Yazılıma nereden başlamalıyım?

HüseyinG

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
288
Arkadaşlar yazılım öğrenmek istiyorum. Ben nereden başlamalıyım ne gibi tavsiyeleriniz var ve dersleri online alırsam yararlı olur mu? Olursa hangi siteyi dersi öneriyorsunuz?

Hiç yazılım hakkında bir şey bilmiyorsanız ilk öncelikle nesnel programlama öneririm bir altyapı hazırlamalısınız daha sonra diğer dillere göre daha pratik ve kolay olan "Python"(Kobra) dilini öneririm Youtubede: Selman kahya,Yazılım bilimi gibi kanallar sana doğru yön verecektir.

Hiç yazılım hakkında bir şey bilmiyorsanız ilk öncelikle nesnel programlama öneririm bir altyapı hazırlamalısınız daha sonra diğer dillere göre daha pratik ve kolay olan "Python"(Kobra) dilini öneririm Youtubede: Selman kahya,Yazılım bilimi gibi kanallar sana doğru yön verecektir.
piton değil mi? ne kobrası
PP güzelwlsenmkişlğeaswidkjmıpoaewsdjufrkw

Nesne Tabanlıdan başla. C# veya vb.net kullanabilirsin. Form tasarla ekrana Hoşgeldin gibi yazılar yazdır. Button_Click eventleri vs öğren. Mantığını oturttuktan sonra database bağlantılarını incele.
Access , SQL , SQLİTE kullanabilirsin.

Nesne Tabanlıdan başla. C# veya vb.net kullanabilirsin. Form tasarla ekrana Hoşgeldin gibi yazılar yazdır. Button_Click eventleri vs öğren. Mantığını oturttuktan sonra database bağlantılarını incele.
Access , SQL , SQLİTE kullanabilirsin.
Başlangıçta biraz zorlar sanki hocam.
Benim tavsiyem başta algoritma nedir çalışıp python ile başlaman olur.

Başlangıçta biraz zorlar sanki hocam.
Benim tavsiyem başta algoritma nedir çalışıp python ile başlaman olur.
Algoritma tabii ki en önemli unsur. Fakat python benim için (n)
Mantığını anladıktan sonra müşteriler bulup gelsin paracıklar :ROFLMAO:

Ha tabii ki paraları indirirsiniz de başlangıçta zorlar diye söyledim :)))
Algoritma tabii ki en önemli unsur. Fakat python benim için (n)
Mantığını anladıktan sonra müşteriler bulup gelsin paracıklar :ROFLMAO:

Python'u neden beğenmiyorsunuz. Merak ettim

Ha tabii ki paraları indirirsiniz de başlangıçta zorlar diye söyledim :)))

Python'u neden beğenmiyorsunuz. Merak ettim
2014'te C# ile başlamıştım. C# ile devam ediyorum görsel/nesne tabanlı daha kolayıma geldiği için hiç incelemedim. Bu kadar yıldan sonrada incelememdir :)
tabii ki bu sadece kişisel bir tercih

2014'te C# ile başlamıştım. C# ile devam ediyorum görsel/nesne tabanlı daha kolayıma geldiği için hiç incelemedim. Bu kadar yıldan sonrada incelememdir :)
tabii ki bu sadece kişisel bir tercih
Rahatınıza ne geliyorsa onu kullanın zaten. Python'a bakmanızı tavsiye ederim. Bayağı basit ama kullanşlı.

Rahatınıza ne geliyorsa onu kullanın zaten. Python'a bakmanızı tavsiye ederim. Bayağı basit ama kullanşlı.

Bu kadar C# kodundan sonra düşünmedim desem yeridir. Tabi ki herkes kolayına hangisi gelirse onunla çalışır. :giggle:

Son düzenleme:
Geri