Ryzen 5 3600 - i5 10400f

KerimTT

80+
Reaksiyon skoru
39
Arkadaşlar 2-3 saatdir karşılaştırıyorum videolar izliyorum kafayı yemek üzereyim çok kararsızım yardımınıza ihtiyacım var. Birinin anakart fiyatı yüksek işlemcisi daha ucuz, diğerinin anakartı uygun işlemcisi pahalı. Her iki ikili de ortalama aynı fiyata denk geliyorlar.
Aorus anakartın RGB ışıkları ve tasarımı gerçekten çok hoş. Sizce hangi ikiliyi tercih etmeliyim? Ram 3600MHz olacak.
7bc35519d7131edc23ef6ce9317b1279_collage_450.jpg

MSI Z490-APRO - i5 10400f
Gigabyte B450 AORUS PRO - Ryzen 5 3600

OC gibi bir niyetiniz yoksa 10400F alın.

intelde rahatlıkla i7ye yükseltebilirsin bence inteli al şimdili güzel gidiyor intel
(hem yanlış bilmiyorsam z serisi üst model anakartlar)

Arkadaşlar 2-3 saatdir karşılaştırıyorum videolar izliyorum kafayı yemek üzereyim çok kararsızım yardımınıza ihtiyacım var. Birinin anakart fiyatı yüksek işlemcisi daha ucuz, diğerinin anakartı uygun işlemcisi pahalı. Her iki ikili de ortalama aynı fiyata denk geliyorlar.
Aorus anakartın RGB ışıkları ve tasarımı gerçekten çok hoş. Sizce hangi ikiliyi tercih etmeliyim? Ram 3600MHz olacak.
Alıntıyı görüntüle
z490 olduğu için intel.

İntel sistemi alırdım
OC gibi bir niyetiniz yoksa 10400F alın.
intelde rahatlıkla i7ye yükseltebilirsin bence inteli al şimdili güzel gidiyor intel
(hem yanlış bilmiyorsam z serisi üst model anakartlar)
Aorus'un anakartı yüzünden çok kararsızım. O kadar güzel bir anakart ki büyülendim resmen. RGB desenleri, tasarımı vb. çok iyi gerçekten. Bu tasarımda 10. nesil i5 uyumlu bir kart var mı acaba bildiğiniz?

Alıntıyı görüntüle
Sakın o b450 yi alma görünüşe aldanma hocam
Onun yerine b550 a -pro al @crazyreign sana neden o kadar para verileyeceğini benden daha iyi anlatir bende o anakarta aşiktim alacaktim fakat sonrsdan anladim ki b450 ye o kadar para verilmez

o anakartla 10400F alırsanız her türlü daha iyi performans alırsınız aynı ram değerinde

Z490 anakart alıyorsan; net Intel, fakat kullanım amacı sadece oyun mu? Onuda öğrenelim.

K/KF serisi olmayan işlemcilere z serisi anakart alma.Tabi ram mhz olayı da var ama o fiyata B460M PRO alınıp ele para kalır.

Geri