Yardım Laptopun Kullanılabilir Şarjı %5

Pair

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
293
Dostlar merhaba, laptopumda dün geceden beri pil prizdeyken şarj yavaş yavaş azalıyordu, şu anda maksimum %5 doluyor simgesinde doluyor olarak gözüküyor fakat üstüne gelince sadece "%5 kullanılabilir (prize takılı)" yazıyor, bu sorunu çözmek için şarjını bitirdim tekrar taktım, driverlarını güncelledim, pilini çıkartıp güç tuşuna basılı da tuttum bir şey değişmedi. Bunu nasıl düzeltebilirim ya da laptopun pilini çıkartıp prizde kullansam sıkıntı olurmu elektrik kesildiğinde vesaire anakart yanma ihtimali oluyormuş. Cevaplarınızı bekliyorum.

laptop servise götür donanımsal sorun olabilir(donanımsal sorun ise driver güncellesende format atsanda düzelmez)
ama yazılımsalda olabilir

laptop servise götür donanımsal sorun olabilir(donanımsal sorun ise driver güncellesende format atsanda düzelmez)
ama yazılımsalda olabilir
Önerin için teşekkürler, fakat artık servis desteklemiyor.

pil takılı laptop şarjda kalacak şekilde kullan bu durumda elektrik kesintisi durumunda güç kesintisi aniden yaşanmaz anakartta zarar görmemiş olur (pili çıkartıp direk güçte kullansam olur mu dediğin için bu yöntemi öneriyorum) pilin kullanım ömrü bitmiş olabilir bununla ilgili gerekli ölçüm cihazlarından yadım almanı bir bilen kişi ile görüşmen tavsiyemdir. eğer alacağın yeni bataryanın fiyatı cebini zorlamayacaksa yenisini alıp kullanman daha iyi olur bu süre içinde sen dediğim gibi bataryayı pc den sökmeden şarjda tutarak kullan 7 yıllık bir bilgisayarım var SAMSUNG marka :D aldığım günden beri %70 hep şarjda kullanmışımdır(kabloyu dolu olsa bile çıkartmamaktan bahsediyorum) pil konusunda hala şarj götürür bana mısın demedi taş gibi cihazdır.Özetle Şarjda takılı kullan gitsin ;)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dostlar merhaba, laptopumda dün geceden beri pil prizdeyken şarj yavaş yavaş azalıyordu, şu anda maksimum %5 doluyor simgesinde doluyor olarak gözüküyor fakat üstüne gelince sadece "%5 kullanılabilir (prize takılı)" yazıyor, bu sorunu çözmek için şarjını bitirdim tekrar taktım, driverlarını güncelledim, pilini çıkartıp güç tuşuna basılı da tuttum bir şey değişmedi. Bunu nasıl düzeltebilirim ya da laptopun pilini çıkartıp prizde kullansam sıkıntı olurmu elektrik kesildiğinde vesaire anakart yanma ihtimali oluyormuş. Cevaplarınızı bekliyorum.
bu arada Şarj Adaptörünü de değiştirebilirsin benim pc için yetersiz kalıyordu işlemciye yük bindikçe şarj etmiyordu onda da bir sıkıntı olabilir.

Geri