Harddisk Formatlama

SweatCrms

80+
Reaksiyon skoru
40
Merhaba arkadaşlar ben bir sistem topladım parçalar yakında gelicek ve şuan kullandıgım harddisk i de kullanmak istiyorum 240 gb lık ssd aldım ama yeticeğini sanmıyorum ben bu harddisk i nasıl tamamen formatlarım içinden windows falan tamamen silinmeli ssd ye kurucam. Tam olarak nasıl yapabilirim bunu ?

Low Level Format ( Temelli Sıfırlama )

Merhaba arkadaşlar ben bir sistem topladım parçalar yakında gelicek ve şuan kullandıgım harddisk i de kullanmak istiyorum 240 gb lık ssd aldım ama yeticeğini sanmıyorum ben bu harddisk i nasıl tamamen formatlarım içinden windows falan tamamen silinmeli ssd ye kurucam. Tam olarak nasıl yapabilirim bunu ?
normal formatla başla sana seçme şansı veriyor ordan formatlayabilirsin bence sonrada ssd yi seçmelisin

Low Level Format ( Temelli Sıfırlama )

Peki bu proglamla formatladıktan sonra hiçbir şey yapmadan yeni sisteme takıp ssd ile beraber kullanabilirim değil mi ?

Peki bu proglamla formatladıktan sonra hiçbir şey yapmadan yeni sisteme takıp ssd ile beraber kullanabilirim değil mi ?
HDD sağlamsa formatlı veya formatsız
Her şekilde kullanabilirsin.

Disk Yönetimi'ni kullanarak yapabilirsiniz. Bütün bölümleri silip yeniden oluşturabiirsiniz.

Şuradaki videoda Dakika 5:45'te senin sorunu ve cevabını anlatıyor. Tüm bölümleri sil tekrar oluştur. Formatlanmış oluyor zaten. Diğer yorumlarla kafanı fazla karıştırma.

Son düzenleme:
normal format atmaya gir 1-disk seçim alınında yapabilirsin , 2-format atma yerine gelince başla butonunun olduğu kısıma shift+f10 yap açılan cmd de diskpart yaz sonra çıkan yere list disk yaz orada bütün hdd ve ssd lerin gözükür select disk senin hdd numarası kaçsa onu yaz ve clean yaz iş tamamdır

Şuradaki videoda Dakika 5:45'te senin sorunu ve cevabını anlatıyor. Tüm bölümleri sil tekrar oluştur. Formatlanmış oluyor zaten. Diğer yorumlarla kafanı fazla karıştırma.

Çok sağol dostum bu arada bir soru daha sormak istiyorum. Gigabyte B450 aorus elite kullanıcam, sistemi kurduktan sonra anakartın sitesindeki bütün driverları indirip kurmalı mıyım ?

Audio, Chipset, Sata bunlarıda kurmalı mıyım ?

Çok sağol dostum bu arada bir soru daha sormak istiyorum. Gigabyte B450 aorus elite kullanıcam, sistemi kurduktan sonra anakartın sitesindeki bütün driverları indirip kurmalı mıyım ?

Audio, Chipset, Sata bunlarıda kurmalı mıyım ?

Çoğunu windows 10 tanır. Fakat Chipset, ekran kartı vs. gibi önemli olanları elle ve güncel olarak yüklemeniz iyi olacaktır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,788
Üyeler
188,167
Son üye
Eray Kaya 78
Geri