler sonuna kadar giden OC u XMP değeri yapsa direk. Bir ramin iyi/kötü oluşu XMP değerine göre değerlendirilmemeli mi?

Evet.

Mesela Vega56'ya Vega64 VBIOS'u atmak gibi bir olay bu.

RAM'e OC yapmayı bilmiyorum hüüü.
Vega56 aslında Vega64 ile aynı şey mi? O da saçmaymış o zaman AMD ikisini üretmek için aynı parayı harcıyor ama sırf ucuz olsun diye kötüleştiriyor. Onun yerine daha ucuz şeylerle üretse kendi kâr edicek

Vega56 aslında Vega64 ile aynı şey mi? O da saçmaymış o zaman AMD ikisini üretmek için aynı parayı harcıyor ama sırf ucuz olsun diye kötüleştiriyor. Onun yerine daha ucuz şeylerle üretse kendi kâr edicek

O kısmı bilmem ama Vega56'ya Vega64 VBIOS'u atıp OC yaparsan Vega64'ü geçiyor.

Bir de böyle bir durumda Vega64 olan kendini çok fena enayi gibi hisseder niye vega64 alınır ki böyle bir durumda o zaman?

Merhaba herkese, Ben son zamanlarda yeni bir ram aldım 3200 MHz 16-20-20 timingleri vardı XMP ile ben bunu 16-18-18 yaptım yine çalıştı. Aynı şekilde bu ramin frekansı da 3200 ün üstüne çıkıyor. Benim anlamadığım şey bu firmalar neden ramin xmp değerini son limite kadar ayarlamıyorlar? Hani 3600 MHz olabilen Rami 3200 diye satıyorlar daha az kâr ediyorlar. Niye böyle bilen var mı? Hem kullanıcılar oc ile uğraşmaz üreticiler sonuna kadar giden OC u XMP değeri yapsa direk. Bir ramin iyi/kötü oluşu XMP değerine göre değerlendirilmemeli mi?
O RAM bende de var onu 3600 Mhz, 16-20-20-20-38 1.35V ile kullanıyorum, çok rahat 3800'e çıkıyor belki 4000'e bile çıkar ama ısınmasın diye 1.35'te bıraktım ben.

Markaların belli bir avans bıraktığını düşünüyorum, o kısmı kullanıcı keşfetsin diye, arabalara sadece yazılım ile elde edilen güç artışları mesela, fabrikada bu yazılımı atıp arabaya fazlasıyla güç ekleyebilir fakat yapmıyor, kullanıcı keşfetsin diye, farklı bir bakış açısı.

O RAM bende de var onu 3600 Mhz, 16-20-20-20-38 1.35V ile kullanıyorum, çok rahat 3800'e çıkıyor belki 4000'e bile çıkar ama ısınmasın diye 1.35'te bıraktım ben.
Çipi ne? Samsung C die benimki. Sanırım türünün tek örneği

Hynix C die. Samsung var mıydı onda?
Hynix C die tabi olur işte ya. Keşke bana da Hynix CJR gelseydi. Çok oc denemedim benimkine ama Hynix C die daha iyimiş sanırım. Dedim işte türünün tek örneği diye. Forumda da sanırım tek Samsung C die bende var öyle bir çip olduğunu bile bilmiyordum önceden neyse allahtan Hynix M die gelmedi o da şükür

Eğer önerilen RAM franks üzerine çıkıyorsan daha çok voltaj vermiş olacaksın Ve RAM ömrünü azaltacaktır daha doğrusu önerilen RAM Fraks test edilip malzeme kalitesi ona göre icra edilir ama sen o Franskasın üstüne çıkarsan sorumluluk kabul etmiş olursun ve garanti dışı kalır ve RAM daha çok ısınır ve zamanla verebileceği performanstan çok azalır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,645
Üyeler
184,195
Son üye
cagriergen006
Geri