İşlemci Sıcaklığı Yüksek

Reaksiyon skoru
30
Normalde lol oyununda 150 fps civarı alırken şuan 30 60 fps arası oynuyorum ve işlemci sıcaklığımda bu şekilde işlemcinin fps düşüşüne vs sebep olduğu doğru mu en son genel bir temizlik yapıp termal macunu sürdükten sonra olmaya başladı

Ekler

• cpu.webp
    cpu.webp
    27.1 KB · Hit: 93
Normalde lol oyununda 150 fps civarı alırken şuan 30 60 fps arası oynuyorum ve işlemci sıcaklığımda bu şekilde işlemcinin fps düşüşüne vs sebep olduğu doğru mu en son genel bir temizlik yapıp termal macunu sürdükten sonra olmaya başladı
Evet, doğru işlemci ısındığı için performansını düşürüyor.

peki kullandığınız termal macunu kalın mı sürdünüz yoksa termal macun sulumuydu

Evet, doğru işlemci ısındığı için performansını düşürüyor.
peki kullandığınız termal macunu kalın mı sürdünüz yoksa termal macun sulumuydu
Evet biraz kalın bir katman oldu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kardeşim o sıcaklık ne öyle üstüne et koy pişer valla. Termal macunu ince bir katmanla sür.
Evet ince katman şeklinde sürmedim kalın sürmüştüm ondan olabilir mi veya işlemci fanın tek ayagı kırık tam oturmuyor ama yinede işlemciye temas halinde

Evet ince katman şeklinde sürmedim kalın sürmüştüm ondan olabilir mi veya işlemci fanın tek ayagı kırık tam oturmuyor ama yinede işlemciye temas halinde
Termal macun'u olabildiğince ince sürmen gerekiyor. En iyi yöntem ortaya sıkıp soğutucu bastırmak, ya da bir kartla yaymak. Kalın bir katman olduğu için soğutucuya ısı tam iletilmiyor ve normalden bile fazla ısınıyor. Sıcaklığın çok yüksek sisteme zarar verebilir, elini çabuk tut.

Tam oturmuyorsa büyük bir ihtimal ondan kaynaklı işlemci ayağı al satılıyor zaten

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,800
Üyeler
192,803
Son üye
FarukEmreC
Geri